Borelióza v miernom štádiu
ahoj.....tak mne doktorka v cera povedala ze mam boleriozu ale iba miernu .... mate niekto nieco podobne ako ja chcela by som o tom pokecat
@ginger_fox to je zvláštne 😒 človek nikdy nevie čo za chorobu má v sebe a z čoho 😠
@sikea
@dafy
v polovici 80tych rokoch minuleho storocia mal moj stary otec dlhodobo velky flak na jednom lytku. Kamaratov lekarov kopa a nik nevedel co preco. Po case flak zmizol... Keď o cca 15 rokov dostal porazku tak sa zistila chronicka neuroborelioza, ktorej liecba uz nemala vyznam.
A mam este jeden priklad boreliozy v rodine, trochu stastnejsi: nahodne na preventivke zistena pasivna prekonana borelioza. A teraz hold, človek bud mudry ☹ Borelioza je proste svinstvo 😠
@dafy no tak to si spravila velku chybu teda ze si to neriesila aj ked si vedela ze si mala kliesta aj ten cerveny flak ale teraz je uz neskoro co sa stalo sa neodstane hlavna vec ze si sa z toho dostala a mas zdrave dietatko ale keby sa tito znova stalo aspon vies ze treba ist s tym ihned ku doktorovi
@ginger_fox tak vtedy este nevedeli ze z coho to moze mat ale teraz sa uz vie chvalabohu a da sa to liecit.....ja som len zvedava co bude so mnou dalej aj ked je mierna bojim sa moc
@sikea mna desi to, ze je boreliozy stale viac a viac. Snad uz na SK neexistuje kliest, ktory by ju neprenasal a uz ju prenasaju aj ine krvocucavce ako klieste. Hystericky som psa dala proti nej ockovat 😠
Viem, ze mas strach, ale mas stastie v nestasti, ze Ti bola vcas diagnostikovana a tym padom sa da uspesne vyliecit. Velmi drzim palce aby bola tato skusenost, co najskor pre Teba doriesenou minulostou.
@ginger_fox ale proti borelioze nie je ockovanie 🙂 teda aspon pre ludi, pokial dobre viem.
Moj názor, nemali by uz pri podozreni na boreliozu ( ak sa to v krvi uz ukáže že to tam bolo) automaticky nasadit antibiotika na preliecenie? Mne na to nic nepovedal moj prakticky lekar. Povedal, že nech sa k tomu vyjadrí gynekolog aspoň sa dozvie niečo nove a poučí sa.
co s tym ma gynekolog? Patri to ked tak na infekcne🙂 Ale podla mna hned by to mali preliecit a bol by klud... ale je vynosnejsie potom riesit 50 dalsich chorob ktore to vyvola...
Lebo ja som si krvne testy dala robit, len pre svoj pokoj, že som ok. Ideme na umele oplodnenie. A chcela som si byt istá, že mám všetko v poriadku. A vyšla mi hranična borelioza. A tak má prakticky poslal ku gyn.nech sa vyjadri on k tomu 😒 .
@simca06022011 pisala som o mojom psovi 😉
ved ja viem... @ginger_fox
@zuzu1108 divne, ked si nevedel dat rady mal ta poslat tak kde ta choroba patri🙂 ale ved tak uz daako sa vsetko vyriesi🙂
@simca06022011 no a nepslal a nikam 😠 . Budem si to riešiť inde a nie u rohoto môjho "ochotneho" doktora. Ja uz mám pocit že som hypochonder ked k nemu prídem .
@ginger_fox ahoj tak to mas pravdu ze bolerioza sa neprenasa iba kliestami a roznym hmyzom.....ale vies aj tak sda bojik kedze ma bolivaju klby kosti a svaly ze to uz mam napadnute a zatial nato nic nemam uvidim v ;pondelok co doktorka povie
@dafy v lete som lezala na koznom a tam so mnou lezala tehulka 7.mesiac jedna a druha 5.mesiac s boreliou.Obe tam boli na 14 dni na PNC injekcie.Jedna bola druhy raz druha prvy ale mala este jednu hospitalizaciu pred sebou.Nas syn mal boreliu rozvinutu aj s koznym prejavom a ustali sme to na ATB 3x po 10 tyzdni.Borelie budu stale zvysene ale sleduje sa to.
dafy mozem sa ta opytat v ktorom si bola tyzdni tehotna ked si dostala boreliozu??? Ja som teraz v 4 tyzdni a antibiotika som prestala brat pred par dnami,velmi sa bojim aby dietatko bolo v poriadku..
Dakujem,tak mala som kliesta 20.oktobra a ked ze sa nedal vybrat doma tak som isla s tym na pohotovost,vybrali mi ho bez akych kolvek problemov a doktor mi povedal ze ak sa mi objavy cerveny flak tak si mam nasadit antibiotika Doxibene,ale kym som odisla sa rozhodol ze mam vybrat aspon jedno balenie ako prevenciu,to bola sobota 2 tyzdne do zadu,brala som ich kazdych 12 hodin.V pondelok vecer zacal sa moj problem zhorsovat a miesto postipania sa dost zapalilo a noha vo vnutornej oblasti kolena velmi opuchla tak som nastivila infekne odelenie atam mi doktorka povedala ze mam boreliozu v koznej forme dala mi este loratadin s tym ze mam prist na kontrolu vo stvrtok.Chvala bohu antibiotika zabrali do 2 dni a miesto ustipnutia zacalo odpuchat a aj aj cerveny flak ustupil uz mam len maly flak ale skor do fialkovej farby. Povedala som doktorke ze sa snazim otehotniet a ta na mna krik spustila ci si neuvedomujem vaznost boreliozi...Hned ako som isla z nemocnice som si urobila test a bol chvala bohu negativny,ked ze som stale nedostala moju menezes urobila som si dalsi test pred tyzdnom v pondelok rano a tiez bol negativny.Skontaktovala som moju znamu sestricku a ona ma dala do obrazu je to je hormonalna porucha to nemoze byt s antibiotik a poslala ma na odber krvy alebo mocu.Ako som aj urobila a v piaok mi zavolali ze som tehotna v 4 tyzdni !!! Co bol pre mna velky sok ked ze som si robila aj 2 testy a boli negativne.Od piatku som v inom strese co s nami bude ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ .A najblizsi termin mi dali na 16.novembra mam ist na skorsie sono ked ze som uz v minulosti mala mimomaternicove tehotenstvo,a az potom sa zacne nieco diat.Uz som kontaktovala Ambulancia klinickej farmakológie a cakam na odpoved.Neviem ci sa mame tesit alebo co s nami bude.. 🙂 🙂 🙂
@sikea
no tak ty si mala kliesta a ja ani neviem ci ma nejaky hmyz ustipol vobec neviem skade mam tu boleriozu ale ziadny cerveny flak som nemala....a ze ju mam len miernu ja vobec nechapem.....to vazne ni teda aka nahoda takze test ukazal ze si negativna a v krvi ze si tehotna....tak chapem ze mas obavi ale snad bude vsetko uz v poriadku tak bud pokojna a nestresuj sa zbytocne.....tak ja ti moc drzim palce 🙂

@ginger_fox no bolerioza sa moze dostat aj po ustipnuty roznym hmyzom nielen kliestom takze neviem ani ja u seba som tiez cerveny flak nespozorovala tak som ani potuchy nemala ze take nieco mozem mat