icon

Bude celoplošné testovanie povinné?

20. okt 2020

Prosím Vás už sa na 100% vie či to bude povinné alebo dobrovoľne? A rozmýšľali ste či pôjdete alebo nie?

nini1010
20. okt 2020

@nela82 A nie si ty tak trochu mesuge a paranoidna?

caroline_
20. okt 2020

určite nepôjdeme

nini1010
20. okt 2020

@fajnova Pane Boze netrep!

jeanne14
20. okt 2020

Tiež nepôjdeme. To nie je kolonoskopia, že vam ochorenie vyvráti na niekoľko rokov. Aj hodinu po teste sa môžte nakaziť, že sa budú ľudia preukazovať testom ? Že ho absolvovali ? Veď to nedáva žiadnu logiku, test nie je liek. Hovoria o bezpriznakovych - čiže ten čo absolvuje test, môže sa neskôr nakaziť ale veď ma papier že bol na teste tak si bude smelo behať ďalej kade tade.
A za ďalšie - aby sa premiér vyhrážal trestami, sankciami, pokutami. Kde žijeme ? V severnej Kórei ? To pripadá niekomu normálne ?
Testovať nás majú zdravotníci - práve ti prichádzajú najčastejšie do styku s pozitívnymi v nemocniciach, ambulanciách. Veď tam budú davy ľudí, istá poslankyňa sa vyjadrila na fb že to bude na báze caseniek. Zevraj tie už dávno na sk fungujú všade. V živote ma žiaden lekár nezobral presne na čas. Sme obec s 900 obyvateľmi, pri voľbách sme si kľučky podávali jedna radosť. Keby to bolo take jednoduché, bez rizika, prečo to nepodstúpili už iné štáty ? Ako napr Taliansko na jar ?
A ďalej možno nemá zmysel pokračovať.

jeanne14
20. okt 2020

Ešte dodám - nie som proti opatreniam, verím že covid existuje. Ale nemyslím si, že je správne nútiť ľudí do niečoho čo nechcú. Rúško nosím, polroka si odopierame návštevy, pri babke som nebola ani nespomínam - pre istotu, lebo čo keď náhodou. Sme zodpovední, som doma s deťmi, nákupy robíme 2x do mesiaca veľké, čo môžem objednam, zaplatím vopred, kuriér mi nechá balík pred dvermi. Objednávam drogeriu, oblečenie atď. Muž pracuje v uzavretom kolektíve, prevažne von v exterieri a je testovaný v práci. Nevidím najmenší dôvod ísť teraz medzi cudzích ľudí. Ak aj napriek tomu, že tie opatrenia dodržiavame, mame mať strach že sme pozitívni, potom tie opatrenia nemajú zmysel 🤷‍♀️

nela82
20. okt 2020

@nini1010 to si vyprosím-urážam tu ja niekoho?Tak sa ukludni.V mojom okolí už prišlo x ludí o prácu.Vdaka korone.Krachuju firmy vo veľkom.Neviem kde ty žiješ-no pokiaľ na Slovensku,tak sa netvár,že o tom nič nevieš.
Ja chodím normálne do práce-aj manžel.Nestresujem kvoli korone-no mám pred nou rešpekt.Nosím rúško,chránim seba aj mojich rodičov.No toto už je vrchol.Len v mojej práci padli akcie na 90 % kvôli tým obmedzeniam.Tak prečo sa povolili v lete dovolenky atd?Už v lete Matovič vedel,že v septembri sa to celé v veľkom rozbehne,no dovolil všetko-aj sám sa vo veľkom zabával.Čiže čudné,no.Ale jasné,tvárme sa,že je všetko ok a ked budeme doma aj pol roka-nič sa predsa neudeje vo svete.Dobré ránko,nežijeme v rozprávke-aspon ja nie.

