icon

Bolesti hlavy a problémy so zrakom – čo môže byť príčinou?

23. jan 2025

MRI MOZGU S KONTRASTOM ČISTÉ.
Orl čisté
Očné vraj v poriadku no neviem lebo problém s očami mam.
Ahojte. Chcela by som sa opýtať. Mávam bolesti hlavy nad očami. Občas sa mi stáva pri zatlačení oka že začnem vidieť dvojmo, niekedy aj bez zatlačenia. Mam pocit akoby ma boleli svaly vo vnútri oka.
Na ocnom doktorka povedala ze oči mam okej aj nerv pozerala len mi nerozkvapkala oko tak neviem ci je to potrebné. Keď som robila test taky na tie zelene bodky s prekritim jedného oka, tak som občas tie zelene bodky nevidela lebo keď si prekryjem jedno oko, tak sa mi zatemnuje a proste nevidím poriadne. Môže to byť niečo s očami? Mam sa ísť poradiť ešte s iným očným lekárom? Vďaka.

Strana
z2
lukbe
23. jan 2025

Neurologické vyšetrenie bolo?

autor
23. jan 2025

@lukbe čoho neurológicke vyšetrenie? Myslíš reflexy a tak? Áno.

momo00
23. jan 2025

Ja mávam od malička bolesti hlavy a doposiaľ mi nikto nevie vysvetliť prečo. A to nevidím na jedno oko. Keď mi raz ako mladej dali lieky na migrénu, tak som za mesiac pribrala 6 kg. Odvtedy už radšej nikdy. Predpísali mi flector a ten si dám iba keď už sa bolesti nedajú zniesť. Oči si nezatláčaj. Radšej si šúchaj ruky o seba kým nebudú horúce a prilož si ich na oči. Ukľudní to trochu oči

lukbe
23. jan 2025

Nielen reflexy. Ja nie som lekár, nechcem strasit, nerobim zavery, ale viem, že dvojite videnie býva aj pri SM.

simca06022011
23. jan 2025

@lukbe SM by na mri videli

lukbe
23. jan 2025

@simca06022011 veď áno, ak bola u neurologa, ale ešte sa potom robí na potvrdenie lumbalka. Ak to bolo čisté, tak fajn. Možno "len" migréna.

autor
23. jan 2025

@lukbe uplne mozog čistý bez lezii mala som ho s kontrastom čiže by zasvietlili

autor
23. jan 2025

@lukbe ta neviem migrena netrvá 5 týždňov. 😪

autor
23. jan 2025

Aj keď je pravda, že dnes v noci ma napadla 2x za sebou aura

nika23t
23. jan 2025

Kľudne môže ísť o migrénu s aurou.

lukbe
23. jan 2025

Ja som s aurou nemala, neviem posúdiť , ale ak tam je, tak asi to migrena bude. Mal by neurológ posúdiť a dať lieky.

autor
23. jan 2025

Môže migrena takto dlho trvať?

lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
23. jan 2025

@lonely66 ved je kľúčová pri diagnostike

autor
23. jan 2025

@lonely66 a neviem ci bolesti hlavy sú hlavným príznakom. Tam sú ataky..

simca06022011
23. jan 2025

moze to byt kadeco... to mali zdiagnostikovat lekari, mne je zvlastne (ale to by mohol niekto z fachu napisat), robit bez rozkvapkania OCT vysetrenie. Ale inak pri zatlaceni oka, hocikto vidi dvojmo... proste na oko sa netlaci. Ak inak vidis nedvojmo, tak to bude len z toho... bolest oka, to je uz ina vec = ale kolko lekarov povie, ze oko nemoze boliet :DDD no asi nezazili.
Inak bolest hlavy, zle videnie = napr. pseudotumor cerebri (aktualne riesene v inej teme), ale to je fakt len jedna z moznosti... moze to byt iba migrena, iba.. neviem co... dokonca si viem predstavit, ze toto moze byt aj z chrbtice.

autor
23. jan 2025

@simca06022011
Chodím ku fyzio, povedal ze môže byt. Mala som prvé sedenie nápravanie. Keď si zatlačím na Trapezovy sval a otočím hlavu tak mi vystrelí bolest do oka.. Náhoda?? Neverím.

autor
23. jan 2025

@simca06022011 ej pseudo tumor toto je podla mňa psychicky podmiene fakt...

simca06022011
23. jan 2025

nie, pseudotumor cerebri nie je psychicky podmieneny, ale ak mas problemy s chrbtom, tak tam hladaj pricinu.. treba cvicit, uvolnit.. a mne trooosku pomohli cviky také na "nervovy system", spytaj sa fyzioterapeuta = mozno by stalo za to skusit. To su zvycajne take natahovacie = ale nie na svaly, ale vyslovene "nervy". mne co to ukazala fyzio lekarka ale potom som hladala na nete.

autor
23. jan 2025

@simca06022011 a co je ten pseudo tumor lebo pozerala som do iných diskusii ty si to mala????

autor
23. jan 2025

@simca06022011 oooo idem kuk ďakujem

autor
23. jan 2025

Pozerala som priznaky na pseudo tumor noooo tyyyy voleee mam všetky.. aj hučanie v ušiach.. Tzv tinitus

simca06022011
23. jan 2025

no len to je aj pri tom chrbte, fakt toto su take diagnozy.. pokus omyl.

vakatko
23. jan 2025

piješ kávu?

autor
23. jan 2025

@vakatko pijem

beatrice3
23. jan 2025

Moze byt aj prekonana borelioza. Kamoskina dcerka mala bolesti hlavy a videla dvojmo, zistili jej borelku.

autor
23. jan 2025

@beatrice3 negatívne... Mám urobene testy.

vakatko
23. jan 2025

skús ju postupne vylúčiť a nasaď Magnézium, Mg uvolní stuhnuté krčné svalstvo čo môže byť príčinou tlaku a bolesti hlavy.

momo00
23. jan 2025

Mne neurologička predpisuje magnosolv.

autor
23. jan 2025

@momo00 beriem magnézium no neviem. Skúsim tu kávu vyhodiť z jedálnička

Strana
z2