Častá únava
Zdravím, začiatkom marca som ostala chorá. Od vtedy som mala asi 3 týždne únavu. Postupne zmizla ale občas sa ešte objaví. Problém je, že väčšina ľudí (mama, otec, priateľ a pod) mi vraví že to mám kvôli tomu že nemám dostatok živín. Médiám 162 CM a vážim cca 47 kg. Nepripadám si vychudnutá aj keď chudá som dosť. Čo sa týka živín tak jedla prijimam málo. Už som rozmýšľala, že zbehnem sa lekárkou nech mi urobí kompletné odbery krvi či to teda naozaj nemôže byť z podvýživy. Včera som sa dosť najedla a od vtedy mám nejaký divný žalúdok. Chcem sa vás spýtať, čo mi pomôže proti únave? Občas už je to na nevydržanie.
@zojazoja januára* pardon
nechýba ti železo?
Začni cvičiť
@deti95060810 netuším vôbec.
@simonettasimonova rada by som avšak kvôli hendikepu môžem len chôdzu, stacionárny bicykel. To praktizujem avšak nejak to nezaberá.
Skús magnezium a doplniť železo
@simonettasimonova ty asi nevieš čo to znamená ked je človek unavený,to sú niekedy také stavy,že aj základné fungovanie je veľký problém nie aby začal cvičiť
@monillia
@katarinkalilly ďakujem za radu
@monillia aha tak lež bude ti lepšie 🙂 veľmi veľa vecí je v hlave ale ty vieš
@simonettasimonova To,že je to lenivosť alebo nedostatok motivácie si môže myslieť len človek čo nikdy nic take nezažil. Hlava a jej nastavenie zmôže veľa, ale nedokáže všetko aj keby bola neviem ako motivovana
@monillia hlava nezmoze veľa ale zmoze všetko. Chod skoro spať od zajtra sa snaž žiť každý deň ako by mal byť posledný s depkami to ďaleko nedotiahnes a keď máš deti venuj sa im z celých síl a možnosti a nebudeš mať čas na depky
@simonettasimonova ja chvalabohu depkami netrpim, spánkový režim mám veľmi dobrý, prišla som aj na zdravotnú príčinu únavy (nie ja ale lekar) .Žijem svoj život naplno. Len nesúhlasím s tvrdením keď si unavená choď si zacvičiť lebo únava môže mať zdravotnú príčinu a tam ti len pozitívne nastavenie mysle nepomôže
@monillia nič nerobenie ti na únavu nepomôže ale cvičenie ta zbaví aj únavy aj všetkého zlého pokiaľ to nie je niečo zdravotné ale tu to asi neries keď máš zdravotný problém
Ja to mám tak, že do večera som unavenejšia ale normálne fungujem a večer únava prejde. Možno to je aj psychická záležitosť ale nie som si istá.

Marca?