Bolesti brucha spôsobené chrbticou
Máva niekto bolesti brucha, prípadne kŕče v bruchu z chrbtice?
Ďakujem.
@jaass uz asi dva roky. Prvý rok má tak ťahalo brucho boky pichalo ma vždy na inom mieste. A potom sa pridali aj kŕče. Bola som aj na gastro, na sono brucha všade možne.
Vraj chrbtica hrudna. Ale strašne ma to obmedzuje. Boli ma cela chrbtica a neviem sa toho zbaviť. Mám vraj zle držanie tela. Žeby ale toto robilo takú zlobu v tele?
Dobrý deň,
ja som po piatej operácii brucha a vzhľadom k tomu, že som veľmi schudol a spím už cca 7 mesiacov len na chrbte, logicky prišli bolesti chrbta, chrbtice. Po rôznych konzultáciach a hľadaní riešenia, keďźe môj stav je stále „ťažký”, som narazil na fyzioterapeuta, ktorý sa venuje primárne brušnej dutine a tvrdí, že bolesť do chrbtice môže vyrážať z brucha kvôli nesprávnemu dýchaniu a držaniu tela. Ja som bol zatiaľ len na jednej terapii, ale aj tá hodinka mi pomohla pochopiť, ako sa dá bez dlhého čakania a množstva liekov zlepšiť svoj zdravotný stav…
@standes ďakujem krásne
Ano ja to mavam. Raz sa mi dokonca na masazi stalo ze stlacila nejaky bod na chrbtici a v tom okamihu krce do brucha. Som jej to povedala, sa viacej povenovala tej oblasti a krce aj presli. Niekedy sa mi to stane aj po cviceni na chrbticu. Povedala mi na fyzio ze moze to byt z chrbtice
@siegi mňa bolia miesta vzadu ako je prechod medzi hrudnou a driekovou a cítim že tam mám spazmy bolestivé. Žeby tie tam robili nejakú zlobu?lebo často keď si to stlačim,.cítim ako sa prenáša bolesť do brucha.
Jasne že hej, môžu tam byt aktívne trigger pointy.
Presne tak to mam aj ja. Bolesti v prechode hrudnej a driekovej, tam mi aj zatlacila fyzio a dostala som krce do brucha
@siegi mávate to ešte stále, alebo vám tie masáže na to pomohlo sa toho zbavit?
@aurora33 vyzerá že to aj mám. Ako sa toho dá zbaviť?
Zial moja fyzio je tak vytazena ze ma cas 1x za 2 mesiace, co je malo. Snazim sa doma cvicit. Ale napr aj vcera po cviceni som to mala. Citim som strasne pri cviceni precho hrudnej a driekovej, docvicila som a krce v bruchu… je to dost na nervy
Chod za fyzio, ten by ti mal pomôcť.
@siegi ja tiež. A mám v tých miestach tie spazmy a to keď si stlačim alebo urobím nejaký pohyb tak buď mám kŕče alebo má pichá buď v pravom alebo ľavom boku, a niekedy ma ťahá celé brucho tak nepríjemne.
@aurora33 dakujem

Ako dlho to máš? Ako často?