icon

Bolesti v podbrušku na pravej strane. Čo s nimi robiť?

katkakk
29. jan 2011

Ahojte žienky...

chcem sa s Vami podeliť o moju skúsenosť, ktorá sa týka bolesti v podbrušku - na pravej strane..
Objavili sa mi po pohlavnom styku.. celý vikend som citila neskutocne bolesti, no na pohotovost som sa odhodlala ist az v utorok....
isla som rovno na gynekologicku pohotovost, odkial ma surovo vyhodili s tym, ze mam ist k svojmu obvodnemu doktorovi.. Mimochodom, pochadzam z Kezmarku, no pocas bolesti som sa nachadzala v Trnave, kde studujem, takze je pochopitelne, ze som navstivila miestnu pohotovost..
so slzami v ociach som odtial odchadzala a isla na pohotovost pre dospelych.. tam mi vzali krv, moč, a vysledky boli velmi dobre.. poslali ma znovu na gynek. pohotovost s tym, ze su povinni ma vysetrit.
po kompletnom vysetreni zistili, ze som v poriadku...
tak sa rozhodli poslat ma este na chirurgicku pohotovost... tam ma prezeralo asi 6 doktorov, nevedeli sa zhodnut na rovnakom nazore.. tak ma poslali na sonografiu - ta mi nic nenasla - a na druhy den mi na chirurgii brali krv - s dobrymi vysledkami. doktor sa rozhodol poslat ma este na CT- vysetrenie - aby sa potvrdilo alebo vyvratilo zapalenie slepeho creva..
aj Ct- vysetrenie ziadnu zavadu nepotvrdilo...
zufala som nevedela, co somnou bude dalej...
Chirurgovia boli zufali takisto.. .poslali ma preto znovu na gynekol. pohotovost, aby ma tam 2 dni hospitalizovali... domnievali sa, ze bolesti su spojene s obnovou vajecnikov po pohlavnom styku....
ked som dosla na pohotovost, doktorka ma vysetrila, opat nic nezistila, a nakoniec usudila, ze bolesti su spojene s ovulaciou.. niesu caste, ale sem - tam sa mozu u zeny objavit....
Hospitalizovat ma odmietli, dali mi len nejaky liek proti bolesti a poslali ma domov s tym, ze sa mam radsej venovat skuskam, a nechodit po pohotovostiach s nepodstatnymi problemami...
Bolesti u mna pretrvavaju, a ja neviem, čo s nimi.....

anndreina
7. dec 2017

Mala som placentu preaviu,ten najťažší stupeň ,či to nie je tým ja neviem.

matusa111
7. dec 2017

@anndreina fuha... to mi ani nic nehovori. No ja neviem. Mne akurat dnes zistili zapal oblicky tak mozno preto tie nezvladatelne bolesti... no a gynekolog,ze by bolo treba skusit znovu otehotniet... co by som uz asi aj brala... no a kedze sa mi to taha od prveho menzesu, teda od dvanastich rokov tak vraj by sme mohli zvazit aj vyber maternice a vajecnikov... bol by tovtotiz druhy cisarsky rez a treti by bol uz, samozrejme, rizikovy...

anndreina
8. dec 2017

Mala som obrastenu placentu cez celu maternicu,a tiež mi hrozilo ,že mi vyberu maternicu ale podarilo sa to tak, že nemuseli a doktor vravel ,že to preto že som mala pred tým cysársky rez, musela som pred pôrrodom ležať dlhšie v nemmocnici,ale mám kamarátky čo su po štyroch cysárskych a nič take sa nestalo,vlastne tá placenta sa prichytila na ten vzrast po cysárskom reze.Ja chodím aj urologovi ,snád by zistil že mám zápal obličky.

matusa111
8. dec 2017

To urcite ano. No vidim,ze nie som jedina zufala... asi mame pred sebou este dost dlhy beh cez prekazky: 😱😱 clovek by vydrzal len keby to tak nezasahovalo do sukromneho zivota 😢

hanny1
14. máj 2018

Žienky pridávam sa, pár rokov občasná bolesť na pravej strane, posledné mesiace je to už každodenná bolesť na pravej strane v podbrušku. Myslela som, že vaječník, ale gynekologické vyšetrenie nič neukázalo, vraj je tam všetko ok, potom ultrazvuk brucha, vraj nič neobvyklé, moč, krv v poriadku.... ja už neviem čo by to mohlo byť. Čakajú ma ďalšie vyšetrenia a tá každodenná bolesť je otravná ☹

anndreina
15. máj 2018

@hanny1 Viem o čom hovoríš tá bolesť je niekedy neznesitelná a nič nezistili.

ewka1980
27. apr 2019

@sandy315 prosím ta zistili ti niečo? aj ja sa s tým trápim

anndreina
27. apr 2019

@ewka1980 Nie nič nenašli,že to bude psychickeho pôvodu.

ewka1980
27. apr 2019

@anndreina no kkks,a prešlo to ,či ?

anndreina
27. apr 2019

@ewka1980 Vôbec nie bolest je neskutočná v pravidelných intervaloch,odporúčali navštívit psychiatra,uz nie psychologa to už mám za sebou,nie je to hamba aj ked som si to najskôr myslela.

