icon

Bolestivý zub na dotyk

lucylucka
22. jún 2021

Ahojte.Dnes som silno zatlacila zuby a odvtedy ma zacal boliet tak zub ze nemozem sa ho ani dotknut ani kusnut.Myslite ze treba vymenit blombu?Mal to niekto takto?Doteraz ma tam vobec nebolelo..

marcellka32
22. jún 2021

Áno mala som to a bol to zápal, pod zubom cysta..choď k zubárovi, urobí rontgen

ella_price
22. jún 2021

Utekaj zubárovi. Môžeš mať kaz pod plombou, alebo nejaký zápal v koreňoch, cystu... Ťažko ti takto poradiť, lepšie bude keď sa ti na to pozrú a v prípade to aj zroentgenujú

mirinka24
Autor odpoveď zmazal
lucylucka
autor
22. jún 2021

@marcellka32 ak je pod zubom cysta ako ju vytahuju?
@ella_price urcite hned rano volam zubarke ,len ked ma plno tak ma aj tak v ten den nevezme ..

marcellka32
22. jún 2021

@lucylucka ja som bola opuchnutá ako škrečok, takže šiel von aj zub s cystou

lucylucka
autor
22. jún 2021

@marcellka32 😯 to si musela mat aj silnu bolest ked az opuch..ja odkedy riesim zuby stale sa nejaky ozve..🙈

ella_price
22. jún 2021

@lucylucka Nemáš možnosť utgentu? Tam kam chodím berú takéto urgentné bolestivé prípady hneď a majú pre to vyhradené hodiny.

marcellka32
22. jún 2021

@lucylucka ja som trpela 2 týždne, brala som aj antibiotiká

suzie28
22. jún 2021

@lucylucka u mna to bola cysta keď má tak bolel zub .. a odstraňujú to chirurgicky

janka1011
22. jún 2021

@lucylucka hlboký kaz, prípadne už zápal nervu.

janka1011
22. jún 2021

@lucylucka tá "cysta" o ktorej tu píšu v skutočnosti nie je cysta, je to len taký hovorový výraz pre nález, ktorý sa vytvorí na koreni vplyvom zápalu, kedy baktérie prejdú cez kanáliky až do kosti a potom tam imunitný systém tú infekciu ohraničí, opuzdrí. Vysvetĺoval mi to zubár raz, keď mi takýto zub vytiahol.

lucylucka
autor
25. jún 2021

dakujem pekne za kazdy 1 komentar.Nastastie to cysta nebola a ani kaz.Zubarka ma az dnes vzala a mna to postupne aj prestalo boliet.Nerobila mi Rtg len ho skontrolovala a nebol na nic bolestivy mozno len kus citlivy.Tak vraj v noci zatinam zuby a z toho vznikla bolest zuba.Navrhla mi dlahu na noc.Stali sa mi to ale prvy krat tak este uvidim ako bude.