Časté točenie hlavy
Ahojte kedže som tu nenašla nič o točení hlavy chcem poprosiť o radu ako sa zbaviť točenia hlavy je dosť nepríjemné a vadí to aj teraz keď to píšem radšej s hlavou veľmi nehýbem lebo sa so mnou stále krúti keď je hlava na pokoji tak sa dá no ťahšíe je keď potrebujem isť niekam von a bojím sa aby som niekde nenabúrala a točí sa s vami akoby ste boli opití .Alkohol nepijem tak prosím píšte len tie ktoré to myslite úprimne a chcete pomôcť .to točenie mám asi týždeň a lapám aj po dychu .
@yasminka137 a co ti pomohlo,AD alebo urutal?
@adamko2014 mna tiez poslali na vestibularne vysetrenie,nakolko sa mi zhorsilo aj videnie a zacalo ma tahat do lavej strany a zhorsil sa mi sluch takze by to mohol byt taktiez twn vestib.syndrom..dufam ze aspon tam mi povedia nieco nove,inak uz 7mi mesiac neviem z coho sa mi tak moze tocit hlava.u neurologa som bola aj ja,z toho to nieje,avsak odporucam este zajst k fyzioterapeutovi,mne tam zistili hypermobilitu a vraj aj z toho sa toci hlava,chodila som na rehabilitacie no nemam pocit ze by mi to pomohlo..a u mna je to tiez v takych par dnovych intervaloch,potom na dva tri dni to ustupi a potom znova..
@patina121 ahoj ta hipermobilita je co?
@adamko2014 ja som bola na tom psychicky zle,nakolko nam dvoch starsich synov a drobcek mal len dva mesiace,ked sa to zacalo...a vsetci dr,ze to nieje nic vazne a bla bla,tak som zacala mat take stavy,ze som plakala,ze mi nikto nevie pomoct a co bude dalej a ci a kedy mi to prejde...preto som ho navstivila na radu znamej a tymi liekmi som sa ukludnila,a pomaly preslo aj vertigo...takze preto
@janula2511 ono obidvoje lieky zaberaju do dvoch mesiacov,takze sa asi neda povedat,ktory zacal skor,ale som nesmierne stastna,ze zabrali...a ak sa mi to nahodou zopakuje teraz po porode,tak som celkom kludna,lebo uz viem,co a ako.bola som predtym na vseeetky vysetrenia,ktire boli mozne a vsetko ok.tak uz by som sla rovno za neurologom predpisat ten urutal a asi aj lexaurib,nech som v klude,paretin uz netreba,lebo to som len bola z toho stavu v miernej depke,takze tak.
@patina121
@yasminka137 nuž zvláštne, že doktori nám nevedia povedať, z čoho to je...ja som si všimla, že u mna sa zjavujú tieto stavy v zimnom období...
@adamko2014 ved to ze si nas posuvaju hore dole a pozeraju ako na drbilov co si vymyslaju popritom je to naozaj velmi neprijemne a neda sa s tym fungovat v beznom zivote..proste sa to neda..u mna to pretrvava od jula a stale je to rovnake,avdak teplom sa mi to zhorsuje viac :/
@janula2511 ahoj.hypermobilitia je vlastne to ze mas velmi ohybne klby s svalstvo..v podstate ochabnute..tak to bolo vysvetlene mne
@yasminka137 takze tebe pomohli v podstate antidepresiva? Mne neurolog taktiez povedal ze je to tetania avsak stretil to len tak do vzduchu pretoze na tetaniu sa jedna vec robia testy aby ti ju zistili a priznaky mas ako pri porazke,cela trpnes a podobne no s tocrnim hlavy to velmi nema..ja som od neurol.taktiez dostala antidepresiva,po nich mi vsak bolo este horsie tak som ich vysadila a aj obvodna mi povrdala aby som ich nebrala..3.3. Som objednana na to vestibilarne vysetrenie nakolko mi usna pomocou audiogramu zistila ze mam 2 percentnu celkovu stratu sluchu na lave ucho cize by problem mohol byt tam..no vsak bodaj by to bolo tak ako si pisala ze ako to prislo tak to aj odide :( je velmi tazke tak fungovat
@patina121 a toci sa ti hlava?ake antidepresivum si brala?
