BPPV - polohové vertigo
ahojte...chcem sa spýtať, či máte niekto skúsenosť s polohovým vertigom? mna už trápi asi 3 roky, predtým som to však mávala 1 x do roka, teraz už štvtýkrát...chcela by som sa z toho úplne dostať...viem, že existujú cviky...je to jediná metoda, ako sa toho zbaviť? problém mám v lavom uchu, čaká ma ešte vestibulárne vyšetrenie...budem vdacná za každú radu.
@mata1407 pol roka si marodila s uchom.?
@szitnanska začalo to pálenim hlavy nohy,točenim hlavy...krčnou chrbticou.padaním na zem...potom ma brala rýchla v juli mi tak zle bolo v nemocnici som bola na infuzkach no mysleli ze krčna to je..hlava ma palila v kuse cele dni ...spravili mi vysetrenie EMG na tetaniu to bolo pozitivne dalimi AD pálenie preslo no závrate nie..tak somčakala 3mes.na to vstibul.vyšetrenie lebona ušnom som mala uši ok...a az tam mi povedali ze prave ucho mam pokazene..a BPPV a ucili ma tie cviki dali betahistin a hotovo...ale aj tak mi je na prd ale idem uz skusit do roboty..kolko mas rokov ?
@mata1407 ja mam 39, za mesiac mi konci materska a mala by som ist do roboty. Dufam, ze to dovtedy dam. Ale dnes som sa uz vysypala, hrudnik, brucho, chrbat, s tych liekov...betahistin. som zvedava, ci bude nejaka nahrada. Zajtra musim volat.
@mata1407 dnes som volala doktorom , lebo som sa vyhadzala s betahistinu a ze neni nahrada zan. Tak som z toho na nervy
@szitnanska a este maš závrate??
@szitnanska a avertin či acuver to neni podobne ...je viac druhov liekov podobny betahisinu,akemu lekarovi to chodiš ....
@mata1407 zavrate ani nie, ale taku nestabilnu chodzu a vobec sa dobre necitim. Nemoze mi dat ziadny liek, pokial mi kozna nezisti ci som alergicka na tu hlavnu zlozku, alebo vedlajsie. Dal mi dnes cavington a tebocan. Zajtra idem koznej
Ahojte, mňa závraty trápia už od konca augusta. Zistili mi, že to mám z krčnej chrbtice. Chodila som na rehabilitácie, rázovú vlnu. Bola som len u neurologičky. Mám len rontgen za sebou. Prosím kde by som mala ísť na vyšetrenie? Ja takto neviem existovať, chodiť do práce. Nič mi nepomáha. Beriem betahistin, dorsiflex nič mi nepomáha. Ďakujem
@xnatalkax mne veľmi pomáhajú masážne, ale nie u takých" 3 mesacnych"maserov, ale ozaj skúsených s dlhou praxou. A samozrejme jemnú masáž, nie nejakú silnú.
@blevka mozem poprosit meno lekara ak viete? Dakujem krasne
kočky, pri Epplyho manévri, keď ho robíte, spustí vám to závrat?
Ahojte, ešte trápi niekto s tymi závratmi? Ja mám tiež BPPV teraz urobím už 2 den tie manévre, ale až potom cítim velmi zle cez den, je to normálne?
@szitnanska meniserc 24 alebo vertigoheel to su lieky ako betahistin. takze existuju aj ine nahrady

@mata1407 ja mam tetaniu uz 4 roky ale to neriesim, ale toto je na nervy to ucho