icon

Bolesti driekovej chrbtice, bodanie pod prsníkom

ivet8
10. apr 2023

Ahojte, moje problémy začali 27.3, keď ma strašne začala boliet driekova časť chrbtice. K nej sa pridruzila bolest pod lavym rebrovym oblúkom a bodanie pod lavym prsnikom, ktorá vystreluje medzi lopatky. Keď zjem hocijaké jedlo, tak ma hneď začne boliet chrbát. Obvodak mi zobral krv a moc, no nič nenašiel. Poslal ma na sono, to je negativne. Na gastro som objednaná až o mesiac, keďže iný voľný termín nebol. Čítam kadejaké články a myslím, že to je pankreas. Nestravujem sa najlepšie a pijem vela kavy. Pred týždňom som úplne vysadila kavu, cukry a varim na pare. Je mi trocha lepšie, no bodava bolesť pretrváva, a k tomu sa pridala ešte zvierajuca bolest noh. Konkrétne stehna a lýtok. Tento týždeň idem, ako samoplatca ešte na odber pankreatickej elastazy a lipazy. Nedá mi to proste pokoj. Kým pôjdem na gastro, tak sa zblaznim. Bojím sa, už som poriadne nespala 2 tyzdne. Doma plačem, ze to bude niečo vážne. Mam ročnú dcérku, vôbec sa neviem momentálne ani na nu sústrediť. Muz mi vraví, že mi totálne sibe. Myslíte si, že preháňam? Dakujem

Strana
z2
ivet8
autor
11. apr 2023

@ivet8 povedala, ze je mierne zvýšený. Mam sa niečoho obávať? Môže to mať suvis teda s pankreasom?

maxpower39
11. apr 2023

@ivet8 koľko máte rokov aj ja som mal podobný pred dvomi mesiacmi a tráviace problémy mám po odstránení žlčníka aj kolísanie váhy a divné stolice

ivet8
autor
11. apr 2023

@maxpower39 mam 35 rokov

ivet8
autor
11. apr 2023

@ivet8 váhu mam roky takú istú. Akurát teraz, týždeň, co som prestala jest cukor, tak som schudla 2 kila

maxpower39
11. apr 2023

@ivet8 to nieje veľa to je v pohode a obvodná sa nejako vyjadrila k tomu

makodob
11. apr 2023

@ivet8 Ahoj može to byť kľudne pankreatitída, ale aj tenké črevo. No to len s veľkou dávkou šťastia uvidia niečo v tenkom čreve. Každopádne zmeň jedálniček od základu, vylúč ťažko stráviteľné jedlá, cukor nahraď iným sladidlom napr. xylitolom, erytritolom. Stolicu máš akú? Moja mamka mala takéto problémy a chce to veľkú disciplínu v stravovaní. Ukľudni sa, dá sa s tým žiť, je to náročnejšie,ale máš možnosť zmeniť svoj životný štýl naučiť to aj dcérku správne 😊 prajem ti veľa šťastia. A možno to všetky príznaky časom ustúpia, ak sa budeš dlhodobo stravovať zdravo.

ivet8
autor
11. apr 2023

@maxpower39 Obvodná ma poslala k urologovi, vôbec neriešila gastro. Až po prečítaní kadejakých článkov som sa z vlastnej iniciatívy objednala. Pôjdem aj k urologovi, no co uz. Ty sa cítiš lepšie? Musíš prísne dodržiavať diétu?

ivet8
autor
11. apr 2023

@makodob no zatiaľ ju dodržiavam iba týždeň. Strasne mi chýba káva a biele pečivo. Mamke tieto problémy úplne zmizli, keď držala diétu? Stolicu mam normálnu, ako vzdy. Ďakujem za rady, vážim si to

ivet8
autor
11. apr 2023

@ivet8 a neviete mi povedať, ake syry mozem? Viem, ze ovci urcite a eidam? Acidofilne mlieko? Niekde píšu, že áno a niekde sa neodporuca

fauko
Odpoveď bola odstránená
cafelatte
11. apr 2023

Pankreas boli okolo pupka a ak je s ním nieco zle príznaky sú akútne a je tam výrazne chudnutie.
Tipujem ze je to z chrbtice.
Trosku mi to pripomenulo môj dávny problém, bolesť ľavého rebroveho oblúka pod prsníkom ako je slezina. Bolesť ľavej lopatky, nechutenstvo a bolesť žalúdka. Bol to problém krčnej chrbtice a trapezu. Keď som toto poriesila všetky uvedené problémy zmizli...neverila by si.

A pri pankrease by si mala vysoké amylazy v krvi a to by hneď ukázalo.

cafelatte
11. apr 2023

Aj ja som to mala v tom čase ako ty začalo mi to keď mala dcérka 1 rok. Oslabené svalstvo chrbtice. Začni cvicit.

maxpower39
11. apr 2023

@fauko prečo myslíte že by ho CT nevidelo máte skúsenosť

fauko
Odpoveď bola odstránená
fauko
Odpoveď bola odstránená
maxpower39
11. apr 2023

@fauko na CT eteroklyze som bol pred rokom nič mi nenašli ale problémy po odstránení žlčníka mám neskutočne

11spido11
29. sep 2024

@ivet8 dobrý deň. Staršia téma ale Môžem sa spýtať ako ste dopadli prišli vám na niečo?

Strana
z2