icon

Botulotoxín do žuvacích svalov

dudulik111
13. apr 2021

Dobrý deň.
2 týždňami som absolvovala svoji prvú aplikáciu botulotoxínu do žuvacích svalov pretože som chcela zredukovať šírku spodnej časti tváre, ktorá pôsobila príliš mohutne. 11 dní sa nedialo nič a na ten 12. deň som začala mať nepríjemný pocit a začala som pociťovať akoby tlak v danej oblasti a začínala som mať problém sa normálne usmiať. Dnes je to stále to isté a bojím sa, že sa to zhorší, pomaly sa sa neviem usmiať a mám akoby trošku spadnuté líčka. Je to hrozný pocit.
Chcem sa teda prosím opýtať či je to normálne a či sa tento učinok môže ešte zhoršovať a ako dlho to v priemere zvykne asi trvať? Kedy od aplikácie je účinok botoxu najsilnejší? A po vyprchaní botoxu sa úsmev vrati do pôvodného stavu? Kedy približne začne botox strácať svoj účinok? A kedy prosím úplne vyprchá? Dá sa účinok nejak zmierniť prípadne urýchliť jeho vyprchanie z tela? :(
A áno, kontaktovala som už aj môjho lekára a on ma ubezpečil že to prejde akurát teraz začína byť účinok botoxu najsilnejší. Mám si danú oblasť precvičovať, usmievať, zahryzávať zubami a prípadne aj masírovať. Avšak samozrejme bojím sa toho a tiež aj možnosti, že mi to povedal len aby ma ukľudnil a nie je to pravda a ukľudnuje ma aby zakryl svoju prípadnú chybu pri aplikácii.
Čo mi prosím odporučíte na jeho rýchlejšie vstrebanie? Je lepšie si danú oblasť precvičovať a masírovať alebo to radšej nechať tak?
Máte prosím niekto nejaké podobné skúsenosti? Vedeli by ste mi poradiť čo robiť? :/

marcellka32
13. apr 2021

Hod otázku do skupiny plastická chirurgia

sheila72
25. sep 2021

Ako to dopadlo? Tiež nad tým rozmýšľam. Odporučate túto metódu?

kyra22
7. feb 2022

@dudulik111 ako si dopadla ??? Pretrvávali ti tie pocity že sa nevieš usmiat kým botox vyprchal ?

dudulik111
autor
9. feb 2022

@sheila72 odporúčam, ale určite je potrebné sa zveriť do rúk odborníka.. 5-6 mesiacov bez normálneho úsmevu bolo asi to najhoršie čo som zažila 😅 a ten úsmev stále nie je až taký, aký bol, ale už sa to pomaly zlepšuje.

dudulik111
autor
9. feb 2022

@kyra22 áno asi 5-6 mesiacov a stále to nie je ešte úplne ono, ale už je to dobre. A neboli to pocity, keďže tie svaly nereagovali na podnety ani nič, reálne som sa nevedela usmiať. 🥺

kyra22
9. feb 2022

@dudulik111 no ja som išla na botox koli obrne tvare vytvorila sa mi synkineza a oko mi to zlepšilo ale úsmev zhoršilo tak držím palce nech si čím skôr fit aj ja😀😀😀

kyra22
13. feb 2022

@dudulik111 prosím tá a aj si nejak cvicila na tu tvar brala nejaké lieky aby sa ti to skôr obnovilo ?

jankafesi
3. apr 2023

@kyra22 ja zvažujem tiež botox. Mala som obrnu na ľavej strane tváre, doteraz to nie je ok. Riešila si od toho zákroku ešte nejaký ďalší botox?

kyra22
11. apr 2023

@jankafesi prosím nápisem ti spravu

ela303
14. júl 2023

@kyra22 ahoj, aj ja zvažujem botox kvôli synkineze, pomohla Ti aplikácia? Ako často si musela chodiť alebo zbavila si sa synkinezy nejako inak? Ďakujem 😇

kyra22
31. júl 2023

@ela303 pisala som ss napis prosim na fb

ria16
2. sep 2023

Ahojte dievcata (ak vam mozem tykat) @kyra22 @jankafesi @ela303 tiez riesim botox kvoli synkinezam. Ako ste dopadli?

lucinkaboz
11. júl 2025

Ja som bola botox do zuvacich svalov a velmi pomohlo, silny zapal svalu mne tam uz stahovalo do krčov, horel mi sval, pomohli studene lad obklady octanova mast a botox, u mna to ma suvis aj so stuhnutou krcnou, zatinala som sanku.Zubna dlaha od zubara to este zhorsila zatinala som este viac