Bolestivý zub na dotyk
Ahojte.Dnes som silno zatlacila zuby a odvtedy ma zacal boliet tak zub ze nemozem sa ho ani dotknut ani kusnut.Myslite ze treba vymenit blombu?Mal to niekto takto?Doteraz ma tam vobec nebolelo..
Utekaj zubárovi. Môžeš mať kaz pod plombou, alebo nejaký zápal v koreňoch, cystu... Ťažko ti takto poradiť, lepšie bude keď sa ti na to pozrú a v prípade to aj zroentgenujú
@marcellka32 ak je pod zubom cysta ako ju vytahuju?
@ella_price urcite hned rano volam zubarke ,len ked ma plno tak ma aj tak v ten den nevezme ..
@lucylucka ja som bola opuchnutá ako škrečok, takže šiel von aj zub s cystou
@marcellka32 😯 to si musela mat aj silnu bolest ked az opuch..ja odkedy riesim zuby stale sa nejaky ozve..🙈
@lucylucka Nemáš možnosť utgentu? Tam kam chodím berú takéto urgentné bolestivé prípady hneď a majú pre to vyhradené hodiny.
@lucylucka ja som trpela 2 týždne, brala som aj antibiotiká
@lucylucka tá "cysta" o ktorej tu píšu v skutočnosti nie je cysta, je to len taký hovorový výraz pre nález, ktorý sa vytvorí na koreni vplyvom zápalu, kedy baktérie prejdú cez kanáliky až do kosti a potom tam imunitný systém tú infekciu ohraničí, opuzdrí. Vysvetĺoval mi to zubár raz, keď mi takýto zub vytiahol.
dakujem pekne za kazdy 1 komentar.Nastastie to cysta nebola a ani kaz.Zubarka ma az dnes vzala a mna to postupne aj prestalo boliet.Nerobila mi Rtg len ho skontrolovala a nebol na nic bolestivy mozno len kus citlivy.Tak vraj v noci zatinam zuby a z toho vznikla bolest zuba.Navrhla mi dlahu na noc.Stali sa mi to ale prvy krat tak este uvidim ako bude.

Áno mala som to a bol to zápal, pod zubom cysta..choď k zubárovi, urobí rontgen