Bolestivá podkožná gulička na pysku
ahojte,všetci
pred par dnami ma cosi pobolievalo pri rozkroku hore,pri zhybe,ale nevenovala som tomu moc pozornosť. potom som mala styk, a po nom ma dost stipalo, aj pri moceni tak somsi dala canesten a tak, (to mávam castejšie,tak to uz moc neriešim,to je od mechura vacsinou,nejake bakterie)
a no dnes som si nahmatala takú mensiu gulicku akoby pod kozou hore na jednom pysku. je az tak vysoko ako sa zacina klitoris a smerom akoze do nohy, k rozkroku, k zhybu a nohe..
je to menšie zacervenane miesto a strasne to boli,ked sa toho chytím.neviem,čo si na to dať ?propolis,alpu, alebo niečo ?na dezinfekciu,je to asi nejaky zapal, ale netuším coho.a co na to...v lekárni mi nevedela povedat.
za každu radu budem vdacna,lebo je to neprijemne a bolestive....dakuejm 🙂
Na zapaly, štipance je dobra aj Ichtamolova masť, stoji niečo vyše eura...- ,,vyťahuje to,,. To iste aj octan - ,,vytiahne zapal,, Syn mal ,,mega gulu,, plnu hnisu na nohe po štipanci od nevieme čoho...vytačali sme mu to, kvanta hnisu....potom sme išli k lekarke lebo sa to nehojilo...ta nas sprdla ze čo to vytlačame!! nasadila ATB (koli tomu ze sme nevedeli čo ho poštipalo) a povedala ze nevytlačať, natret octanom a ,,zaviazat,,. Hnis to ,,vytiahlo,, na povrch....a bol pokoj. Taketo niečo by som skušala. Canesten je na kvasinky, zapal nevytiahne.
@magdi21 no "diky ":D injekcie a ja,vzdy odpadávam..heh...ale bože,nehovorme ani take scenáre,lebo mi je ešte horšie vazne....
@sardinka335 len ked nevedno,co to je,a nebudem si pchat do takej citlivej oblasti kadeco..ach.
@marietuska ale to je moment. Zavrieš oči 😊 a je to. Ja s týmto zas nemal žiadny problém. Treba ist par krát darovať krv a fobia zmizne 😃. Toto sú všetko"malé" veci 😊.
@magdi21 injekcia na umrtvenie asi nie je bezna prax....mne na pohotovosti na absces v intimnej oblasti nedali, rezali bez umrtvenia, tlacili, dezinfikovali a drenazovali....3dni po sebe. Potom uz len denne prevazy u chirurga asi 7 dni.....
@marietuska ty nestresuj hlavne, ze bude treba rezat....Ak by bolo terba hned rezat, lekarka by ta uz poslala. Dopraj si hlavne oddych, vela tekutin, natieraj si to a hlavne nechytaj, neryp. Ak by sa bolest zhorsovala, vtedy chod k lekarovi...
@snapi prebohaaaa... nehovor mi ani o tom,co si zaživala bez umrtvenia, ma natiahlo,to by som im nedovolila...aby toto so mnou robili...masiari hnusni ..bože :(((( nechytam si to vobec...uz len potieram atb msťou..
@marietuska nevedela som, ze idu bez injekcie. fakt v tej chvili na pohotovosti, som netusila co a ako. proste mi to zacala robit a hotovo....a poznam dalsich dvoch ludi, co to robili bez injekcie....len to mali na menej citlivych miestach ako ja....
@snapi masiari cisti,je mi ta luto :(si si musea kvalitne vytrpiet..ty si mala bartoliho zlazu?ci ?
@snapi mna by sa bez injekcie ani nechytili...to kde si bola na chirurgii? V nejakej Africkej krajine? Injekciu si vzdy pýtam - nečakam kym mi ponuknu - u zubara napr. Našťastie mi mame chirurga v rodine tak snad by rezal s injekciou.
@marietuska ja som mala absces. Jedna sestricka spomenula, ze by to mohlo byt aj z chlpku, ze sa nemam holit radsej. Ale zase chirurg ma potom poslal na celkove testy, ci niekde nie je zapalove lozisko v tele a ten zapal proste takto vyustil....Ale take gulicky ako ty tu spominas, tak take mavam aj ja z casu na cas, ale vzdy mi ten krem pomohol....