@patina121 no zabral ten urutal,od neurologa,je na tocenie hlavy,pozri si letak na nete a AD ma ukludnili,kedze som uz bola fakt v koncoch,najprv mi dal frontin,no tiez mi bolo z neho zle,ale lexaurin zazracne pomohol
@yasminka137 tak to budem prezentovat neurologovi ked pojdem na kontrolu 🙂 super,dakujem 🙂
@janula2511 mne sa hlava toci nenormalne,az nevidim :( brala som coaxil,najvacsie svinstvo podla mna ake moze byt a potom chvilu brintellix no z toho mi bolo strasne zle,z obidvoch mam po jednom celom nenacatom baleni doma a dalsie dve na recept..mne ich neurolog prespisuje bars ako sa mu chce aj ked mu povirm ze mi nerobia dobre a jednoducho ich nebudem brat..mne sa proste toci hlava a psychikou to nieje tak neviem naco domna pcha antidepresiva :/
@patina121 a tak s coho sa ti toci?
tak to je zaujimave
AKOžE prísť na to, z čoho sa hlava točí, je asi to najťažšie...napchávame sa liekmi a hotovo...zaujímavé, nikto nepíšete o Menisercu, ja ho beriem...zatiaľ mi žiadny neurolog iný liek ako Meniserc )dávnejšie Betaserc) neponúkol...ja som sa objednala na špeciálne vyšetrenie do Komárna, tak som zvedavá...
@patina121 mozem sa spýtať, ako fungujete, ked sa vám tak točí hlava? ved to je hrozné...ja mám záchvaty len také týždnové, potom to zvacsa prejde, aj ked sem-tam sa mi aj inde zatočí hlava, napr. neznášam obchodné centrá, zostane mi zle, alebo v miestnostiach, kde je vela ludí a málo kyslíka....
@adamko2014 no fungujem asi tak ze sa snazim lahnut si ak sa to da a cely den vetrat az kym mi nieje zima,vtedy to trochu ustupi.vela krat ma to vsak chyti niekde na urade alebo v pri nakupe v obchode rak je to strasne,zacne mi to strasnym navalom tepla,zahmlie sa mi pred ocami a zacne sa mi tocit hlava tak ze mam pocit ze odpadnem,samozrejme sa snazim vtedy rozhybat,trosku sa prejst,no co najskor sa dostat na vzduch..vela krat sa mi to stane v aute,nic mi nieje a z nicoho nic sa mi roztoci hlava tak ze opat zle vidim(je to pocit ako keby ste dlho skulili a potom mate taky cudny tlak v ociach,vidite neostro a rozmazane),vela krat sa mi stalo ze som musela zastavit,otvorit si okno a pockat kym to trochu prejde.niekedy vsak mam dni kedy nebidem z bytu,neviem prejst ani na zachod bez toho aby som sa nepridrziavala..je to strasne ! A naozaj uplne z nicoho nic to namna prislo jeden julovy vecer a odvtedy sa to somnou taha..ja som taktiez na tretieho objednana do komarna na to vestibularne vysetrenie..mna tam poslali z orl kedze mi zistili ako som spominala 2%tnu stratu sluchu na lave ucho..absolvovane mam vsetky vysetrenia ake mozu byt a vsetky boli negativne.nechcem aby to vyznelo ze chcrm neaku chorobu no dufam ze aspon v tom komarne mi nieco zistia,len koli tomu aby som konecne vedela co mi je a ako to ukoncit.
