Bolestivý jazyk pri liečbe Sertralinom
Ľudia prosím pomoc liečim sa na panicke ataky vyše pol roka beriem sertralin 50mg 1 denne. Zvyčajne sa mi tvorili Nejake malé pupaciky na jazyku.. Ale nič nezvyčajné do par dni zmizli. No Posledny týždeň mam strašne citlivý a bolestivý jazyk plný malých pupakov a dosť ma ten jazyk aj páli. Zatiaľ som lekárke nevolala dávala som si na jazyk kamistad no na par minút pomôže a potom zas pálenie a bolesť. Ako ďalej postupovať alebo ak ste sa stým stretli co vám pomohlo k hojeniu. Ďakujem.
myslíš že to máš z toho ad?
@deti95060810 vôbec netuším.. No len ja som ten tip že hneď panikarim a keď čítam co to môže byť hneď ten najhorší scenár ma napadá... Preto skúšam nájsť odpoveď tu.
prečítaj príbalový leták ad a zavolaj lekárke ktorá ti predpisuje ad.
ale mne sa nezdá žeby to mohlo byť z liekov.
prečítaj príbalový leták ad a zavolaj lekárke ktorá ti predpisuje ad.
ale mne sa nezdá žeby to mohlo byť z liekov.
@deti95060810 a co myslíš ze z čoho?
nie su to afty? kupnsi v lekarni na to vodicky a hlavne treba brat dlhodobo B complex
nie su to afty? kupnsi v lekarni na to vodicky a hlavne treba brat dlhodobo B complex
@mamina7070 afty to niesu je to pri špičke jazyka a keď sa toho dotknem cítim ako vyrazky. Už sa obávam toho najhoršieho... Rakovina jazyka
jaaj ty myslis toto ? uplne nesmodne a rovnako si treba kupit vodicky odporucam tinkturu zo salvie a neriesit hluposti
Vyskočené papily na jazyku, nazývané aj papilitída, sú zväčšené chuťové poháriky, ktoré sa bežne vyskytujú a zvyčajne nie sú dôvodom na obavy. Môžu sa objaviť ako malé hrbolčeky alebo pupienky na jazyku a môžu byť bolestivé alebo svrbivé.
Príčiny vyskočených papil:
Podráždenie alebo poranenie:
Papily môžu byť podráždené alebo poranené jedlom, nápojmi, alebo zubnou kefkou.
Infekcie:
Bakteriálne alebo vírusové infekcie, napríklad opar, môžu spôsobiť zväčšenie papíl.
Alergie:
Alergické reakcie na potraviny alebo iné alergény môžu viesť k zápalu a zväčšeniu papíl.
Stres:
Stres môže ovplyvniť imunitný systém a viesť k zápalu v tele, vrátane jazyka.
Hormonálne zmeny:
Hormonálne zmeny, napríklad počas tehotenstva, môžu ovplyvniť citlivosť jazyka.
Zápaly:
Rôzne druhy zápalov v ústnej dutine môžu spôsobiť zväčšenie papíl.
jaaj ty myslis toto ? uplne nesmodne a rovnako si treba kupit vodicky odporucam tinkturu zo salvie a neriesit hluposti
Vyskočené papily na jazyku, nazývané aj papilitída, sú zväčšené chuťové poháriky, ktoré sa bežne vyskytujú a zvyčajne nie sú dôvodom na obavy. Môžu sa objaviť ako malé hrbolčeky alebo pupienky na jazyku a môžu byť bolestivé alebo svrbivé.
Príčiny vyskočených papil:
Podráždenie alebo poranenie:
Papily môžu byť podráždené alebo poranené jedlom, nápojmi, alebo zubnou kefkou.
Infekcie:
Bakteriálne alebo vírusové infekcie, napríklad opar, môžu spôsobiť zväčšenie papíl.
Alergie:
Alergické reakcie na potraviny alebo iné alergény môžu viesť k zápalu a zväčšeniu papíl.
Stres:
Stres môže ovplyvniť imunitný systém a viesť k zápalu v tele, vrátane jazyka.
Hormonálne zmeny:
Hormonálne zmeny, napríklad počas tehotenstva, môžu ovplyvniť citlivosť jazyka.
Zápaly:
Rôzne druhy zápalov v ústnej dutine môžu spôsobiť zväčšenie papíl.
@mamina7070 juj si ma upokojila ďakujem krasne... Neviem prečo ale ja som presne ten typ ktorý sa hneď obava toho najhoršieho.. Ďakujen

myslíš že to máš z toho ad?