Bolesti hlavy po lumbálnej punkcii
Mám kamarátku po lumbálnej punkcii 4 deň a tretí deň trpí veľkými bolesťami hlavy a šije. Má niekto podobné skúsenosti po tomto zákroku a ako dlho budú pretrvávať bolesti hlavy? Dr. jej tvrdia vraj, že s punkciou to nemá nič spoločné a posielajú ju na MR chrbtice. Ďakujem za odpovede!
@monny222 super, že si tak dobre obišla pri LP... tipujem, že Ti ju robili tou atraumatickou ihlou, keď si musela ležať len 4 hodiny... manželovi ju robili tiež v ZA na neurológii v novembri minulý rok... tiež chcel touto ihlou, aby mohol ísť už na druhý deň domov, ale vôbec mu to nevedeli pichnúť... skúšal doktor asi 3krát, potom povedal, že nejde, že musí zobrať klasickú ihlu, aj tou skúšal asi 5krát, manžel už skučal od bolesti, tak doktor sa zasmial, že nevie pichať a pošle niekoho iného... prišla mladá lekárka, ani tej to nešla, tak povedala, že skúsia na druhý deň... ale manžel odmietol, že on to znovu nebude podstupovať na ďalší deň, že nech pichá... potom sa jej to konečne podarilo... trápili ho asi pol hodinu... ležal poctivo 12 hodín na chrbte, ani na WC nevstal... a aj tak bolesti hlavy neskutočné... na druhý deň ho síce prepustili, ale o dva dni sa musel zase vrátiť na oddelenie na infúzie od bolesti... týždeň sa nevystrel, chodil prehnutý v páse, jedine tak bol schopný prejsť pár metrov a najesť sa... prešlo to tak po dvoch týždňoch... aj jemu potvrdili SM, už je na liečbe
@cerez ja som tiez rodila presne pred tromi rokmi cisarskym a mne nic nebolo. Kazdy to znasa inak. Malu vytiahli o pol 9 rano a o 4 poobede ma postavili a odvtedy som uz len chodila. Aj sama na WC, aj som sa sprchovala atd. Praveze sa nema dlho lezat. Cim skor sa postavit a zacat hybat. Vela vela velaaaaa pit. A najlepsie prvy den dva hektolitre kavy alebo coly. Nam to normalne odporucili v nemocnici.
Kedy a kam Vám poslali výsledky z LP? Ďakujem
@ivkaa1 my sme cakali mesiac, na infekcnom mu robili
@monny222 ahoj píšem ti lebo som podobný prípad.Mam problemy.,ktoré skončia asi tiež LP. Tej sa tak nebojim len sa chcem opýtať či si mala nejaké príznaky a prečo tá poslali na LP. Ja som pred troma týždňami dostala zápal trojklanneho nervu poslali ma na MR tá ukázala nespecificke demyelimizacne lezie na čo moja neuroligicka zareagovala že to nič nie je. Keďže mám sestru ktorá pracuje v zdravotníctve ukazala môj výsledok ešte 3 neurologom, dvaja z nich sa vyjadrili že oni by si to poistili LP aby sa prípadná SM vylucila.takze zajtra idem na neurologické vyšetrenie k inemu neurológovi a budem sa musieť rozhodnúť či ísť na L P.
@monny222 tak mňa už z nemocnice aj prepustili z tým že na čo má budú zbytočne pichať ,ale hospitalizovali ma práve kvôli tomu .A si si to rozmysleli mňa poslali domov a ja stále neviem čo mi je.Už som dúfala že práve z LP mi to zistia .Že okrajovo sa im zdá že mám ochorenie na kt.LP nepotrebuju robiť .Chodím takto už od mája ,teraz ešte skúsim MT dúfam že aspoň tam mi povedia čo mi je
Ja som bola na LP v stredu ráno. Mala som TOP LEKARA,servis,ležala som,pila som kávu, Coca colu,vela vody som pila na wc som chodievala s predklonenou hlavou, ležala som na bruchu potom iba na chrbte a od piatka sa mám príšerne....
V pondelok (6.den)po LP mi robili zatku no ani tá nezabrala. Mám neskutočne bolesti hlavy,závraty,boli ma žmurkanie, kychanie,sadanie, vstávanie, všetko... Jedine ležať môžem.... No po zatke už ani ležať nezaberá.... Je mi neskutočne zle....
Ak by som si mala vybrať,už na to nepôjdem zaručene :(
Čím je pacient mladší,tým sú postpunkcne prejavy horsie
@monymons môjho pubosa bolel chrbát ešte min. mesiac, a to mu brali vzorku v july
Ja som mala lumbalku v piatok s podozrením na zápal mozgových blán zákrok v pohode neviem ako dlho som ležala na bruchu povedali že 24 hodín musím ležať no ráno ma brali na vyšetrenia takže musela som sedieť ráno a večer beriem silné antibiotiká ale v noci bolesť hlavy neskutočná ako keby mi dávali 320 voltov do spankov a pri sedení cítim tlak v chrbtici
Prvých 6 dní po lumbalke boli najhoršie. Potom bolesť hlavy ustúpila na 7 deň. Nevedela som sa ani postaviť. Ako náhle som si sadla hneď prišla bolesť neskutočná. V živote som takú bolesť hlavy nemala. Vtedy som si rýchlo ľahla naspäť a bolesť ustúpila. No mne nepomohlo veľmi to ze som veľa pila.Treba ležať co najviac. Mala som aj neskutočne kŕče v driekovej časti prvé 3 dní boli strašne silné. Potom sa to zmiernilo. Napinalo ma aj na zvracacanie.

@monny222 😑 som si myslela, ze tym, ze je mladas to da bez bolesti a unavy, ale opak je pravdou, no musime pockat na vysledky.
@babina_33 mojmu az na druhy pokus zobrali