icon

Čaká nás MMR

2. jan 2023

Ahojte. 20.12 sme mali ísť na MMR lenže malá nám ochorela...už 15teho bola usoplená...držalo ju to asi tak do 26.12..už papá pekne,spieva tancuje všetko..
Horúčky nemala skôr takú bežnú chrípku soplí mala dosť,kašel mala taký normálny nie suchý....dnes už vyzerá v pohode aj keď napriklad včera zakašlala pár krat naozaj minimum 2-3 krát cez deň,a ráno zvykne ešte kýchať ale v noci spí celú noc bez problému,aj cez deň je to okej...myslíte že by som ju mohla dať už očkovať? Nie som proti očkovaniam ba dokonca má aj tie nepovinné a tam je kameň úrazu..mala.mať tento mesiac druhú dávku na meningokoky a preto lekár dosť tlačí na nás s MMR nie je to o tom že by som mu neverila ale trošku mám pochyby o tom že by bolo správne ju zaočkovať ja by som radšej počkala aspoň do budúceho týždňa ale my už v stredu musíme ísť k Dr a viem,že keď tam budeme už očkovanie dostane...zavolať že ešte soplí alebo ísť? Čo sa môže stať až by ju zaočkoval a ona by ešte nebola na 100% ok?

Strana
z2
autor
2. jan 2023

@myrra81 ďakujem😇🤗

jazula
2. jan 2023

Veď Dr povedz, že ešte pokašliava. Jednoducho ver inštinktu. Očkovanie neodmietaš, len dieťa nie je fit. Ja som to mala zafixované, že MMR sa musí do 18 mesiacov, ale to už tiež nie je pravda. A ja by som sa spýtala na to prehodenie s meningokokom, lebo verím, že ak je tam len nejaké okno, kedy sa môže podať druhá dávka, tak to Dr chce stihnúť a nie začínať odznovu.

1gabriela13
2. jan 2023

A prečo by si sa mala bat zavolať ? Normálne zavolaj a povedz že to prekladas a hotovo. Ja som sa tiež niekedy striktne držala rady lekárov ,ale ja som s dieťaťom ja viem čo a ako,a chvalabohu že velakrat som nedala na ich rady. Napríklad že veď zo školenia vyrastie,potom nic jej nie je len zápal hlasiviek ,to bolo ráno,a poobede sme skončili na kyslíku v nemocnici na plucnom. A ajked ma ráno uisťoval že nemám stresovať,cítila som ako matka že toto teda okej nie je. Takisto pri očiach. Takisto u neurológa ,že dcéra musí chodiť na vojtovku lebo nebude vedieť chodiť a olutujem to ,ak s ňou nebudeme chodiť. A podpísala som papier že na vlastné riziko odmietam cvičenia,v 6mesiaci stala a ako 10 mesačná sama chodila . 💁Takže ja som sa už veľakrát popalila v tých doktoroch. Jednoducho veľakrát cítim čo by bolo správne a čo nie,a doteraz mi to vždy vyšlo.

3nikus30
2. jan 2023

Pýtaš sa teda,že čo sa môže stať:napríklad natoľko jej odpáli imunitný systém,že budete chodiť z choroby do choroby,zhorsí ša ekzém,pridaju sa alergie-atd. Mmr je ziva vakcina a zaočkovať nie úplne zdravé dieťa nikdy v živote by som nedala a môže sa lekár postaviť aj na hlavu. Ja som sa strasne popalila,lebo som verila jej slovam ze sa nic nemoze stat a u nas to poskodilo travenie,spustilo histaminovu intoleranciu,atd..2 roky som potom chodila po doktoroch a pomoct nikto nechcel/nevedel?! Druhe dietatko uz som nedala a ani nedam preto lebo lekar do nas tlaci. Ani nahodou,ja som matka,ja rozhodujem,ja som s tym dietatom nonstop. Tak len tolko,ze neboj sa a ver svojmu instiktu!

1mina
2. jan 2023

Ale je pravda co pisu baby, proste zavolala by som ze je chora a neriesit. Nasa mala teraz preockovanie MMR az o 4.5 mesiaca neskor ako mala mat, lebo som tiez kazdu chvilu volala 😀 nastupila do skolky ak nie teplota tak stale nejaky soplik, kasel atd.

Strana
z2