Celoplošné testovanie na Covid-19
Ahojte dievčatá začínam mať stres. Ze vraj budeme všetci testovaní na covid. Problém je v tom, a týmto by som sa chcela spýtať či to ešte niekto ma tak ako ja, že mne nemôžu spraviť ani klasický výter lebo pri tom vystrájam. Proste na krčnom zažívam hovor a aj doktorky lebo mi nevedia spraviť výber z hrdla, velmi ma napína, alebo vracam pri tom. Z toho mam už taký strach že ani ústa nechcem otvoriť.Co mam robiť? Viem že sa chovám ako debil ale neviem to ovplyvniť :(
@jarhal a to je podľa teba zle?? Ze sa odhalia infekcni a siritelia??? Podla mňa je to dobre, ale asi rozmýšľam trochu inak ako ty! Neviem ci máš deti, ja mam dve a veru každý druhý deň sa ma dcérka pýta, či ešte je tu vírus a ci musí mať rusko, kedy bude môcť ísť na krúžky a stretnúť kamarátov, teraz som jej zrušila oslavu narodenín, bola som nasrata sama na seba keď som videla ten smútok v jej očiach! Áno možno si niekto povie, hovadiny, ale ten kto ma deti vie o čom hovorím
Tie stery nie sú až také zlé ako sa zdajú. Aj ja som sa toho veľmi bála, ale dá sa to vydržať. Ono aj záleží, kto to robí. Ja som bola dvakrát, raz ma napínalo, tak mi povedala, aby som to predýchala a skúsili sme to znova 🙂. Oni chápu, že to nie je nič príjemné. A myslím, že toto sa bude robiť len z nosa a to je podľa mňa celkom v pohode. 🙂
@evales súhlasím, ja som tiež pochovala otca ale nezomrel na covid, ale na to, že sa na neho lekár pomaly ani nepozrel, bolo to v apríli, to bola vtedy doslova hystéria a panicky strach zo smrtiaceho vírusu, takže ho aj tak zdiagnostikoval 😭😭 umrel sám v nemocke, lebo sme nemohli ísť ani za ním!
Z nikoho neubudne keď si dá na par sekúnd strčiť spajlu do nosa 🤷♀️
@lenka2710 neviem či si naivná alebo nie ale môžem kašľať celé zomknutie! Od 1. Prípadu choroby u nás na sk som bola len doma a prípadne potraviny nakúpiť, celý čas som s deťmi nešla na žiaden výlet, pobyt či dovolenku, nestretávali som sa s nikým na oslavách, svadbách a keď si spomeniem aj tu na mk na tie príspevky tých ,,zodpovedných,, mamičiek, že a čo keď ideme do Talianska, Chorvátska na dovolenku ......? Môj názor: hranice mali byť otvorené len pre export import tovaru, pracujúcich v zahraničí a iné nevyhnutné situácie a riadne testovať a dať do karantény. NIE TERAZ SA VYHRAZAT DEMISIOU..... Takže za mňa zomknutie určite nie. NATO treba aj ľudí s charakterom a nie sebeckých dementov
@jarhal tak nejak...príde mu na um sprostý nápad, hneď ho vypluje do eteru.... dobrovoľne/ POVINNE!!! Vyhrážať sa len základnou zdr.starostlivostou, to čo si o sebe myslí! Že to vôbec dokáže vypustiť z úst!! Nič nie je zorganizovane, žiadna logistika...ale škoda aj písať.🤦 Pekný večer
@katarinka89 súhlasím s Vami. Je to hrozné, že kvôli nezodpovedným ľudom trpia ostatný. Ja som napríklad nikde nechodila, iba do obchodu a proste tam kde som musela, stále poctivo rúško a nakoniec som ochorela doma, kvôli nezodpovedným ľudom.
Ak iba z nosa tak v pohode 🙂 to dám ale hrdlo no ...
@katarinka89 ja som na tom bola rovnako a plus tehotná, takže do obchodu chodil len muž, pečivo som piekla doma, s malou len na balkón a do lesa, za rodinou som nechodila a dovolenka v 3.trimestri sotva a co mam z toho??? Ale na testovanie idem a bola by som rada, keby išla väčšina bez ohľadu na to, či nám to nariadia alebo nie, proste len z vlastného presvedčenia, že robim správnu vec 🤷♀️
Vôbec nerozumiem prečo má niekto problém nechať sa otestovať. Možno zachránite život sebe a svojim blízkym. Nehovoriac o tom, že to považujem aj za spoločenskú povinnosť. Koľko ľudí bude musieť zomrieť, aby si odporcovia testovania uvedomili, že vlastne nie sú ochotný spomaliť alebo úplne ukončiť ochorenie na Slovensku.