pasikavamacka
27. apr 2019

@anndreina taku somarinu, ze psychickeho povodu. to povedia na vsetko ked nie su schopni nic najst. nemas endometriozu? kolonoskopiu robili, laparoskopiu?

anndreina
27. apr 2019

@pasikavamacka No ani ja som tomu neverila,ale neverila by ste čo môžu nervy narobit,ked je extremne napnute svalstvo nonstop podvädome tak to je hrúza a bolí to este viac ked sa to svalstvo začne uvolnovat

anndreina
27. apr 2019

@anndreina Ale jasné, že nikomu svoj názor nevnucujem a netvrdím že to môže byt u druhého niečo iné

anndreina
27. apr 2019

@anndreina A zase záleží na okolnostiach či je na to dôvod čo u mna bol,ale to tu nebudem rozpisovať

ewka1980
28. apr 2019

@anndreina nemáš sa začo hambiť.Ja chodím na psychiatriu uz 4 roky....zistili mi panicku poruchu.... robili mi aj laparoskopiu min.rok aj kolono ,všetko ok.no teda gastroeneter. mi potvrdil dg.syndrom dráždiveho čreva

anndreina
28. apr 2019

@ewka1980 ja si tiez myslim, ze ked sa inak neda lepsie je to riesit takto ako nijako,nikto to nevie pochopit ked daco taketo nemal,doktor vravi ,ze psychicke bolesti su najhoršie, lebo človek vypada akoby mu nic nebolo a vo vnutri je to uplne inak

ewka1980
28. apr 2019

@anndreina presne

sandy315
1. dec 2019

@ewka1980 ahoj , a dali ti aj nejaké lieky na ten syndróm dráždivého čreva?

sandy315
1. dec 2019

Lebo ja stále mám bolesti, dokonca mi to ťahá po celom podbrušku , a mám také obrovské brucho, ja si síce nahováram, že som pribrala, ale už mám taký strach ... A absolvovať opäť všetky vyšetrenia , ktoré mi dopadli predtým negatívne, sa mi vôbec nechce :(

ewka1980
1. dec 2019

@sandy315 NA To lieky nie sú...len na plynatosť......Už mi ich dal milion,žiadne mi nepomohli...V stredu som bola na alergologii, robili mi SIBO test , mala som to pozitívne....Teraz držim dietu FODMAP... dala mi antibiotiká Normix... Ani neviem asi 1x za zivot čo to je nafuknute brucho.....bolesti,a 10 ročné trápenie zmizli (klop,klop)

sandy315
3. dec 2019

@ewka1980 naozaj? Ewka a teda si mala problém s plynatosťou?

kiki23
11. júl 2020

@sandy315 ahoj,môžem sa ťa spýtať ako si nakoniec dopadla s tými bolesťami? Mala som presne to isté,čo ty. Tiež som mala plánované gastro teraz v marci a MRI krížov ale zistila som,že som tehu a tiež bolesti pretrvávajú. 😏😢 Ďakujem za odpoveď veľmi 🙏

anndreina
12. júl 2020

@kiki23 To je ten lepší prípad ja nie som tehu,že to je psychika.

jajagaja
12. apr 2021

Ahoj, viem že už je to staré , no podobné bolesti začali aj u mňa pred rokom. Mám bolesti v pravo podbrušku.......niekoľkokrát som bola na pohotovosti.....chirurgia , gynekológia......opakovane u svojej doktorky......všetky vyšetrenia v poriadku. Už mi z toho šibe. Sledujem to , bolesti prichádzajú 7 - 14 deň po menzese. Môže to byť ovoluacia.....nikdy som to pred tým nemala a to mám 38 a som po cisárskom 2 krát. Nedá mi to ....lekári nevedia z čoho môžu byť tie bolesti keď všetko je v poriadku? Som už zufala

anndreina
13. apr 2021

@jajagaja Aj ja mam po dvoch cisarskych a pri druhom som mala placentu preaviu.

jajagaja
14. apr 2021

@anndreina to čo znamená ako ste to riesili

anndreina
15. apr 2021

@jajagaja Mala bola velmi nizko ,musela som uz pri nej lezat v nemocnici ,mala som.placentu obrastenu oko celej maternice,keby mi placenta praskla neskonci to dobre pre obe,a odvtedy ako keby som to mala,niekedy lepsie,ale niekedy hrozne besti.

jajagaja
15. apr 2021

@anndreina ja to sledujem už rok. Skoro každé 4 mesiace končím na pohotovosti čo sa bojím že mam zápal slepého čreva - také bolesti mám. Potom to prejde. Objavuje sa to 7 až 14 deň po menzese čiže by to nasvedčovalo k ovulácii. Bola som na vyšetrení , na sone , na gynde i u chirurga - všetky výsledky sú v poriadku. Ani sono ani krv ani ster nič neukázal. Nevedia čo to môže byť, prisudzujú to aj ku zrastom keďže som po cisárskom.....neviem , stále hľadám príčinu čo spôsobuje bolesť.....nikdy som to nemala a to som 4 roky po sekcii

jajagaja
15. apr 2021

@anndreina a ako to riešite , tu bolesť.....tiež to prejde?

anndreina
16. apr 2021

@jajagaja Boli to kolkokrat hrozne a potom to na chvilu prejde,uz sacitim, ze mi sibe.