Bolesti krčnej chrbtice
Ahojte kto máte skúsenosti z bolesťou krčnej chrbtice mali ste také problémy že vám to vrážalo aj do čelovej oblasti sánky lícnych kostí uší , mám vysunuté platničky ale podla lekarou to nieje na operáciu mam aj napriamenú krčnú lordózu snažím sa cvičiť chodím na rehabky mam magnetoterapiu a elektroliečbu ale nič mi nepomáha bolesti ruk prstov na rukách trpntutia ale čo ma trápi najviac že mi to ide akoby aj do predu na krk a mám pocit dusenia ťahania dnes som bola u neurologičky predpísala mi flector a sirdalud do toho užívam aj pregabalin ale žiadna zmena už som zúfalá stých bolestí a neviem ako mám fungovať z dvoma deťmi . Začala ma dokonca už aj drieňová chrbtica bolieť vráža mi aj na hrudník a do nôch pichanie ťahania tlaky mate niekto takú skúsenosť že vám to takto vrážalo s chrbtice ?
@vandus123 áno, vraza to aj do uší, nôh.Si veľmi mladá na také problémy cvic cvic cvic.
@anonym_816fe2 ja neviem, mám problémy s krčnou chrbticou od 18tich rokov. Čo znamená veľmi mladá?
@vandus123 ja sa len spýtam, na tie rehabky chodíš tak že ich máš predpísané a platené poisťovňou niekde? Cvičenia skupinové alebo sa ti individuálne venuje fyzioterapeut? Z vlastnej skúsenosti, rehabky na ktoré ma poslali, v nemocnici na rehabilitačnom, stáli s prepáčením za prd (vtedy som ešte nevedela že to vie vyzerať aj inak, fyzioterapeut ma videl dva krát po 15 minút, chodila som na magnety a elektro ako ty, cvičili sme v skupinke, pani od stola dávala pokyny, žiadna kontrola či zapájame správne svaly a podobne). Potom som si si našla súkromne veľmi dobrú fyzioterapeutku a tá má dala dokopy, tam to cvičenie a terapie vyzerali úplne inak. Tiež išlo najmä o krčnú chrbticu, už som nevedela normálne fungovať
@vandus123 ja sa len spýtam, na tie rehabky chodíš tak že ich máš predpísané a platené poisťovňou niekde? Cvičenia skupinové alebo sa ti individuálne venuje fyzioterapeut? Z vlastnej skúsenosti, rehabky na ktoré ma poslali, v nemocnici na rehabilitačnom, stáli s prepáčením za prd (vtedy som ešte nevedela že to vie vyzerať aj inak, fyzioterapeut ma videl dva krát po 15 minút, chodila som na magnety a elektro ako ty, cvičili sme v skupinke, pani od stola dávala pokyny, žiadna kontrola či zapájame správne svaly a podobne). Potom som si si našla súkromne veľmi dobrú fyzioterapeutku a tá má dala dokopy, tam to cvičenie a terapie vyzerali úplne inak. Tiež išlo najmä o krčnú chrbticu, už som nevedela normálne fungovať
@nikolani no zatial len tie platené poisťovňou ale hľadám si fyzioterapeuta lebo mi to naozaj nepomáha to ma poslala neurologička a ďalej ani neriešila
@anonym_816fe2 ja neviem, mám problémy s krčnou chrbticou od 18tich rokov. Čo znamená veľmi mladá?
@anonym_627dc4 to je strašné a človek sa stým netrápi
@anonym_627dc4 to je strašné a človek sa stým netrápi
@vandus123 no ja s tým žijem už 26 rokov. Raz horšie, raz lepšie. Aj podľa počasia.
@anonym_627dc4 mne to vraža aj do tváre aj na oči už neviem ako mám fungovať a nejaké cviky čo zaberajú? Poznáte?
@vandus123 cvičím každý deň - jeden deň 30 - 60 min. Chodím raz do mesiaca na masáže a 2x na fyzioterapie.
A
@anonym_627dc4 a pomáha ?
@vandus123 určite áno. Keď necvičím pár dní, tak to cítim.
@nikolani no zatial len tie platené poisťovňou ale hľadám si fyzioterapeuta lebo mi to naozaj nepomáha to ma poslala neurologička a ďalej ani neriešila
@vandus123 no tak určite odporúčam nájsť si aj sukromne, mne pomohla naozaj až ta súkromná. Veľmi držím palce nech sa ti stav čím skôr zlepší 🍀
@vandus123 ano mam... treba si najst riadneho fyzioteraputa, ktory sa aj vyzna. A cvicit, je to na dlho.. ak by to neprechadzalo, tak mozno fakt riesit uz potom aj konzultaciu s inym lekarom/neurochirurgom a tak. Ale toto nie je vec co prejde zo dna na den, u nas to ma viac ludi v rodine,t o su roky prace.. a zanedba sa nieco a je to spat a takto dookola
@vandus123 ano mam... treba si najst riadneho fyzioteraputa, ktory sa aj vyzna. A cvicit, je to na dlho.. ak by to neprechadzalo, tak mozno fakt riesit uz potom aj konzultaciu s inym lekarom/neurochirurgom a tak. Ale toto nie je vec co prejde zo dna na den, u nas to ma viac ludi v rodine,t o su roky prace.. a zanedba sa nieco a je to spat a takto dookola
@simca06022011 veď práve že to cvičenie je už asi na celý život aby sa to nevracalo
mozem ma z krku bolet prava cast tela - hlava aj rameno?
mozem ma z krku bolet prava cast tela - hlava aj rameno?
@balerina2025 môže podla mňa mňa tiež tak bolieva aj tvar ale viac na ľavej
Ľudia a máte s tej krčnej aj také ťahanie s predu krku ?
Ľudia a máte s tej krčnej aj také ťahanie s predu krku ?
@vandus123 mna to taha praveze len zo zadu ...

@vandus123 áno, vraza to aj do uší, nôh.Si veľmi mladá na také problémy cvic cvic cvic.