icon

Bolí ma krčná chrbtica

decembrovka77
26. sep 2016

strašne ma bolí krčná chrbtica, bolesť vyráža do ruky...
blbá otázka, myslíte, že to už bude niečo vážne alebo to ešte zachránim cvičením?
díky za všetky rady

Strana
z2
dorottka
29. sep 2016

@papricka33 pri spanku na boku a hlavne s rukou pod hlavou si casto clovek tlaci na sanku a pretazuje ju... z toho je nenormalne vela problemov, pretoze sanka je taka struktura, ze ak sa dlhodobym napatim (alebo kratkodobou traumou) zatlaci, tak tlaci na velmi dolezite nervy, podobne ako krcna chrbtica. Z toho su potom migreny, tinitus, bolesti chrbtice, krku (kedze tie svaly sa ju snazia vyrovnavat a pretazuju sa) a bolesti celej tvare a hlavy. Pokial vies dychat nosom v pohode, spanok na chrbte jednoznacne. Da sa to naucit.

modraorchidea
29. sep 2016

dala som dcere rozmasirovat krcnu a lopatky a ako sa ma dotykala az mi prsty trpli...no mam to ja za chrbticu...idem skusit infra lampu...chrbtica dokaze riadne potrapit ☹

decembrovka77
autor
30. sep 2016

@darina1952 ahoj, ďakujem, včera som tam bola, baba bola super, aj ona hovorila, že ma naučí a potom už prídem k nim cvičiť už len sem tam...
k lekárovi samozrejme idem v pondelok, nechcem to zanedbať
idem si aj laná kúpiť a snažím sa spať na chrbte, je dooosť veľké utrpenie :D ale zvládnem to podľa mňa
quajakuran kúpim tiež, počula som o ňom, díky baby za dobré rady

podlaaa
19. okt 2016

decembrovka77 ja by som to určite neriskovala, moja mama mala podobné problémy a odkladala to potom dlho čakala na vyšetrenie a nakoniec zistila že ma zacviknutý nerv a neprekrvuje jej dostatočne končatinu v jej prípade to bola noha. Hlavne to čakanie na vyšetrenia je neznesitelné preto chodí teraz na clinicu orthopedicu a je veľmi spokojná.

decembrovka77
autor
19. okt 2016

@podlaaa hej, už som všetko pobehala, idem k ortopédovi späť s výsledkami, mám rehabko predpísané, ešte na masáže chodím

decembrovka77
autor
28. okt 2016

tak baby, mám blokádu C3 až C7 a miernu skoliózu...super fasa, som šťastná, lebo tieto veci sa dajú odstrániť...tak nastupujem na rehabko, masáže, cvičenie a verím, že to bude ok

miriamka
18. jún 2018

@decembrovka77 su to uz roky...ale presiel Ti tvoj problem?

natix
8. feb 2019

@veverickav ahoj prosím ťa čo je čo je SM systém

darina1952
9. feb 2019

@natix SM system je zubor cviceni pomocou pruzneho lana. Zadaj i o guglu. Cvicenia zostavil cesky lekar.

ivanaa346
28. máj 2019

@veverickav prosim ta za ako dlho ti pomohol ten sm system na krcnu chrbticu ..ja ho cvicim uz 2 mesiac ale bolesti sa mi vracaju ...a kolko krat za den si jo cvicila po kolko minut ? Dakujem ti krasne za odpoved

veverickav
28. máj 2019

@ivanaa346 ja som cvicila viackrat za den, nie dlho, mozno par minut... ale kazdemu to zabera inak rychlo. Jeden znamy cvicil dobrezenie cely den, ale nakoniec sa aj vyhol operacii. Je uplne fit, uz 4 roky.

ivanaa346
28. máj 2019

@veverickav No ja cvicim jeden krat denne tak urcite budem viackrat denne ...a robievala si aj nieco ine okrem toho sm systemu ..budem vdacna za kazdu novu radu ako si pomoct lebo tie stavy su hruza bez liekov je to des.

veverickav
28. máj 2019

@ivanaa346 vobec nie, len ten SM... ale napr moj svokor k tomu cvicil aj mckenzie, skus popozerat. Zelam skore uzdravenie

Strana
z2