mimkao
20. okt 2020

Ja nejdem, lebo pred pôrodom mi aj tak budú robiť a manžel s deťmi nejdú tiež. Už sa tešia na karanténu. 😁
Pôjdeme potom celá rodinka na test na protilátky z krvi, aby sme vedeli, či sme sa s koronou vôbec stretli.

tslobik
20. okt 2020

@nela82 im nevysvetlis.....

vamajka
20. okt 2020

@nini1010 Preco? Ved to dobre napisala

vamajka
20. okt 2020

@nela82 Suhlasim s tebou presne si to vystihla. Testovanie je ze vraj dobrovolne tak preco je potom sankciovane 10 dnovou karantenou bez naroku na PN a co mi pracujuci ludia ci chceme ci nechceme {a ja veru nechcem} mucime ist alebo mame inu moznost? Aka je tu potom dobrovolnost no cele sa mi to nepaci. Ved uvidime po tomto vikende nakoniec to este cele zrusia a to by bolo najlepsie

ceklis
20. okt 2020

My nejdeme tiež. Ako mi zabezpečia to, že sa práve tam nenakazim? A čo ak áno, na testoch budem negatívna a o pár dni zistím že to mám. Mám otca vo vážne stave v nemocnici. Chcela som tam ísť jeden krát za ním ho vidieť a podporiť v tom boji s chorobou a pomôcť mu nájsť silu aby bojoval... prosila som lektorov že pôjdem na testy a prinesiem že som negatívna a na to mi bolo povedaných že to nie je vypovedatelne :( že sa môžem nakaziť dve minuty po teste... áno... a čo sa stalo? Ocino sa nakazil priamo na chirurgii. Dnes mal ísť domov, volali že nikam nejde, lebo pacient, s ktorým ležal ma covid a ma ho aj ocino... tak už sa len modlim aby to prežil.... akože pardon, ale keď už ani v nemocnici nezaručia to aby sa chorí človek nakazil, ako zaručia aby som sa nenakazila práve na testovaní kde majú prist práve ti vyhľadávaní bezpriznakovi?

suzie26
20. okt 2020

Dobrovoľné s hrozbou 🙄 a NIE nepôjdem ! Ani moja rodina. Nebudeme sa podieľať na tom šialenstve

pseudomonas87
20. okt 2020

@tramtada31 ja som sa veľmi bála, keď som bola na teste, ale poviem ti, bolo to v pohode.

nela82
20. okt 2020

@vamajka väčšinou taký názor na karanténu majú mamičky na materskej-ved čo,ved aj tak sú doma.Asi tak mi to príde...alebo ženy,ktoré nemusia pracovať,manžel či priateľ "zarobí".Je mi z toho až smiešno.Chcela by som vidieť tie reakcie,keby zrušili materské,čo by potom nastalo.Zrazu by sa ozývali.Ludia si neuvedomuju,že aj ked sa ich to momentálne možno až tak netýka-opak je pravdou.Komu niet rady,tomu niet pomoci.

peendyi
20. okt 2020

@nela82 ak sa mozem spytat, co by si teda ty radila -aby sme boli za vodou?? ak niekto nechce ist na testy, nemusi... moze si odkrutit karantenu a nemusi vobec nikde ist...alebo este lepsie, nemusi sa ziadne testovanie robit, vypne sa krajina ako vcera ci dnes urobili v Irsku /na 6 tyzdnov/ a nikto sa ta nebude pytat,ci sa ti to paci alebo nie...

fajnova
20. okt 2020

@nini1010 ou, čo také teatrálne zvolanie? Je to na pribalovom letáku... 😏

nela82
20. okt 2020

@peendyi ja chcem v prvom rade normálne žiť a chodiť do práce.Mne nepadaju pečené holuby do huby-pardon za výraz.
Od marca sedím doma na riti-žiadne návštevy-oslavy-kávičky...nič.Kdeže dovolenky....myslím,že dodržiavame až-až.A ešte nás chcú pripraviť ešte aj o prácu??Nech mi zaplatia 100% karanténu a nech sa páči-ostanem doma,čo by nie.No nech nám všetkým tiež zaručia ,že po karanténe sa budeme mať kde vrátiť-do práce.A korona zmizne.Dobre vieme,že nie.Korona tu bude stále...tak budeme stále doma na zadku a zadarmo?Možno ty áno-ja nie.Zjavne to tebe vyhovuje-mne nie.Opatrenia dodržujeme doma všetci.A myslím,že už stačilo.Ak vypnú komplet všetko-až potom príde zle.Nie z korony,ale ľudia nebudú mať čo jesť.Ak si myslíš opak,ok,je to tvoja vec.

