Bolesti nôh a strach z rakoviny: Čo to môže byť?
Ahojte, potrebovala by som poradiť, možno mal niekto podobný problém. Mám 20 rokov, aktívny životný styl, cvičím v posilňovni. Cca zaciatkom júla začali moje problémy. Na oboch predných stehnách som pociťovala svalovku, najmä pri vstávaní zo stoličky som ich cítila, nevenovala som tomu veľkú pozornosť, predsa len stretávala som sa s tým pravidelne a najlepšie na svalovicu je, rozcviciť ju. Tak som cvičila ďalej. Fungovala som takto mesiac, svalovka neprechádzala, tak som sa rozhodla navštíviť traumatologiu. Urobili mi rtg kolena, keďže ma bolelo aj koleno. Na snímku nebolo nič, dr to uzavrel ako natiahnutý, presileny sval, dal mi lieky, mastičky, bandazovat. O dva týždne kontrola. Za ten čas som necvicila, mám pocit, že ta bolesť sa zmiernila. Pociťovala som ráno stuhnutosť svalu a kolena (svalový úpon). Postupne som to začala znova zaťažovať a, bum, bolo to naspäť. Sla som na chirurgiu, kde mi dr pomeral stehná a ľavé bolo o 4 cm hrubšie ako pravé, že problémy s cievami zrejme. Navštívila som potom obvodnú dr, ktorá ma poslala na sono stehenného svalu, pretože jej to prišlo ako poškodený sval. Sono vyšlo dobre, ale bolesti neprechádzali. A teraz neviem, či je to bolesť svalu alebo kosti. Začali ma boliet aj stavce na chrbte. Mám stuhnutý chrbát. Celý čas som v neustálom strese z toho čo to môže byť, na vyšetrenia samozrejme pôjdem, ale to čakanie je príšerne. Počas toho obdobia pociťujem mierne trpnutie rúk, prstov, dva noci sa mi ťažšie dýchalo, nemôžem spávať, budila som sa spotená, mám pocit hrče v hrdle, bolo mi na zvracanie, kŕče v bruchu, do toho som začala kašlat, pichalo ma v chrbte, zimnica, ale taká, že ma au klepalo. Veľmi sa bojím, že mám rakovinu kosti. Všetky príznaky tomu zodpovedajú. Aj keď neviem, či niektoré su reálne alebo psychika keďže psychicky na tom nie som veľmi najlepšie, mám v hlave najhoršie predstavy, stresujem, mám z toho už úzkosti. Prosím vás, kto mal podobný problém, čo to môže byt?
stavy ako pocit na zvracanie, kŕče v bruchu, problém so spaním, .... to máš zo stresu. prestaň, lebo si privedieš depresie popr. panické ataky... a to ešte len bude problém. potom to už sama ozaj nedáš - budeš potom musieť vyhľadať odbor. pomoc
@deti95060810 začalo to bolesťou svalov a teraz pár dni cítim aj chrbát. Celý stuhnutý, v hornej časti ako keby mi niečo tam tlačilo, a v dolnej ma bolia stavce.
@vikii01 áno to som pochopila - to je jedna diagnóza - asi tá základná...
ale tie pocity od strachu čo prežívaš - problém so spánkom a pod. to je iná diagn. - to je zo stresu. na tento problém potrebuješ niečo na ukľudnenie - magnézium, možno pomôže.
@deti95060810 čítala som už dávnejšie o tej tetanii, samozrejme skúsila som magnezium vo vyšších dávkach, zaradila som aj vitamín B, ale nemám pocit, žeby to bolo lepšie. Celkovo sa cítim tak mimo. Neviem to opísať.
@deti95060810 ešte doplním, že tieto prejavy, ako trpnutie rúk atd sa začali prejavovať po návšteva lekára, keď mi povedal, že to môže byt niečo s cievami. Hneď som si našla, že to môže byt tromboza, ktorá môže vyústiť do plucnej embolie alebo cievnej mozgovej príhody.
@deti95060810 práveže teraz po čase tam už nie je rozdiel tých 4 cm. Teraz mi to prešlo pre zmenu na druhu nohu, ktorá je o cca 1 - 1,5cm hrubšia ako ľavá. Lýtka mám rovnaké.
Snažím sa upokojiť, nestresovať, ale nejde to. Ten strach je naozaj veľký najmä keď to trvá tak dlho už

Ešte dopíšem, že začali sa mi tvoriť také fialove a červené malé zilky, ktoré sa mi pred tým nerobili. A občas ma pichne v kolene.