Bolesti chodidiel-päty , rady na domácu liečbu?

ala76
30. okt 2019

Ahojte.
Prosím vás má niekto skúsenosti z nejakou domácou liečbou dodidiel co pomohlo.
Ja si robím horúci slaný kúpeľ na 1 hod. Ale to je na chvíľu.
Doktor mi na ordinuje razovu vlnu a sti to veľa eurikov a hlavne čas ďakujem. Ala

pininka1
30. okt 2019

Ak máš ostrohu,tak žiadne domáce recepty ti nepomôžu, Max tak vložky na to špeciálne ale aj tie niečo stoja. Moja sestra bola už dvakrát na ožarovaní, a aj tu boli témy kde dievčatá vraveli že nič iné nepomohlo. Hlavne to nenechaj tak, lebo nebudeš vedieť ani chodiť.

lenulig
30. okt 2019

mna tiez strasne bolia paty (obidve)...rano nemozem ani chodit,,,postupne to rozchodim ale bolest celý den..ostrohy nemam bola som na rontgene - doktor nezaujem predpisal mi elektroliecbu a tam ma objednali az o mesiac..a dovtedy sa mozem asi plazit...

fabruar
30. okt 2019

Ak sú tam výrastky, tak to bol aj moj prípad a pomohlo jedine ožarovanie. Rázová vlna a všetky babské recepty mi nezabrali. Teraz po ožarovaní úplný kľud.

aniele
30. okt 2019

@lenulig Ja som to mala podobne. Bolesti a žiaden nález. Pýtala som sa na ortopedickej klinike v Ružinove, čo s tým (bola som na kontrole s mamou po operácii). Lekár mi to kázal natierať Voltarenom, až ak mi nezaberie, mám prísť, budú ďalej hľadať príčinu. Vraj to môže byť nejaký zápal, už si presne nepamätám. Asi po 10 - 14 dňoch som mala pokoj. A mám už dva roky.

lenulig
30. okt 2019

@aniele ciže len voltaren ti pomohol? mne predpisal nejake tabletky tie som poctivo užívala, potom krém dolgit a vložky do topánok...a nič nezabralo..natieram sa dodnes s tým dolgitom...boli ma to aj na dotyk..hrozne ma to otravuje nemôžem v podstate nič robit...

1sonda
30. okt 2019

ak nemate nalez na rtg, teda ostrohy, mozu boliet paty zo zapalu urogenitalnej oblasti alebo 2. pricina - ak sa vam pri dostupeni ohyba koleno dozadu (myslim mierne), tak slachy z lytka, co koncia na pate su nadmerne namahane a boli upon na pate. Vtedy pomahaju rurove kolenne ortezy - staci si par minut pochodit v obchode, ci sa vam to zda lepsie (ale ortezy musia zabranovat tomu neziaducemu ,,ohybaniu naopak,, - cize nie nejake najlacnejsie). Alebo dalsia pricina - zapal takeho vacku, co byva v miestach, kde by sa slacha trala o ine tkanivo, vtedy by mohli pomoct aj tie lokalne protizapalove lieciva (ako ti niekto spominal voltaren). Zdroj informacii - funkcna manualna medicina, kurz doc. mudr. ticheho.

fiafia
30. okt 2019

@ala76 ak sú to ostrohy potvrdené dr zvolí ďalší postup. Ja mám na oboch nohách jeden čas som vôbec nemohla chodiť tak ketospray ten pomohol. Špeciálne vložky do topánok s podpatenky predpísal ortopéd. Samozrejme všetky rovné topánky zahodiť . Mne predpísali rhb elektro. No za mňa nikdy viac po pár x som dostala takú reakciu ,že som plakala tri dni. Síce je pravda, že potom sa mi niečo polepšilo. Nie su tie bolesti také extrémne . Tak momentálne neriešim a dúfam,že vymyslia niečo čo zaberie. Ožiarenia zatiaľ neriešim.

malykonik
30. okt 2019

A nemôže to byť kvôli plochým nohám? Mne po tehotenstve "splosteli" nohy a mala som šialene bolesti v pätách po chôdzi. Dr povedala ze je to z toho. Pomohlo to, že som si kúpila na doma ortopedické šľapky, vonku nosím tiež ortopedické vložky ak sa dá, a veľa robia správne topánky, nič s rovnou podrážkou. Ja teda nemôžem veľmi ani opätky..

ala76
autor
30. okt 2019

mna konkretne na dotyk bola z vonkajsej strany kost vzadu pod clenkom,myslim ze to je stym spojene.mne dr.nekazal nicim potierat akurat zmenit obuv a nechdit po tvrdom.
nemam chut ist knemu kedze viem co nasleduje unho dalej.
kde ste zienky kupovali vlozky ake konkretne.ja som si kupila davnejsie sholl do pracovnej obuvi,ale uz nezaberaju.skusim potierat voltarenom a kupele na chodidla si robim🙂

ala76
autor
30. okt 2019

dobre tomu rozumiem,ostroha je kostny vyrastok?-a musi byt vidiet kostny vyrastok?lebo mne nic netrci.

gemerka17
1. nov 2019

Ostroha je kostny výrastok - ak tam je, tak je to vidno na RTG. Na pohľad to vidno nie je. Ak nebol robený RTG šup na neho. Čo sa týka vložiek existujú buď gélové podpatenky alebo sú aj také celé gélové a päta je ešte viac vyvysena.

ala76
autor
1. nov 2019

mam kupene geloveod sholl ale uz asi treba vymenit lebo uz su cele splastene.nemam kostne vyrastkynemam,pozrela som si diagnozu,(ZABUDLA SOM ZE MAM PAPIERE OD DR.DOMA),je to ta druha moznost .
zienky stouto giagnozou ste si ako pordili okrem vloziek do topanok🙂dik

fiafia
1. nov 2019

@ala76 no ja som mala bolesti piet bola som RTG a negatívny výsledok. No bolesti neprestávali a stupňovali sa tak som išla zase a už boli riadne vidieť.

uhu
6. nov 2019

mne pomohol Orto krem a silikonove podpatenky. ja som mala bolesti z ortopedických topánok alebo ked som chodila po chladnejšej podlahe.