Carvedilol a únava: Máte podobné skúsenosti?
Beriete niekto Carvedilol? Beriem ho na srdcove pulzy, arytmie...Mam podozrenie ze z neho som taka unavena. Kvalita zivota o nicom. Neviem rano vstat z postele. Nestaci mi ani 12 hodin, zaspim vsade aj v aute (ako spolujazdec samozrejme). Nemam enrgiu na pracu niekto na aktivitu, konicky. Tlak mam aj bez neho nizsi, menej nez 100, okolo 90. Mate skusenosti niekto?
Carvedilol na tep nie je dobra volba, lebo prilis znizuje tlak a to ti robi tazkosti. Treba liek vymenit za iny, alebo rovno postupne vysadit, cize to treba "reklamovat" u lekara...
Ak to dovtedy tak nebolo tak to je z lieku.Stitnu žľazu máš skontrolovany?
Tak zle nasadil. To obvodny? Skus sa vypytat k internistovi...
@janickadr bola som u kardiologa, noveho
A akes mas davkovanie? A aku konkretnu arytmiu? Mala si uz viac kardiologov?
@janickadr iba detskeho. Davkovanie okolo 10 mg na deň... ja ti ani neviem povedat aku, viem ze prolaps m. chlopne a nepravidelne pulzy
To je co okolo? 10mg neexistuje...
@janickadr 1 a pol tabletky. 6,25 plus polka cize 3.12 :D to je 9, 35
Aha, takto... No Carvedilol je vo vseobecnosti betablokator, ktory je na prevenciu extrasystol a niektorych arytmii, no zo vsetkych betablokatorov asi najviac znizuje krvny tlak. Cize by bolo dobre vynenit tento typ betablokatora za iny, ktory nema aj tzv.vazodilatacny efekt, napr.nejaky metoprolol a pod... Treba sa ozvat kardiologovi, ake su tazkosti a aky je krvny tlak...
@janickadr aha.... dakujem pekne sa ozvem... nevedela som ze je z nich najhorsi v tomto... to mi ani nemal predpisovat

Je to uvedene v pribalovom letaku ako vedl.ucinky? Moj muz ho berie uz vyse 2 rokov, nic z toho, co popisujes nema.