naloxon
20. okt 2020

Nie nepôjdem, nemá to žiadny význam a vôbec nesúhlasím s takouto politikou.

jeanne14
20. okt 2020

@nela82 pozri. Tým že nás všetkých otestujú korona nezmizne. To by fakt museli všetko zavrieť, na min 2-3mes,zavrieť hranice atď atď. Ostane to tu, tak či tak sa po tomto testovaní všetko zatvorí. Každá z nás chce už normálny život, taký ako bol pred koronou. Ver, každá z nás po tom túži. Chrípka tu je celé stáročia, aj napriek vakcíne.

777januska777
20. okt 2020

@nevludna aj keby som bola hlúpa ovca, tak viem, že som alebo aspoň sa o to snažím a urobiť niečo dobré. Ja som možno blbá ovca čo počúva a dodržuje všetko čo štát povie, ale nevadi mi to, ak mám aspoň nejakú možnosť ochrániť čo len jedného človeka. Ty možno "veľmi uvazuješ" a vidíš "veľké spiknutia", ale ja mám aspoň čisté svedomie a viem, že druhý odomňa neochorie. Aj ty môžeš mať pravdu a všade je jedno veľké spiknutia, ale tu je rozdiel, ja mojím "počúvaním" neublížim nikomu, ale ty svojím "názorom" a "odmietaním" niekomu ublížiť môžeš. Človeku ktorému ide o druhých a nie len o seba, to pochopí.

777januska777
20. okt 2020

@jeanne14 nezmizne, ale minimalizovala by sa nákaza. To máš ako z očkovaním, ak chceme minimalizovať chorobu musí byť 90% populácie očkovanej.

lolinko
20. okt 2020

Ja ešte vôbec neviem, nie som rozhodnuta.
Tak isto od prvej vlny sme nikde neboli, nikam nechodíme a rusime aj návštevy alebo teda aspoň minimálne, žiadne skupinkovanie..
Ja osobne si neviem predstaviť ako bude toto testovanie prebiehať...
Plno ľudí pred vyšetrením niekde vonku chcem vidieť tie minimálne 2metrove rozostupy, určite po jednom nebudú chodiť ľudia na vyšetrenie, a potom čakať niekde ďalších cca 30minut na výsledok...
Čo ak sa práve tam nakazim, buď pred samotnym vyšetrením alebo čakaním na výsledok...
Určite nebudú všetko hneď dezinfikovať...a čo ten čo robí samotné vysetrenie..
Áno veľa otázok, no nikde není poriadna odpoveď
A čo deti?
Ja ešte neviem... A aj ten test není 100%...

A áno zo začiatku som to celé brala na ľahkú váhu. Ale bohvie odkedy to je vo svete?
Už sa stým len naučiť žiť, život neskončil a ja chcem žiť ďalej a nie chodiť pomaly po kanáloch alebo sa presťahovať pomaly do nejakého bunkru .

mimibb
20. okt 2020

Tie, ktoré tu skacete a obhajuje té testovania.... Si uvedomujete, že s jedna o experiment? V španielskej TV v správach dávali, že na sk sa chystajú celoplošné testovať obyvateľstvo a teda, že vzhľadom na počet obyvateľov, je to krajina vhodná na takýto experiment.... Dogladajte si info ohľadom dotyčných testov ich výrobcu a prepojenia s "tretími stranami" a padne vám sánka.....
Ja som človek a mam svoju dôstojnosť, odmietam byť súčasťou tejto politickej hry.

