icon

Candida Albicans

viera15
5. jan 2014

Poradte niekto ako sa zbaviť Candida Albicans v ustach lebo na internete je toho strašne veľa a neviem čo si mám vybrať..ak ma niekto taký problém ako ja alebo ho prekonal alebo sa lieči dajte vedieť čo zaberá čo pomôže ..dakujem za všetky rady.....

Strana
z6
janulako
20. nov 2022

@1technik dobrý večer , neviem či tu ešte chodievate , ale skúsim . Vás príspevok som našla už v lete , na základe neho som prišla na príčinu mojich ťažkosti . Candida 🫣 Ťažko sa mi to píše , lebo dovtedy som si myslela , že kvasinkova infekcia môže byť len tam dole , ale očividne nie . Do minulého roka som bola zdravý , spokojný , spoločensky a šťastný človek . Bohužiaľ náhle po smrti rýchlo po sebe , Starka a starký som sa akosi vyľakala a budila som sa zo strachom každý jeden deň , samozrejme prepuklo to do stresu , do toho november 2021 Covid , zlý ťažký priebeh , nasadené 2 krat ATB sumamed , nato čo mali pomohli , ale len nato , pridružovali sa iné problémy . Vo februári 2022 ma neskutočne začal páliť jazyk , ústa , škriabať v hrdle , na prieduskach , išla som na ORL , zevraj nejaká premnozena baktéria ktorá nemá čo v ústach robiť , lebo je črevná 🫣 Bum ďalšie ATB na 10 dni , mierne pomohli , ale ten pocit v ústach , na jazyku , podnebie a hrdlo pretrvávali , išla som na kontrolný ster , samozrejme negatívne . Ale problémy neprešli , ba dokonca pridružilo sa pálenie záhy , bolesť žalúdka a tráviace ťažkosti , tým sa pridala úzkosť , strach … ach až mi je do plaču keď to pisem . Ľudia naokolo neverili , no dodnes neveria mojim problémom, lekári tak tiež nie . Už mi blízky radili , vyhľadaj psychológa , to máš len v hlave . Nie sú v mojom tele , nevedia čo prežívam každý deň . Neprajem nikomu . 3 x gastro , 1x kolonoskopia, 3 x MRI chrbtice , 1 x MRI brucha , 1 x CT brucha , MRI hlavy , rtg, sona, ortopéd , obvodný , pohotovosť , Gynekológia a všade všetko ok . Samozrejme aj imunologia , kde mi zistila alergiu na psa( ktorého sme mali celý život a nikdy som nemala žiadne problémy ) mandle ( celý život som ich jedavala bez ťažkosti , čo ma prekvapilo banan ( ktorý som moc nemusela , ale pri mojich tráviacich ťažkostiach som ich konzumovala veľa , preveľa . A samozrejme oslabená ( hraničná imunita ) nasadený Isoprinosine , užívala som poctivo 2 mesiace , potom ako sa mi chcelo . Už mám strach z akéhokoľvek lieku 🙏Lenže je mám stále rozozieranie hrdla , nosa , občas svrbenie uši , necítim čo jem 🫣 Čuch je tiež veľmi slabý , pálenie v ústach , mierne sa upravili tráviace ťažkosti ( nasadila som oreganovy olej + kokosový olej a Mastichu . Začalo svrbenie konečníka po veľkej stolici , po mesiaci pálenie . A čo teraz ? Zajtra idem na vybratie znamienok , išla som si pre kartu v piatok k obvodnému a opísala som mu toto všetko s tým , že ma to obmedzuje na živote veľmi , že už vyzerám ako blázon , ukázala som mu lisaj na tvári . Povedala som mu, že som 25 rokov nemala ATB a zrazu som ich mala každé 3 mesiace . Od novembra do augusta ( 10 mesiacov ) 4 druhý ATB . Prosím veľmi o radu , naozaj nerozumiem ako prečistiť tu pokožku . Ďakujem 🙏

dendo21
20. nov 2022

@janulako brali ste po liečbe probiotika?

