icon

Brachyterapia pri rakovine prostaty

dana2207
26. jan 2022

Ahojte máte niekto skúsenosti s brachyterapiou pri rakovine prostaty?

mirkarose
26. jan 2022

@dana2207 ahoj, moj manzel sa tak liecil

dana2207
autor
27. jan 2022

@mirkarose Vážne? A co mal lebo môj ma rakovinu prostaty a bok na operácii a teraz sme sa dozvedeli o takejto možnosti

lenka905
2. júl 2024

@mirkarose ahoj, mozme si napisat? odporucaju ju aj mojmu manzelovi a nevieme sa rozhodnut. Dakujem

izabella288
4. feb 2025

@dana2207 môj manžel má teraz túto dilemu, brachyterapia, prísne sledovanie, rádioterapia alebo operácia...
Najprv sme o operácii nechceli ani počuť, ale keď aj tí najlepší lekári povedali, že brachyterapia tiež môže mať tie isté následky (inkontinencia, impotencia) + po rokoch vyššie riziko vzniku rakoviny okolitých orgánov, o operácii uvažujeme ako o najrozumnejšom riešení.
Predsa len, mať v sebe navždy rádioaktívne zrná... A roky tŕpnuť či to vlastne nádor zničí a čo z toho bude...
Prosím vás pekne, ako sa to u vás vyvinulo po rokoch?

janet11
15. mar 2025

@dana2207 dobrý večer mohla by som vás poprosiť akú mal rekonvalescenciu manžel.po brachoterapii a či mal nejaké vedľajšie účinky liečby ,môžme si napísať ,ďakujem moc pekne

dana2207
autor
16. mar 2025

@janet11 môj manžel nebol na brachyroterapii mal iba operáciu. Chvalabohu nemal ani chemoterapiu ani rádioterapiu . Je to už dva a pol roka a výsledky ma dobre.