icon

Búšenie srdca a problémy so zaspávaním: Čo robiť?

lenocka137
6. jan 2025

Ahojte, rada by som, ak by sa našiel niekto kto má alebo mal rovnaký problém ako ja, pretože už som s nervami v koncoch. Moje problémy začali pred 15.12. a to tak, že som ochorela... slabosť, únava, zimnica , bolesti hlavy ako migréna v jednej polovici hlavy, zaľahnute ucho aj bolesť chvíľková v ňom. Na tú teplotu som brala Paralen ale na bolesť hlavy mi zabral iba nofebran od doktora na predpis. Teplota max.do 38 - iba 1x. Trochu problém so spánkom , spávam v obývačke na gauči, pri telke. Po týchto príznakoch mi dal dr. antibiotiká azitromycín. Vybrala som jedno balenie. Prišiel kašeľ a nádcha, za 3 dní všetko ok. Ďalší deň som sa zobudila s tým, že mi tŕpnu prsty na jednej a druhej ruke, potom noha atď. Nevedela som sa ráno rozhýbať. Stále som sa necítila ako predtým...ok pripisovala som to únave a chorobe, pridal sa tras, proste triaška pri najmenšom pocite chladu, brala som to ako dozvuky choroby, mala som ruky a nohy studené a akoby tie ruky zle prekrvené. Povedala som si, že potrebujem už ísť von pretože som takmer 10 dní bola len doma a polihovala. Cez Vianoce som to nejak dala ale stále som sa necítila dobre...bolo mi ťažko od žalúdka a stále kyselina po všetkých jedlách. Už mi začínali aj úzkostné stavy. Pár dní som mala pocit, že sa mi zle dýcha, mám akoby vkuse napäté svaly brucha, neviem sa uvoľniť. Bolesti ramien, medzi lopatami, ďalšia migréna medzitým. Stále som si hovorila, že to prejde, že zájdem k dr. v utorok, keďže neordinoval. V sobotu sa to však vystupňovalo. Zle sa mi dýchalo, mám búšenie srdca...išla som teda na pohotovosť. Tam ma poslali na RtG pľúc - čisté, krv vrátane d dimerov - ok, malo draslíka - 3,04, saturacia -100% , EKG vraj v poriadku. Číže dr. to uzavrela ako stav po chorobe, mala som infúziu draslíka a išla som domov s tým, že mi predpísali Kaldyum 2 tablety denne a mám sa hlásiť u obvodného a skontrolovať ten draslík a vyšetriť štítnu žľazu atď. Vraj ten draslík mi môže spôsobovať to dýchanie a búšenie srdca ale to trasie asi nie. Lenže ako som prišla z pohotovosti o 22:30 večer dostala som silnú triašku a v noci sa mi absolútne nepodarilo zaspať. Celú noc som vždy, keď už som prechádzala do stavu spánku sa zľakla na hrudi( taký pocit ako keď sa zľaknete a obleje vás také teplo na hrudi ) a šklblo mi nohou alebo rukou alebo bruchom. Nespala som asi 40 hodín. Dnes v noci sa mi konečne podarilo zaspať, ráno som sa cítila lepšie aj hlad som mala. Mám strach, že zase dnes v noci zase nezaspím, skúsila som si ľahnúť aj teraz , že troška si ešte pospim a zase mám ten stav pri zaspávaní, je to extrémne nepríjemné pretože vždy keď sa to stane sa zľaknem a rozbúšsi sa mi srdce. Urobí mi to aj každých 30 sekúnd až sa musím posadiť a pozerať telku. Mali ste niekto niečo podobné? Urobí mi to aj každých 30 sekúnd až sa musím posadiť a pozerať telku. Hlavne to zaspávanie po chorobe a citlivosť na chlad, triašky , búšenie srdca pri zmene polohy, extrasystoly. Ak ste niekto prečítali môj príspevok do konca, ďakujem.
Budem rada, ak sa ozvete.

zaspať podarilo ale asi až po 2 hodinách.Nasadila som si aj magnézium

Strana
z2
rayla
9. feb 2025

Všetko sú to nervy...🤨

marca12
9. feb 2025

@lenocka137 Moze byt z liekov. Ja som toto mala z liekov na chrbticu. Casom sa to upravi,ale teda,ked sa mi toto dialo velmi som sa bala. Nasadila som vitaminy,dostatocne pila tekutiny a zlepsilo sa to.