janulako
11. mar 2023

@dendo21 Ano samozrejme

mario1971
8. máj 2023

@ajkapajka1 dobry den aj ked toto konverzacia uz bola davnejsie mohla by som poprosit to cislo dakujem

juryys
8. máj 2023

@janulako ahoj,palenie zahy je preto lebo ti nefunguje travenie,pri strese sa nevytvara hcl kup si hcl a davaj si ich pred jedlom,hlavne bielkovinami,prejdi na tukovy metabolizmus,co najviac vynechaj sacharidy,nastuduj si to co je tukovy metabolizmus,vela stastia,a ver sebe a nie psychologom,tam nechod nikdy

mnamko
7. okt 2023

@luciaone mozem sa spýtať ake potiaže ste mali z candidy? Ďakujem

gabuliatko7
7. okt 2023

@viera15 Mám knihu ale v angličtine,ak by ste mali záujem poslala by som za poštovné.

gabuliatko7
7. okt 2023

@viera15 Mala som s tým veľký problém,môj imunolog mi poradil liek WOBENZYM,ktorý má toho zbavil.

mnamko
8. okt 2023

@gabuliatko7 bohužiaľ neviem anglicky

mnamko
8. okt 2023

@gabuliatko7 a ake ste mali priznaky a ako ste brala ten wobenzin

gabuliatko7
8. okt 2023

@mnamko Ja som mala opakovanú kandidu zo spodu,skoro každý mesiac.Davkovanie už ozaj nepamätám,ale už asi 5 rokov mám pokoj.Mozno pomohli aj pôrody,no WOBENZYM by som na vašom mieste skúsila.

izrasa
4. mar 2024

Tiež mám kandidu ale odpor k sladkému

agon1111
12. jún 2024

@maznacik007 viem že je to starší príspevok ale candida albinas ja mám na plucach po covide a ani flukonazol nepomohol mám och premnožené a som z toho zúfalá ,ty kde si to mala tie kvasinky ?

agon1111
12. jún 2024

@kopka27 zdravím a mali ste candida albinas kvasinky v plucach ?ja mám tiež tento problém po covide pred 7 mesiacmi ,či všetko beriete alebo čo vám pomohlo dalujem

nitka1157
1. okt 2024

@agon1111
Ako sa ti dari?

ivanaa346
15. okt 2024

@kopka27 Prosím Vás mohli by ste mi povedať či ste sa vyliečili z tej kandidy systémovej ? A napísať mi do správy všetko ohľadom stravy ? Čo ste mohla jesť a čo nie .Vrátilo sa vám to časom ? Zlepšila sa ťa nedodychavost ?

ivanaa346
15. okt 2024

@agon1111 to ako vám zistili kvasinky v pľúcach ?

ivanaa346
15. okt 2024

@janulako ako ste nakoniec dopadli ? Prešli vám vaše problémy ,zistili ste z čoho ste ich mali ? Nemohli to byt nakoniec aj parazity ???

luciastef_
27. nov 2024

@kopka27 Ahoj! Prosím mám naozaj veľmi podobné problémy, brala som ATB na zápal močových ciest, počas toho sa mi vytvorila mykóza, na jazyku biely povlak, mám bolesti v bruchu, podbrušku, mám pocit sťaženého dýchania, hnačka sa strieda so zapchou, pálenie pri moceni. Potrebovala by som naozaj súrne pomôcť, bola som na gynekológii, spravila mi ster, cakam na výsledky, v moci nemám prítomný zápal, obvodná mi dala na preliečenie ústnej kandidozy prípravky, ktoré zabrali, svrbenie pri mykóze taktiež ustúpilo, ale stále cítim pálenie pri moceni, som zúfalá, mohla by som sa prosím nejak s tebou/ s vami skontaktovať, už nevladzem, stále som unavená. Ďakujem krásne za odpoved!

luciastef_
27. nov 2024

@ivanaa346 Ahoj Ivka, podarilo sa ti kandidózu nejak preliecit? Potrebujem to súrne vedieť, neviem už čo robiť.