@sardinka335 tak ono ked ides sama na pohotovost (BA), ledva chodis, nevies sediet, cakas tam 3 hodiny, mas teplotu, vezmu ta konecne a mna by nikdy nenapadlo, ze taketo nieco mozu robit bez umrtvenia....A ono ten rez neboli, to bola drobna ranka, mam taky maly bielik pasik iba ako po poskrabani....Horsie bolo to cistenie a drenaz. Peroxid ani nevravim...Vsak som si aj poriadne zanadavala, pokricala a poplakala. Este aj celu cestu domov som plakala ako som lutovala sama seba, ze to bolelo...Na druhy den som este mladeho doktora a sestricku vychytala a ked mi ona povedala, ze vsak vydrzte, tak som jej zakricala, ze vydrzim, ale ze to boli ako fras a musim si zanadavat...Esteze lekar povedal, ze aj on by si zakrical a zanadaval....
mne to cistil najtensou ihlou...bolelo ma to...tak mi to znecitlivel aby by mi to poriadne vycistil...ak by tam nieco zostalo abces sa mohol tvorit opakovane...
a ak nie si spokojna s gyndosom, vymen ho...ide o tvoje zdravie a tvoje peniaze...
@snapi kokos....aj ja som takto zanadavala u zubara. V 9 mesiaci mi nechcel dat injekciu a čistil mi tam kanalik tiez peroxidom....som myslela, ze umrem...ked prestal tak ja na celu ambulanciu ze ,,to bolí jak svina,,.
No a ked mi moj porodnik povedal, ze anesteziolog je na urgente a nepride mi pichnut EPI ....tak mu hovorim : ,,to si zo mna robíte prdel?,,Šlahli mi do zili dajaky Buscopan alebo čo...Nospu...neviem no vobec to nepomohlo ...a do dnes si myslím ze ten moj lekar vedel, ze na tu hodinu sa to neoplati lebo som porod mala rychly.
Oni su uz zvyknuty na bolest a utrpenie ale ja nie a ani si nemienim zvykat ak nemusim.
@marietuska Ak sa tak strasne bojis rezania, nechaj sa uspat.
@charity no uz vidim ako koli tomu anesteziolog uspava - toto su naozaj ambulantne zakroky a celkova narkoza nie je sranda. Lokalne umrtvenie na to stači...
zeny, ak si to nevytlacite same, vytlaci Vam to gynekolog. neviem ale o tom, ze by sa to umrtvovalo :D
@sardinka335 Videla som uspavanie kvoli mensim prkotinam. Da sa to.
@marietuska aj ja som to mala asi pred 3 rokmi. Stale som odkladala lekara. Ku koncu ta hrca bola uz obrovska a nemohla som poriadne ani sediet. Potom z nicoho nic praskla. Bolo to ako ked ti praskne plodova voda a ty mas komplet mokre nohavice. Ale bolest okamzite prestala. Rano bola u Dr., bola to len zapalena zlaza, vraj to nic nie je. Dostala som tabletky, nepamatam si uz nazov. Od vtedy sa to nevratilo
Tak ako si dopadla?
tak dopadla som nijako...ta atb mast mi na to nepomohlo, tak som znova sla k tej lekárke,lenze do toho som dostala krámy,takze ulne cele zleeeee),tak a ona mi už nič na to nedala,tak som si sama kupila visnovskeho balzam,az v CR som na to bola a ten mi celkovo pomoholm menej ma to boli,aj si to stále potieram,a je to lepšie, ani to neni take bordove,ani nič, fialove nič, len trošku to bolí ešte a vidno to tam, pysk uz menej bolí,,len pri nejakych horsích pohyboch noh to boli ale inak ani nie...no bolo to strašne..odznieva to,ale priserneeeeeeeee pomaly!!!
Tak sa držkaj,všetko chce čas. 🙂 🙂
dievcata tie co ste boli na operacii Bartholinskej cysty ako dlho ste boli PN?
Ja som to mala v zahybe, kde su nohavicky, o tej gulicke som vedela, ale nic to nerobilo, az raz opuchlo, narastlo a hrozna bolest, gynekologicka mi to zaziva rozrezala a vytlacila hnis, musela som si to so striekackou vyplachovat s peroxidom a dostala som antb, zobrali aj vzorku a zaver bol abces, zapalena zlaza....moze sa to znova vratit vraj
Dobrý deň som po operácii Bartoliniho žlaza tri dni a sem tam my tečie krv ale mala som dostať ms a neviem čo to je dik za rady
@gaja78 aj ja mam takú istú a čo vám urobili lebo ja sa veľmi bojím
Cysta vulvy
@0902153548 mne len predpisala dr. antibiotika a preslo mi to
@croasantik ahoj môžem sa ta niečo spýtať ohľadne tej hrčky

@marietuska nie "zaživa" 🙂. Dostala by si injekciu na umrtvenie 😉