Často chorí rodičia škôlkarov

14. jan 2023

Ahojte kto máte male deti v škôlke a máte 40 rokov tiež ste stále chori? My každé 2 týždne. Mam pocit že lieky ani nezaoberajú tak sa už liečim kurkumou, zazvorom, medom a cibulou s cesnakom. A inhalujem vincentku.Inak už neviem. Čo máte na zvýšenie imunity okrem liekov? Ďakujem Vám.

kalifka
14. jan 2023

Treba ale hľadať príčinu, bola si u imunológa?!?

autor
14. jan 2023

To je aj môj muž stale chorý ah brat so švagrinou.

samkolea
14. jan 2023

Mame to iste, je to vekom, nedostatok spanku, imunita z toho ziadna. Cecko infuzie zaberaju, musis minimalne 5 vybrat aby to zabralo.

euka210
14. jan 2023

U nas som len ja stale schytala od deti, manzel nic.

zorkahorka
14. jan 2023

Ano, nikdy som nebyvala tak casto chora ako teraz, ked mame skolkara. Priznam sa, ze dako extra to neriesim, neberiem žiadne vitaminy. Zvacsa som len nachladnuta, dam sprej do nosa, cosi na hrdlo, ak boli...
Manzel je moj rovesnik a on ale chorytak casto ako ja nebyva

monucha
14. jan 2023

Tiež to posledné tri mesiace mame s manželom takto vždy všetko chytíme 🙈 aj predtym bývali deti choré ale až takto často sme to od nich nechytali …

marianarem
14. jan 2023

My sa hlasime do klubu 🙂 Mame 44 a 43, skolkara v prvom roku skolky a od septembra sme vkuse chori. Len jednu virozu sme od maleho nechytili koncom novembra, to podla mna isiel druhe kolo niecoho, co mal v septembri 🙂 Inak cela rodina vkuse smrkame a kasleme. Nebola som tolkoto chora ani ked som sama chodila do skolky. Davam si sprej Monsea Optimun, mam pocit, ze aspon trochu skracuje priebeh, ale zazrak to nie je.

autor
14. jan 2023

Asi sme už starí na malé deti😂. 18 rokov som robila v nemocnici ani raz som nebola na PN. Antibiotika som riedila vo veľkom a teraz mam na ne rezistenciu ale s pribúdajúcim vekom sa im snažím vyhýbať lebo mi urobia viac škody ako úžitku...

lula313
14. jan 2023

Ja nemam ani 35+ a tiež som casto chora. Mne povedal obvodný, že je to normálne, lebo dospelý človek nemá vybudovanú imunitu na detské/skolkarske bakterie/vírusy

miadi
14. jan 2023

Mam 40 druhacku ked bola v skolke mali sme doma babo uz mà 3r a nikdy sme neboli chori. Az minuly rok ked bola prvacka a doniesla nam domov covid .. ale to bolo ok. Ani by sme nevedeli ze sme ho mali Keby si muz neurobil test ( on bol chory najviac tak 3dni v posteli ) Horsie bolo ked sme potom v lete chytili rotavirus nebyvam vobec chora muz zvykne mat nejaku chripku 2x za rok a ja s detmi to od neho nechytime.

luciaaaaa
14. jan 2023

To nie je o veku, ale o imunite. Ja ak neratam 2x covid (takmer bez priznakov) som bola chora naposledy snad 10 rokov dozadu, nikdy som od dcery zo skolky nic nechytila. Moj muz je chory 3-4krat rocne. Nastastie sa od neho nenakazim ani ja, ani dcery.

miadi
14. jan 2023

A atb som brala naposledy pred 13r 😊vekom to nebude.

eeffka
14. jan 2023

Ja som mala male chore deti cca v 30 a 38 a nkdy som od nich neochorela z beznych soplov, len sarlach a crevna viroza. Moj muz stale, je to o imunite.

e3v3a3
14. jan 2023

U nás tak isto. Neboli sme chori niekoľko rokov, ale keď malý prinesie niečo zo škôlky, trpíme vsetci

nwnw
15. jan 2023

Imunoglukan s probiotikami

poopsie
15. jan 2023

Som učiteľka v MŠ a tiež už mám toho dosť 😵, taká úžasná práca... Len tie choroby k tomu... A naše deti choré stále, prísaham že v triede je bacilonosič.... Lebo v iných triedach sú na tom lepšie, len nás je najmenej

anicka176
15. jan 2023

Okrem liekov možno otužovanie, byť viac na čerstvom vzduchu.... Ak ste neskúšali, opýtajte sa lekára na Broncho Vaxom

autor
15. jan 2023

@poopsie Známa je tiež učiteľka a lekár jej povedal že ma zmeniť povolanie.

janka114petrasova
15. jan 2023

Neviem či je to v každej škôlke tak, ale moje dieťa ked ma len malý soplík tak ho pošlu domov, ale nietkoré mamičky sa dobre poznajú s učiteľkami a keď nemajú kde nechať dieťa tak ho v škôlke zoberu aj choré. A potom moje dieťa príde domov choré a znesieme to aj my s ním a to priateľ je pracujúci a nemôže si to dovoliť. My doma veľa vetráme, jeme ovocie a s priateľom berieme wobecare enzym na imunitu...inak sa to ani nedá.

nickpick
15. jan 2023

imunitu treba riesit priebezne cely rok, sport, casty pobyt na cerstvom vzduchu, otuzovanie, zdrava strava, spanok, kazdorocne ockovanie proti chripke, bsetci s malymi drtmi v skolkach riesime tieto choroby, je to bezna vec, treba vydrzat….