icon

Bolesti chrbta pod rebrami

2. aug 2025

Pred mesiacom som mala zlcnikovy zachvat, teda myslim ze to bolo ono. Zobudila som sa v noci na hrozne ostru bolest v chrbte v pravo pod rebrami. Algifen zabral az po hodine. Nevolno mi nebolo, ani brucho ma nebolelo. Bola som na usg, zlcnik ok aj oblicky, zakladny krvny obraz tiez a aj moc. Po par dnoch ma zacalo takmer neudtale boliet boliet vzadu v chrbte. V den ked som mala “zlcnikovy” zachvat, som po 2och rokoch oprasila lana a odcvicila sm system. Vcera som bola u svojej fyzio, nebola som tam uz 2 mesiace, bola v soku ake mam hrozne svalove spazmy na chrbte v pravo. Rebra komplet zabkokovane. Bola som tam cez hodku a nepodarilo aa jej to uplne uvolnit. Tie svaly boli aj velmi citlive na dotyk. O tyzdne mam opat. Vcera som potom tu bolest uz necitila. Dnes ale zase. Je to uplne nezavisle od jedla, ide to az pod lopatko a co pravej ruky. Ale tu ruku ani nad hlavu nedvihnem. Mam skoliozu a najhorsie je prechod medzi th/l chrbticou. Som uz zufala z tych bolesti. Vseobecny ma poslal na gastro ale tam mam termin az v oktobri. Myslite ze to moze byt len chrbtica? Travenie sice mam take vseliake ale to je u mna bezne. Moc a stolica su bormalne. Dakujem

isis234
2. aug 2025

Môže to byť spojené. Chrbtica i žlčník. Lekár neposlal na sono?

autor
2. aug 2025
@isis234

Môže to byť spojené. Chrbtica i žlčník. Lekár neposlal na sono?

@isis234 bola som, 2 dni po tom zachvate, ci co to bolo. Na sone nic nevideli

simona20201309
2. aug 2025
@anonym_autor

@isis234 bola som, 2 dni po tom zachvate, ci co to bolo. Na sone nic nevideli

@anonym_autor pankreas sa javí podobne. Na sone to nevidno, dokonca ani gastro niekedy neukáže problém s pankreasom. Ale podla mňa toto co opisujes je čisto z chrbtice. Ešte by som skúsila si dat vyšetriť stolicu na helikobaktera

autor
2. aug 2025
@simona20201309

@anonym_autor pankreas sa javí podobne. Na sone to nevidno, dokonca ani gastro niekedy neukáže problém s pankreasom. Ale podla mňa toto co opisujes je čisto z chrbtice. Ešte by som skúsila si dat vyšetriť stolicu na helikobaktera

@simona20201309 zabudla som napisat, ze mala som aj to vysetrene a aj pankreaticke enzymy. Negat bolo vsetko

simona20201309
2. aug 2025
@anonym_autor

@simona20201309 zabudla som napisat, ze mala som aj to vysetrene a aj pankreaticke enzymy. Negat bolo vsetko

@anonym_autor tak potom je to na betón z chrbtice. Snáď tie masaze pomôžu. Stravujes sa zdravo?
Keď máš za sebou tieto vyšetrenia tak sa môžeš ukludnit.
Nemáš starý matrac? Neskúsis spat na inej posteli? Ja keď som mala podobne problémy nakoniec bol problém v tom ze mi nevyhovoval matrac

autor
2. aug 2025
@simona20201309

@anonym_autor tak potom je to na betón z chrbtice. Snáď tie masaze pomôžu. Stravujes sa zdravo?
Keď máš za sebou tieto vyšetrenia tak sa môžeš ukludnit.
Nemáš starý matrac? Neskúsis spat na inej posteli? Ja keď som mala podobne problémy nakoniec bol problém v tom ze mi nevyhovoval matrac

@simona20201309 matrac ma asi 2 roky, kupovala som ortopedicky prave kvoli chrbtici. Kedze mam dlhodobo problemy s travenim bez nejakej zjavnej priciny tak sa stravujem zdravo

isis234
2. aug 2025
@anonym_autor

@simona20201309 matrac ma asi 2 roky, kupovala som ortopedicky prave kvoli chrbtici. Kedze mam dlhodobo problemy s travenim bez nejakej zjavnej priciny tak sa stravujem zdravo

@anonym_autor skús jest tvaroh, samotný. Môžeš pridať vanilku, prášk. cukor,,, ako ti bude chutiť. ..skús i čaj z listov púpavy. Našťastie nemáš kamene, takže je to OK. Niečo ti len podráždilo...preto bolesti. Probiootiká užívaj. Na obed.
Ak máš i ortopedický vankúš, bude to OK.

p.j.jacky
2. aug 2025

Žlčník

autor
2. aug 2025
@p.j.jacky

Žlčník

@p.j.jacky aj ked bolo usg ok? Aj ked chrbat boli na dotyk? A vcera po fyzio som nemala ziadne bolesti?