katrin3588
1. aug 2025

@lenocka137 Ahoj, momentálne prežívam niečo podobné, liečim sa AD kôli panickým atakom a úzkosti už 10 mesiacov. Lieky zaberajú perfekte som úplne fit. No pred týždňom mi zistili pľúcne chlamýdie, dostala som lieky Klacid každých 24 hodín. Tak som ich začala užívať ( mám 2 balenia = 14 dní ) prvých 5 dní bolo celkom fajn trochu črevné odozvy, mierna nechuť, horko v ústach , tak si hovorím ok vydržím. Lenže na 6-7 deň už sa to stupňovalo aj tá nechuť, bolesť žalúdka, brucha, preháňalo ma asi 2-3 za deň a na 8 deň to vyvrcholilo, zrazu ma oblial taký teplý nával, potom zima, chlad, nohy, ruky studené, úplný tras žalúdka, totálne stiahnutý, do toho búšenie srdca , samozrejme som sa vyľakala tak hneď tlak sa mi zvýšil nie oveľa ale cítila som to keďže som nízkotlaková 100/60 a zrazu 117/70 tak som dosť cítila rozdiel, tepy som mala max 87 . Dala som si pred spaním magnesko 2 tbl, štvrť neurolu keďže ho užívam spolu s AD a tak nejak som zaspala. Ale zvykla som sa nad ránom budiť okolo 4 -5 a tiež rano nervozita, trasenie žalúdka, nepokoj hneď na wc . No volala som lekárke, tak mi povedala, že okamžite vysadiť, že sú to nežiaduce účinky Klacidu. Že do 2-3 dní to ustúpi a do karty že mi zapíše, že nemôžem užívať dlhodobo a ak aj áno tak s odstupmi napr. 3 dni 4 dni pauza a takto. Takže ťa chápem , čo si zažívala. Dúfam, že ti je už lepšie. Ja od dnes vysádzam tak uvidím 🙂 nasadila som si B-komlex vysoké dávky, C+D+Zinok, magnesko tak uvidím čo to urobí tak za týždeň.

katrin3588
1. aug 2025

@lenocka137 ešte ti doplním túto info o Klacide

Nervozita a úzkosť sú uvádzané ako možné vedľajšie účinky pri užívaní lieku Klacid (klaritromycín). Konkrétne, v príbalových letákoch sa spomína úzkosť a nervozita ako možné nežiaduce účinky, ktoré môžu vyžadovať lekársku intervenciu.

lenocka137
autor
1. aug 2025
@katrin3588

@lenocka137 Ahoj, momentálne prežívam niečo podobné, liečim sa AD kôli panickým atakom a úzkosti už 10 mesiacov. Lieky zaberajú perfekte som úplne fit. No pred týždňom mi zistili pľúcne chlamýdie, dostala som lieky Klacid každých 24 hodín. Tak som ich začala užívať ( mám 2 balenia = 14 dní ) prvých 5 dní bolo celkom fajn trochu črevné odozvy, mierna nechuť, horko v ústach , tak si hovorím ok vydržím. Lenže na 6-7 deň už sa to stupňovalo aj tá nechuť, bolesť žalúdka, brucha, preháňalo ma asi 2-3 za deň a na 8 deň to vyvrcholilo, zrazu ma oblial taký teplý nával, potom zima, chlad, nohy, ruky studené, úplný tras žalúdka, totálne stiahnutý, do toho búšenie srdca , samozrejme som sa vyľakala tak hneď tlak sa mi zvýšil nie oveľa ale cítila som to keďže som nízkotlaková 100/60 a zrazu 117/70 tak som dosť cítila rozdiel, tepy som mala max 87 . Dala som si pred spaním magnesko 2 tbl, štvrť neurolu keďže ho užívam spolu s AD a tak nejak som zaspala. Ale zvykla som sa nad ránom budiť okolo 4 -5 a tiež rano nervozita, trasenie žalúdka, nepokoj hneď na wc . No volala som lekárke, tak mi povedala, že okamžite vysadiť, že sú to nežiaduce účinky Klacidu. Že do 2-3 dní to ustúpi a do karty že mi zapíše, že nemôžem užívať dlhodobo a ak aj áno tak s odstupmi napr. 3 dni 4 dni pauza a takto. Takže ťa chápem , čo si zažívala. Dúfam, že ti je už lepšie. Ja od dnes vysádzam tak uvidím 🙂 nasadila som si B-komlex vysoké dávky, C+D+Zinok, magnesko tak uvidím čo to urobí tak za týždeň.

@katrin3588 ahoj, ťažko povedať nakoniec, čo to bolo...mne zistili nedostatok draslíka aj ten má podobné príznaky...občas sa mi to stane...že mi príde podobne zle...a nasadím si aspoň na 2-3 dní draslík a snažím sa viac piť, nezanedbávať pitný režim a nestresovať sa...ono ľahko sa všetko zvalí na psychiku, keď pritom stačí taká hlúposť ako nedostatok minerálov a už je problém...a podotknem teda, že určite také niečo dokážu aj antibiotiká, napríklad pri ich užívaní pokles určitého minerálu a problém je na svete

Strana
z2