Nik nemá právo má akýmkoľvek spôsobom nútiť nechať si zasahovať do môjho tela, bez môjho dobrovoľného súhlasu... Po právnej stránke mi nemôžu dat ani len pokutu za napr. Nenosené rúška, porušenie karantény, lebo na to nieje paragraf, zákon.... A maximálne porušujú ústavu! Keď sa to všetko prevali, matovic s mikasom skončia v base.

Otvorte oči... Vari niekedy nejakej vláde záležalo na jej obyvateľstve??? Nie! Vždy nás mali ako dojne kravy. Hlavne, že im šli kšefty, čo tam po ľuďoch....... nevidite co páchajú svojimi diktatorskymi nariadeniami??? Likvidujú nás, páchajú jeden restny čin za druhým-vyhrážanie sa, obmedzovanie osobnej slobody, dokonca by som povedala, že tu prebieha až pokus o genocídu......

A viete, čo je na to najsmutnejšie? - ze mnohí z nás po tom túžia.... Doslova volajú po ešte väčšom okliestovani práv....

Takže ľudia spamätajte sa, prestaňte sa triasť strachom, lebo vtedy môžu s vami manipulovať ako s handrovymi babkami... Nájdite vieru v seba, svoju hodnotu, dôstojnosť, zdravý rozum.... Lebo čím viac vláde dovolíme, tým bude toho viac na nás skúšať....

mjk40
21. okt 2020

Na testovanie nejdem určite. Kľudne budem aj 10 dní doma. Myslím však, že Matovič bude musieť od tej podmienky, že kto nepôjde na test musí byť doma ustúpi kvôli protiústavnosti.

ebbi
21. okt 2020

Je nemyslitelne kolko nasich penazi najskor vyhodia za testy a az potom sa vymysla, co s nimi. Peniaze mali ist pre zdravotnikov a na liecbu chorych. My sme ako ludia jednotna masa, hranice nie su zatvorene, neustale minimalne pracovne ludia migruju. Jednoducho to nema vyznam.Testy mozu mat navyse az 20% falosnu pozitivitu. Pretestovanie neverim, ze prebehne v jeden den. Nemame na to ludi a uz mozno ani peniaze. A uz po par hodinach, nehovoriac dnoch bude vysledok nerelevantny. Su to uz teraz vyhodene peniaze pracujucich ludi. Ja neviem ako si toto moze niekto dovolovat v nasej krajine. Je mi do placu.

ebbi
21. okt 2020

Jedine logicke mi vychadza zatvorit hranice, potom pretestovat kvalitnymi testami a eliminovat sirenie ale nadalej by musela byt krajina zavrena!!! Kym by neskoncila korona vsade vo svete. Takto by to bolo, ak by sme chceli polopatisticky vyriesit tento "problem". Ale toto ziadna krajina neurobi,lebo v dnesnej dobe sa neda len tak zavriet krajina a ani ziadna nevyhodi tolko penazi. To len my sme taki bohati☹️🙏

lintu
21. okt 2020

@ebbi Tak veru ako píšeš. Tiež by sme boli možno niekde inde, keby sa nejaké tie opatrenia dodržiavali aj cez leto. Vedelo sa predsa, že druhá vlna príde. Prognózy boli, že bude dokonca horšia ako tá jarná.... Žiaľ, čo nie je príkazom, to ako keby pre niektorých ani neexistovalo. Nič moc teda, keď sa nám začne všetko iba kázať. Krásna to vízia do budúcna.

nevludna
21. okt 2020

@777januska777 testujes sa teda denne hej?

mtnns
21. okt 2020

@bambulienka25 možno nás otestuju na hraniciach 😉

777januska777
21. okt 2020

@nevludna denne nie, ale vyhýbam sa ľuďom a práve preto, že neviem či to náhodou aj nemám tak idem na test.