Bolesti tela a únava u alergikov a astmatikov
Ahojte viem že tu je zrejmé zopár podobných tém.... Skúsim v skratke.
Mám 26 rokov, pomerne často športujem. V novembri 2024 som bol skoro mesiac chorý na priedušky a mal som bolesti tela (hlavne pichanie medzi lopatkách) ale chodieval som do práce s antibiotikami. V decembri sa mi zlepšilo ako tak som fungoval. Na začiatku marca - apríla sa mi začalo viac prejavovať bolesť tela, hlavne medzi lopatkami, na prieduškach - tam občas aj silný kašeľ, ktorý má vedel zobudiť aj v noci prípadne aj počas dňa začal a bolesti na zadku - svaly od chrbta... Potom v priebehu mája sa mi úplne polepšilo a skoro mesiac som sa cítil úplne skvele. Teraz je to tu zasa znova tá bolest....A opäť som začal pociťovať tieto prejavy ako tlak- bolesť na prieduškach, bolesť medzi lopatkami, bolesť na zadku na svaloch asi od chrbta, plus únava ako nevyspatost a únava oči.
Som dlhoročný alergik - astmatik. Teraz 9 júna som bol na alergologii a hovoril som o problémoch a zrovna v ten deň sa mi hneď pohoršilo ale až poobede. Neviem či toto súvisí nejako s alergiou, najskôr som si myslel, že áno ale teraz si začínam myslieť že problém je inde. Bol som s týmto 1-2 krát aj u svojej obvodnej doktorky a tá mi povedala, že to mám v hlave, že mám asi nejaké psychické problémy, čo mi príde divné že by som mal zo psychických problémov takéto veci.... Brala mi aj krv povedala že mám všetko v poriadku. Akurát mi povedala, že keď ma bolí chrbát že mám chodiť na masáže a na fyzioterapiu. Bol som párkrát chvíľu to pomáhalo ale dlhodobo nie..
Ak má alebo mal niekto takéto problémy, tak komu čo pomohlo prípadne čo ste robili? Je to dosť frustrujúce.
No naše doktorky keď nevedia čo je pacientovi tak ho bežne posielajú k psychiatrovi. To je vizitka nášich lekárov a za toto si chcú zvýšiť plat. ☹️ prajem dotyčnej doktorka aby skončila s podobným problémom a ostatní jej povedia že to ma v hlave
No naše doktorky keď nevedia čo je pacientovi tak ho bežne posielajú k psychiatrovi. To je vizitka nášich lekárov a za toto si chcú zvýšiť plat. ☹️ prajem dotyčnej doktorka aby skončila s podobným problémom a ostatní jej povedia že to ma v hlave
@katulienkax je to tak a je to fakt ze smutne 🙈
Mna posielali psychiatrovi, ze si tie extremne bolesti vymyslam a nakoniec z toho bola dost blba choroba a keby nenarobim hurhaj v nemocnici ani ma neoperuju!
Treba na nich tlacit a hladat pricinu. Nedaj sa.
Keď som bol na alergologii tak mi hovorila, že keby mám opäť problémy tak že mám volať alebo prísť urgentne. Ešte som zabudol napísať, že v detstve som mával slabú imunitu aj som často býval chorý plus aj teraz keď bývam chorý tak ma to dlho drží aj mesiac skoro. A vždy je to bolesť hrdla a kašeľ najviac... Možno máte pravdu že by som to nemal nechať tak a riešiť to lebo sa aj ťažko v živote takto funguje potom a asi skúsiť znova tu alergologiu- imunologiu
Ak mas dlhodobo opakujuce sa bolesti chrbta, par masazi a par cviceni ti neulavi. Najdi si certifikovaneho cvicitela SM systemu, nauc sa ho cvicit s nim a potom mozes cvicit doma sam.
A hlavne nepracuj chorý, takto si len uženieš dlhodobé problémy.
Čaute. Len na margo toho čo ste tu niektoré písali, že mám ísť k alergologiu-imunologiu volal som k mojej alergologicke a zdvihla to sestra a povedal som, čo je vo veci a či by ma mohli vyšetriť na imunologiu keď som aj alergik že bývam aj často chorý alebo na chorobu tak mi povedala na to, že ja nemám problém s imunologiou, že to by som musel brať aj 8 krát do roka antiobitika a že by mi nemohli zaberať aby som riešil imunologiu... A povedala že, to mám príznaky z alergie (kašeľ, hrdlo, bolesti chrbta, a svalov) a že to s tým nič nespravia že to mám doživotné príznaky alergie a prípadne že ak sa cítim na chorobu že mám vyhľadať pomoc obvodnej doktorky 😀😀.... Plus mi odporučila imunoglukan niečo na imunitný systém aby som to bral aspoň mesiac a že keď ani to nepomôže že sa mám ozvať... Takže takto funguje zdravotná starostlivosť o človeka a za toto si platím zdravotné že má pošlú do prdele

cau, z toho co pises, by som sa na to urcite nevy… s tym, ze ti niekto povie, ze to mas v hlave. hej, psychika vie narobit divy, ale ked sa ti to opakuje a ma to fyzicke priznaky ako kasel, bolest priedusiek, chrbtice, unava a vsetko sa to vracia v nejakych cykloch, tak to treba brat vazne podla mna. zvazila by som alergologa alebo imunologa v tvojom pripade.