Bolesti driekovej chrbtice, bodanie pod prsníkom
Ahojte, moje problémy začali 27.3, keď ma strašne začala boliet driekova časť chrbtice. K nej sa pridruzila bolest pod lavym rebrovym oblúkom a bodanie pod lavym prsnikom, ktorá vystreluje medzi lopatky. Keď zjem hocijaké jedlo, tak ma hneď začne boliet chrbát. Obvodak mi zobral krv a moc, no nič nenašiel. Poslal ma na sono, to je negativne. Na gastro som objednaná až o mesiac, keďže iný voľný termín nebol. Čítam kadejaké články a myslím, že to je pankreas. Nestravujem sa najlepšie a pijem vela kavy. Pred týždňom som úplne vysadila kavu, cukry a varim na pare. Je mi trocha lepšie, no bodava bolesť pretrváva, a k tomu sa pridala ešte zvierajuca bolest noh. Konkrétne stehna a lýtok. Tento týždeň idem, ako samoplatca ešte na odber pankreatickej elastazy a lipazy. Nedá mi to proste pokoj. Kým pôjdem na gastro, tak sa zblaznim. Bojím sa, už som poriadne nespala 2 tyzdne. Doma plačem, ze to bude niečo vážne. Mam ročnú dcérku, vôbec sa neviem momentálne ani na nu sústrediť. Muz mi vraví, že mi totálne sibe. Myslíte si, že preháňam? Dakujem
@ivet8 koľko máte rokov aj ja som mal podobný pred dvomi mesiacmi a tráviace problémy mám po odstránení žlčníka aj kolísanie váhy a divné stolice
@maxpower39 mam 35 rokov
@ivet8 to nieje veľa to je v pohode a obvodná sa nejako vyjadrila k tomu
@ivet8 Ahoj može to byť kľudne pankreatitída, ale aj tenké črevo. No to len s veľkou dávkou šťastia uvidia niečo v tenkom čreve. Každopádne zmeň jedálniček od základu, vylúč ťažko stráviteľné jedlá, cukor nahraď iným sladidlom napr. xylitolom, erytritolom. Stolicu máš akú? Moja mamka mala takéto problémy a chce to veľkú disciplínu v stravovaní. Ukľudni sa, dá sa s tým žiť, je to náročnejšie,ale máš možnosť zmeniť svoj životný štýl naučiť to aj dcérku správne 😊 prajem ti veľa šťastia. A možno to všetky príznaky časom ustúpia, ak sa budeš dlhodobo stravovať zdravo.
@maxpower39 Obvodná ma poslala k urologovi, vôbec neriešila gastro. Až po prečítaní kadejakých článkov som sa z vlastnej iniciatívy objednala. Pôjdem aj k urologovi, no co uz. Ty sa cítiš lepšie? Musíš prísne dodržiavať diétu?
Pankreas boli okolo pupka a ak je s ním nieco zle príznaky sú akútne a je tam výrazne chudnutie.
Tipujem ze je to z chrbtice.
Trosku mi to pripomenulo môj dávny problém, bolesť ľavého rebroveho oblúka pod prsníkom ako je slezina. Bolesť ľavej lopatky, nechutenstvo a bolesť žalúdka. Bol to problém krčnej chrbtice a trapezu. Keď som toto poriesila všetky uvedené problémy zmizli...neverila by si.
A pri pankrease by si mala vysoké amylazy v krvi a to by hneď ukázalo.
Aj ja som to mala v tom čase ako ty začalo mi to keď mala dcérka 1 rok. Oslabené svalstvo chrbtice. Začni cvicit.
@fauko prečo myslíte že by ho CT nevidelo máte skúsenosť
@fauko na CT eteroklyze som bol pred rokom nič mi nenašli ale problémy po odstránení žlčníka mám neskutočne

@ivet8 povedala, ze je mierne zvýšený. Mam sa niečoho obávať? Môže to mať suvis teda s pankreasom?