Pre mňa je to akoby vraveli "Mne je jedno koľko ľudí zomrie".
@bundle Bohužiaľ niektorí ľudia si to uvedomia až keď im zomrie niekto blízky...
Neboj, ja som na Tom podobne... Do môjho krku sa nedostane nič, a ak áno by ma museli len uspať, ani na gastro by som nešla lebo mam z toho strach .
@bebemonika čo sa to deje z ľuďmi ????...empatia sa vytratila ..egocentrické a antisociálne správanie valcuje zdravý rozum....
@bundle občas mám pocit, že sa to vytratilo. Nakoniec som bola aj tak ja, tá zlá. Že som len doma sedela, pritom som chcela chrániť ostatných, ale asi na tom niečo bude, že za dobrotu na žobrotu...
Pri testovaniach este z nikoho neubudlo, je to mozno neprijemne ale co horsie sa moze stat ako to, ze pridete na to, ze ste nebodaj aj bez priznakov pozitivni a tym padom si to mozno odsedite doma a aspon nenakazite rodinu mimo vas domov, ktori by to uz bez priznakov mat nemuseli? Ani bez komplikacii? Ani mne sa cela ta situacia nepaci, radsej by som zila opat zivot ako pred covidom bez opatreni a pod. ale snad su v tych krizovych staboch aj odbornici nie? Citala som na fb k tomu testovaniu kopu komentarov...hned skoro kazdy, ze ja sa nepojdem testovat, ja som zdravy...nech si ten a ten strka tu tycinku aj do zadku a podobne...nazyvaju ovcami tych, co nebuzeruju premiera, hlavneho hygienika, dodrziavaju opatrenia, lebo nechcu nakazit svojich blizkych...pricom su to take iste ovce ale akurat na opacnej strane...ohanaju sa hoaxami a nadavanim na vsetko okolo...mam respekt pred tym odberom...ale aj pred chorobou, ktora moze ublizit mne alebo mojej rodine...nech uz kazdy zvazi podla seba ci pojde ci nie...ale verte, ze aj to, ze sa tolko ludi stavia na hlavu lebo maju vystudovane vysoke skoly facebooku, bude mat dosledky a ak chcu lockdown tak sa k nemu dostaneme velmi rychlo takymto pristupom...mozno bude prijemnejsie si sediet na zadku doma mesiac bez moznosti ist von mimo jedneho nakupu a nutne vybavovanie ako jeden ster z nosa
@katarinka89 presne si to vystihla, my tak isto. Úplne s Tebou súhlasím. To čo sa v marci pribrzdilo, pokašlali s tým prílišným uvoľnením a teraz sa pokakáme..
Podobne skusenosti mame v rodine, daj si 30 minut predtym kinedryl a utlmi ti to aj tento reflex, u nas pomaha
@danielahamar nad tym sa igi nezamysla, sak naco... Ak by celoplosne testovanie bola cesta neboli by sme prvi... Kym sa nezavru hranice a bude volny pohyb tak nas moze kludne testovat kazdy tyzden a prd z toho
Jednej veci nerozumiem, vo vnutri a vonku rusko, bez ruska extravilan 5m, izolovat sa, prerusit socialne kontakty, byt zodpovedny .... a zrazu sup do volebnych miestnosti, kde sa premelie xy ludi, aj ty superroznasaci, no ked uz tam nieco nechytime ...
@danusiatko pokiaľ viem, chcú to dávať na čas.
Len nech sme najlepsi a vzdy prvy v senzaciach v eu. Logisticky si to neviem predstavit, ale ok. Drzim im palce. Byt na premierovom mieste, nepodmienovala by som to demisiou, pretoze veeeela ludi by to uvitalo a len preto nepojdu na test.

@adula12 aj mna napina u zubara uz som tam aj zvracala,ale naco sa dopredu stresovat? Treba sa vzchopit a nemysliet na to. Da sa to ovplyvnit,ale to si treba hovorit,ze to zvladnem. A nie dopredu sa stresovat a hovorit si ako to nezvladnem.