Bolí dentálna hygiena?

6. jún 2020

Ahojte, boli dentalna hygiena? Lebo niekto vravi, ze boli velmi, ze este tyzden za tym ich zuby boleli, a zase niektori vravia, ze vobec neboli. Chcela by som na dentalnu hygienu chodit. Ale bojim sa tej bolesti.

3petka
6. jún 2020

Podľa mna záleží od toho ako sa staráš o zuby. Ak ich máš zanedbane tak môžeš mat zuby po nej citlivé dlho. Ja som bola vo februári a už po som nevedela že sa niečo dialo.

fiafia
6. jún 2020

Tak prvý x môžu byť zuby citlivejšie ale, vyslovene bolesť to nie, len nepríjemný pocit. Ja chodím minimálne 2x do roka. Mala som termín v marci a pre koronu zrušili tak už sa neviem dočkať, išla by som aj hneď 🙏

amelia000
6. jún 2020

Moze boliet ak ti bude davat dolu zubny kamen..alebo mas niekde kaz....ak len zubny kamen odporucam masticku, ktora sa dava na afty a potriet si nou dasna.

solange7
6. jún 2020

Mne sa kamen prilis neusazda, dentalka je pre mna prijemna zalezitost 🙂

marca12
6. jún 2020

Neboli,ale zalezi to od stavu chrupu a aj dentalnej hygienicky. Aspon moja teda vzdy pozrie,v akom stave su zuby a vie zhodnotit,pri ktorom zube si davat pozor. Mam citlive dva zuby,bala som sa,ze to bude boliet,ale ona okolo zubov chodila tak citlivo,ze ziadnu ani malicku bolest som nepocitila.

iinuska
6. jún 2020

Ahoj.
Záleží,v akom stave máš zuby.Moze to byt nepríjemné,ale vyslovene to neboli.Ja chodím 2x ročne.

alena2798
6. jún 2020

Nebolí to. Ja chodím pravidelne už roky. Ja pri tom relaxujem 🙂 Keď som bola prvýkrát veľmi mi krvácali ďasná, ale pri ďalšej návšteve už vôbec .

opica_skorica
6. jún 2020

@amelia000 to pomoze? Co to spravi s kamenom? Kludne aj ip. Dik

amelia000
6. jún 2020

@opica_skorica tak lidokain ti znecitlivie dasna a ked bude skrabat kamen tak to nebude boliet..ak tam kamen je a ma citlive dasna.

ivanka12311
6. jún 2020

Trošku je to nepríjemné ale ten pocit keď ti vyčistia zuby a zbavia zubného kameňa je na nezaplatenie🥰👍...ja chodím každého pól roka a dá sa to vydržať po dentálnej má nič nebolí ani prvý krát keď som išla ani nebolelo

kittykat22
6. jún 2020

Boliet to neboli - moze to byt neprijemne. Ale ak pocas cistenia budes mat pocit, ze uz vazne nie, tak zamnaucis, a hygienistka bude prestane, alebo zjemni alebo sa na cas presunie na ine zuby a neskor sa vrati, a jemne dokonci co zacala. Dentalna je inak super 🙂 krasne ciste zuby, ziadny zapach z pusy a ziadne kazy 😎

lenka2710
6. jún 2020

Neboli to, môže to byť nepríjemné, kto je ako citlivý 😉 ja som mala pár dní potom citlivé zuby keď som pila bud studené alebo veľmi horúce, ale len pár dní, potom super 👍

opica_skorica
6. jún 2020

@amelia000 aha, no skoda ze neexistuje nejaky babsky overeny recept na zbavenie sa zubneho kamena doma, aby aj sklovina neodisla.

halci
6. jún 2020

Podla toho, kto ju robi, ak ju robi niekto, kto to nevie, tak boli. Ja som bola raz u jednej dentalnej hygienicky a zuby ma boleli este tyzden. Teraz chodim k jednej sikovnej dentalnej a nebolia ma. Treba ju ale pravidelne absolvovat, odporuca sa 2x rocne.

eliska13
6. jún 2020

Neboli aspoň mňa vôbec nebolelo zuby, ale ďasná som mala citlivejšie resp.bolo cítiť, že sa nieco robilo.Ale druhý deň v poriadku.
Budeš mať zuby bez povlakov z čaju, kávy, pekne belsie určite to treba absolvovať😊

halci
6. jún 2020

@eliska13 ja som na dentalnu nechodila, ale uz chodim, po detoch sa mi katastrofalne pokazili zuby. Treba sa starat o ne, pretoze potom clovek len na to doplati nielen financne, ale kolko bolesti si moze usetrit kvalitnou starostlivostou!

sovica
6. jún 2020

Ako píše @halci, dosť záleží od dentálnej hygieničky. Treba vybrať naozaj dobrú, podľa referencií. Ja chodím na dentálnu hygienu pravidelne cca 18 rokov a k dent. hygieničke, ktorú mám aktuálnu chodím cca 14 rokov. Nedám na ňu dopustiť - je skvelá. Na začiatku som bola aj u takej, že mi dva týždne krvácali ďasná a bolel ma celý chrup (u tej som bola prvý aj poslednýkrát). Čiže, ak to robí odborník, dentálna hygiena nebolí, ale ako píšu kočky vyššie, pre niekoho môže byť trošku nepríjemná (napr. pre moju dcéru je to nepríjemné, ale nie bolestivé, takže to bez problémov absolvuje). Ak máte citlivejší chrup, nedávajte si robiť pieskovanie. Na to treba dent. hygieničku upozorniť. Robí sa to vždy až na konci, keď vyčistí chrup od zubného kameňa. Na druhej strane, zuby sú po pieskovaní krásne vyleštené. Ja som to skúsila 2x, ale vždy som mala po tom citlivé zuby skoro mesiac. Takže u mňa len klasická dent. hygiena cca 2x do roka.
A ešte musím podotknúť, u zubára som bola naposledy cca pred 16 rokmi a potom asi pred 2 rokmi, keď mi vypadla stará plomba. Čiže pravidelná dentálna hygiena má veľmi pozitívny vplyv na stav chrupu. Ja vrelo doporučujem👍

autor
7. jún 2020

@amelia000 To je super napad s tou mastickou proti bolesti pri dentalnej hygiene 😊. Vies mi poradit aj nazov tej masticky?

autor
7. jún 2020

Zienky, dakujem Vam vsetkym za rady 😊. Snad teda zvladnem tu dentalnu hygienu 😊.

amelia000
7. jún 2020

Kamistad 🙂

autor
7. jún 2020

@amelia000 Dakujem za radu, kupim si 😊

lenka366
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miro667
31. aug 2023

trochu to bolí, je to skôr nepríjemné, ale oplatísa to.