andrejka67
21. apr 2025

@kopka27 Dobrý deň,mohli by ste mi tiež poradiť? Ďakujem

hama007
21. apr 2025

No mne ja podarilo vďaka protikvasinkovej diéte zbaviť candidy lebo lieky nezaverali. Daj si aj probiotiká. Obmedz kysnuté, sladké a múčne jedlá. S tou kyslou kapustou opatrne. Máš aj nejaké potravinové intolerancie alebo alergie?

tb7
6. júl 2025

Ahojte,
V novembri 2024 mi začali zdravotné problémy - zapálené a hnisavé hrdlo, nádch atď. Trvalo to asi 4 mesiace a bol som na niekoľkých vyšetreniach a najprv to vyšlo na zlatého stafylokoka, ale potom od toho opustili. Aj po niekoľkých mesiacoch sa mi v pravidelne vracia zápal v hrdle. Som aktívny športovec čo trénuje 10x týždenne + cez víkend zápasy a dosť ma tento stav obmedzuje. Jazyk mám každé ráno biely a čistím si ho jazykovou škrabkou, ale vždy sa mi to nahromadí naspäť. Zároveň mám také divné, flakaté a začervenané hrdlo. Podľa všetkého čo som čítal v diskusii nižšie, tak to vyzerá na candidu. Som dosť obmedzený, pretože mám veľa alergií a nemôžem lepok, mliečnu bielkovinu, nemôžem ani mliečne výrobky bez laktózy, vajcia, paradajky, papriky, arašidy, kešu atď atď. Fungujem teda na strave ako mäso, ryža, ryžový proteín, zemiaky, zelenina, ovocie a podľa toho čo som čítal vyššie, tak pre liečbu candidy jhe nutné vylúčiť sacharidy a teda ryžu, zemiaky a ovocie. Ovocie je moja záchrana a neviem si predstaviť že by som to teraz musel vylúčiť. Je teda nejaky iný spôsob ako túto pliagu odstrániť alebo je nutná totálna dieta? Ďakujem.

menoruze
9. júl 2025
@tb7

Ahojte,
V novembri 2024 mi začali zdravotné problémy - zapálené a hnisavé hrdlo, nádch atď. Trvalo to asi 4 mesiace a bol som na niekoľkých vyšetreniach a najprv to vyšlo na zlatého stafylokoka, ale potom od toho opustili. Aj po niekoľkých mesiacoch sa mi v pravidelne vracia zápal v hrdle. Som aktívny športovec čo trénuje 10x týždenne + cez víkend zápasy a dosť ma tento stav obmedzuje. Jazyk mám každé ráno biely a čistím si ho jazykovou škrabkou, ale vždy sa mi to nahromadí naspäť. Zároveň mám také divné, flakaté a začervenané hrdlo. Podľa všetkého čo som čítal v diskusii nižšie, tak to vyzerá na candidu. Som dosť obmedzený, pretože mám veľa alergií a nemôžem lepok, mliečnu bielkovinu, nemôžem ani mliečne výrobky bez laktózy, vajcia, paradajky, papriky, arašidy, kešu atď atď. Fungujem teda na strave ako mäso, ryža, ryžový proteín, zemiaky, zelenina, ovocie a podľa toho čo som čítal vyššie, tak pre liečbu candidy jhe nutné vylúčiť sacharidy a teda ryžu, zemiaky a ovocie. Ovocie je moja záchrana a neviem si predstaviť že by som to teraz musel vylúčiť. Je teda nejaky iný spôsob ako túto pliagu odstrániť alebo je nutná totálna dieta? Ďakujem.

@tb7 skus adaptovane keto/karnivor styl, nie je to dieta, ale typ stravovania, prirodzene ma malo sacahridov,.plus mozno mas alergiu na lektiny, kt.su v mnohych tych jedlach,co si vymenoval.

mima172
9. júl 2025
@tb7

Ahojte,

@tb7 Mycomax tbl. Trápila som sa s kandidou dlho, veľmi dlho a zabrala až kúra s Mycomaxom v kombinácii s diétou. Ja som šla podľa týchto odporúčaní: https://www.pestryjedalnicek.sk/protikvasinkova....
Ale naozaj všetkými 10timi odporúčam ten Mycomax. U nás je na predpis, ja som si ho nakúpila v zahraničí, kde je voľnopredajný.

Strana
z6