Bolesti hlavy a tinitus v 25. rokoch. Je to aj psychika?
Zdravím mám 25 rokov, pred 3 mesiacmi som bol na ture s pritelkou,fyzická a vačšia psychická zataz (par problémov). Ten vecer mi prislo nevolno,malátnost,závrate,traviace problemy,bolest hlavy, doktorka mi dala novalgin a ze som "mladý na to ,aby som bol chorý". Po dni či dvoch mi začalo šumiet v ušiach, išiel som k ušnému a povedal mi "mierny tinitus" dostal som lieky. Postupne bolest hlavy a únava opadla,ale šumiet mi neprestalo,vnimal som to len v absolutnom tichu a nijak ma to neobmedzovalo. Žil som ďalej. Tlak som si meral 135-140.
Pred týždnom sedim v kancelarii pri PC, zrazu mi zaľahlo v ušiach a začalo ovela viac šumiet a pískať. Po chvilke bušenie srdca ,únava,bolest hlavy,ťažké dýchanie (mierne trpnutie zahlavia a teraz aj tváre,tlačenie, nie bolesť) bol som mimo na druhý deň ešte viac. Dost podobné príznaky ako minule. Na večer zvyčajne všetko ustupí (okrem tinitusu).
Teraz beriem slaby liek na tlak,dva lieky na prekrvenie, magnezium,C-čko,Bkomplex, idem si kupit Gingo biloba. Som objednany na tradičnu cinsku medicinu,na infuzie Tinitusu,MR,neurologia,rehabilitacia a iné.
Nebolo to z ničoho nič,jasný pôvod bola ta záťaž ,ten den to začalo,žiadný doktor ma ani len nepočuva,da len razitko "vysetrenie hotovo,chodte dalej" nikto neskuma pôvod. Myslíte,že je to z vačšej časti aj psychika? Cítím,že som v strese,budim sa,každý zvuk ma vystrasi,stahujem brucho aj ked sedím.
@lubbos ahoj čo ti pomohlo prosím?
Zdravim, mam uplne rovnake priznaky, ako Lubos. Vek 32 rokov, stresy, panika, sebasledovanie, mravčenie/trpnutie polovice tváre, pichanie v uchu, tinitus v uchu (pískanie, hučanie)...občas migréna so zrakovou aurou, všetko na jednej polovici tváre. V minulosti ma pár krát uštipol aj kliešť, no nikdy by mi nenapadlo, že by to potenciálne mohla byť bolerióza. Žiadne vyšetrenia na ňu mi nikto nerobil. @luboss ako si dopadol prosím?
@jojox V skratke? Nič mi nezistili,nuerogol mi dal 2x2 magnerot na 3mesiace,hodit sa do kludu a zmenit myslienky. A mal pravdu,tinitus bol asi z krcnej a zvysok bol stres z toho. Busenie srdca,tlak,brucho,hlava,mravencenie... Na tinitus som si zvykol a krcna ma obcas chyti,ale uz viem o co ide a nestresujem. Zvysene testy na boreliu ma 1/3 slovakov povedal infekciolog,aj moj brat a nic mu nie je. Ak testy nic neodhalia,treba brat magnesium,zinok,b,d,c a nemysliet na buducnost po par mesiacoch by sa to malo zlepsit,moj pripad. Teraz som mam p**ista a nestresujem tolko...
@major66 odpoviem ti aj ja moju skúsenosť- po pár mesiacmi sledovania sa som prišiel na to, že príčina je u mňa stres. Evidentne sa v cieve, ktorá ide pri uchu, zdvihne pri strese tlak a napätie, a začne mi na niečo tlačiť. To spôsobuje hučanie a pískanie. Akonáhle som v pohode a bez stresu, prestane to. Takže u mňa za všetko môže stres a dlhodobé napätie.
@jojox len čo s tým, ako sa stať flegmatickým trochu🙂?
@laskonka80 u mňa to bol stres z práce. Bol som neustále zavaleny robotou, robil som vo viacerých robotach naraz. Vyriešil som to tak, že som po 8 rokoch dal výpoveď a zmenil som prácu a robím menej🙂

@lubbos Dobry den.Mam podobne priznaky.Bolo to nakoniec z boreliozy?