@janula2511 neviem.ako som napisala vyssie,zrejme to bude mat spolocne nieco s tym rovnovaznym telieskom v uchu,preto idem na to vysetrenie,tam vraj zistia vo vacsine pripadov z coho sa hlava toci a zvacsa je to tento problem..vola sa to tusim menierov syndrom..avsak viem ze to nieje urcite na antidepresiva ako si mysli moj neurolog..nemam ziadne psychicke problemy,akurat tak posledne 3 mesiace som strasne nervozna uz z tohto ze neviem co mi je s neprestava to .. :/
Ahojte.vcera som absolvovala spominane vestibularne vysetrenie,ktore je aleze vrlmi neprijemne(u mna az bolestive) a lekarka mi povedela ze z ucha to nieje,dala mi lieky na zavraty,MENISERC a povedala aby som si to nevsimala a riesila s fyzioterapeutickou ci to nebude predsa len koli chrbtici..takze som opat na nule :/ posledny tyzden(odkedy som vysadila HAK) sa citim o nieco lepsie,hlava sa mi zatial neak vyraznejsie netocila ..avsak doktorke neslo do hlavy preco mam zhorseny sluch tak mi budu robit testy na boreliozu,vraj uhryznutie kliestom sposobuje priznaky ake mam ja,tak uvidime...z vas ma niekto nieco nove?
@patina121 Ja som tiež absolvovala tento tyzden vest.vysetrenie v komarne, rovnovazny aparat mam v 100 perc. stave, takze z toho to nemam...tiež mám absolvovať vyšetrenie krvi na boleriozu, zrazanliosť krvi a ešte niečo...u mna to môžu vyvolavať že vraj virozy...tiež meniserc a tebokan...vyšetrenie bolo nepríjemné, hlavne fúkanie horúceho vzduchu do ucha, ale dalo sa vydržať...som objednaná aj na mr krčnej chrbtice, takže uvidíme...teraz mi je celkom dobre, neurologicka mi poradila, že mám behať, to mi (možno) pomáha, cítim sa lepšie....lenže...dnes sa cítim divne, idem si spraviť repozičné manévre...asi som sa zle vyspala, cítim že to nie je 100 perc. lepšie mi je, ked spím len rovno, a takmer posediačky, lenže malý spí vedla mna, tak kvoli nemu sa často vrtím v posteli, kedže on sa celú noc točí...takže tak nejak podobne...
@patina121 a ake mas priznaky?
@adamko2014 ahoj mozem sa spitat ake to su repozicne manevre?a testy na boleriozu ti bude robit obvodak?a mala si kliesta?
@janula2511 príznaky? vstanem s točením hlavy, je to príšerne neznesiteľný pocit, začne ma bolieť zalúdok, zvraciam, niekoľkrát a takto sa to ťahá celý týžden, ked mám záchvat....potom sa pomaly prejde...a po čase sa mi to zas vráti...a tak dokola...
s výsledkami mám ísť za neurologičkou, takže ešte neviem, kto mi bude robiť testy na boleriozu...kliešťa som mala v detstve, tak neviem, či aj to sa ráta ☹ a repozičné manévre ma naučili na pohotovosti - je to napr. epleyho manéver a podob. cvičenia, nájdeš na youtube...
@adamko2014 ja som tiez bola v komarne 🙂 no mne povedali uplne to iste az na to ze mam zhorseny sluch tak preto ten test na boreliozu..kliesta som mala taktiez v detstve no je mozne ze som ho mala aj neskor a sam ,,odpadol"..test na borel.robi obvodna ja idem v pondelok.. s chrbticou chodim k fyzioter.na rehabilitacie a podobne tak snad sa to casom upravi alebo dokonca vymizne uplne.v kazdom pripade som o cosi kludnejsia aj vdaka magneziu a taktiez aktivnejsiemu pohybu na cerstvom vzduchu 🙂 no zavraty su stale :/
@janula2511 toci sa mi hlava,niekedy hned od rana,niekedy strede dna ma to chyti niekedy vecer..teraz som mala 5 dni uolne pokoj absolutne sa mi hlava netocila az mi to bolo divne :D a pocas tocenia hlavy mi sumi a piska v usiach ale strasne,a horsie vidim..akokeby sa mi tocili aj oci..zle mi byva az pri takom silnejsom toceni hlavy ale aj bez toho je to neprijemne ..
A lekari nevedia prist na to ze z coho su tie tocaky.

@erickatt JA mám problém v ľavom uchu, ked cvičím repozičné manévre na pravú stranu, tá je v pohode, akonáhle som otočená na ľavú stranu, zvraciam, nevydržím tú polohu....