icon

Bolesti chrbtice z nosenia a kojenia

keira
24. júl 2012

mate nejake problemy? mavate bolesti, s ktorymi si neviete rady?

monikkak
24. júl 2012

@keira to som mala aj ja zo zaciatku...strasne ma bolel chrbat, krize... Ale teraz som si uz na to nosenie, chovanie zvykla tak je to v pohode...sice uz nekojim ale odsavam...ale babo na vahe stale pribera 🙂

keira
autor
24. júl 2012

@monikkak a kde aako ta bolel? davala si si niec o na to? ja mam hrozne bolesti, najma v noci ...a uz dost dlho ...

monikkak
24. júl 2012

@keira Mna tak isto hlavne v noci ked som si uz lahla...nedavala som si nic nato nemala by som ani cas pri malej...len vecer ma moj kus pomasiroval a bolo to trochu lepsie...mna bolel chrbat dake dva mesiace teraz je to uz dobre obcas zaboli ale da sa to vydrzat

zigzag
24. júl 2012

mna strasne bolieva chrbat,,, najhorsie je to v noci,ked sa chcem otocit na druhy bok, tak sa zobudim na prudku pichlavu bolest v krizoch,,, 😒 cakam kym prejde,,,

zuzikkaa
24. júl 2012

@keira mna asi prve 2mes,,lebo som maleho kojila po leziacky opreta o jeden laket,,bolesti som mala v oblasti lopatiek...nejako to preslo
babo som na rukach velmi nenosila- nebolo treba lebo bol a je kludne a spave dieta....ked sme sa nosili tak v nosici alebo satke kde mas vahu rozlozenu rovnomerne a nuti ta to byt vystreta 😉

namarie
24. júl 2012

mňa neskutočne bolel chrbát zo začiatku, kým som si zvykla a teraz bolí už len keď ju večer uspávam na prsníku a musím si ju prehadzovať z jedného na druhý 😀 a pod rebrami ma riadne dlho pichalo, ale to prejde 🙂 a skús calibrum mami vitamíny, viem, že niektorým pomohli 🙂

martuska75
24. júl 2012

pripájam sa do klubu rovnako postihnutých 🙂 Chrbát ma bolieval neskutočne. Pri staršej dcére to bolo hlavne z kojenia teraz pri drobcovi je to z nosenia. Niečo pomohla manduca. Ale hlavne pomohli masáže. Teraz chodím fakt pravidelne a úplne to prešlo takže baby odporúčam, ale nájdite si niekoho fakt dobrého lebo už som poskúšala viac masérov a ich veľa nestojí za nič. Najlepšie si nájsť podľa "odporúčaní" a potom poskúšajte.

strapco13
24. júl 2012

podla mna bolesti chrbta nie su z dojcenia a nosenia..ale z nespravneho drzania tela pri dojceni a noseni

napr pri dojceni..matky maju tendenciu v sede sa hrbit nad dietatko a nahanaju prsnikom dieta..kdezto matka by si mala sadnut tak aby sa pohodlne oprela a v tej polohe prilozit dieta na prsnik
v lahu...hlavu si podlozit vankusom a nie rukou a mat chbticu v jednej rovine, pomoze ak sa aj chrbat o nieco oprie, aby mama nemusela drzat chrbat svalmi, a dietatko tiez podlozit zo zadu vankusom, perinou dekou, aby lezalo na boku a nie na chrbte s vytocenou hlavkou /aj na jeho chrbat treba mysliet/ ..pozor toto je casto je pricinou torticollis u dietattka, ze sa dojci s vytocenou hlavickou

pri noseni..treba vyuzivat satku a ergonosice, nezatazuju chrbticu, rozlozia vahu /pozor na uvazy na jeden bok alebo babyvaky..nie su vhodne na dlhsie nosenie/ a nutia nosica pekne sa vystriet

zitaje
24. júl 2012

Presne ako pise strapco, je dolezite naucit sa spravne nosit a spravne dojcit, t.j. v spravnych polohach.
Bolesti chrbta z kojenia nepoznam nastastie, kojila som bud po leziacky, cize pohodlne na boku, pod krkom vacsi vankus, a tak som si prilozila babo, alebo idealne v pohodlnom kresle, v pripade potreby s vankusom, aby bolo babo v co najvhodnejsej vyske.
Mna chrbat bolel na zaciatku, kym som si nedavala pozor, ako dviham babo, ale potom ked som zaviedla potrebne opatrenia, vzdy to preslo. Potom ma este bolieval chrbat jeden cas, ked mala mladsia dcera asi 10kg a denne viac hodin som ju nosila v satke - ale aj to casom preslo.
Takze je to vsetko resitelne 😉

keira
autor
25. júl 2012

@strapco13 tak ano, to mi je jasne, ze je to zo zleho drzania tela ...
teraz mi ide skor o tu bolest a ako s nou bojovat, lebo je to na navydrzanie

plus mate skusenost so spadnutou lopatkou?

natas4
25. júl 2012

@strapco13 ja mam Manducu a aj tak ma neskutocne boli chrbtica aj ked malu mam v nosici len polhodku...viac ani nevydrzim ju nosit

martuska75
27. júl 2012

@keira inak ja mávam s chrbticou problémy odjakživa a deti to teda určite nezlepšili. Ale určite sa tomu dá trochu pomôcť - správnym nosením, posilovacie cviky na chrbát ( ale teraz pri malom dieťati nehrozí), v prípade prechladnutia držať v teple a už spomínané uvoľňovacie masáže.