icon

Celoplošné testovanie na Covid-19

18. okt 2020

Ahojte dievčatá začínam mať stres. Ze vraj budeme všetci testovaní na covid. Problém je v tom, a týmto by som sa chcela spýtať či to ešte niekto ma tak ako ja, že mne nemôžu spraviť ani klasický výter lebo pri tom vystrájam. Proste na krčnom zažívam hovor a aj doktorky lebo mi nevedia spraviť výber z hrdla, velmi ma napína, alebo vracam pri tom. Z toho mam už taký strach že ani ústa nechcem otvoriť.Co mam robiť? Viem že sa chovám ako debil ale neviem to ovplyvniť :(

Strana
z5
alexk12
21. okt 2020

Mali robiť výter z prepáčením z riti a ako prvý mal ísť matovic a následne celá vláda omg

sisaka
21. okt 2020

@ivkaap Slovensko testovalo 13 miliónov a nie 600 000? To znamená že každého v krajine testovali už minimálne 2x pri počte 5 miliónov obyvateľov? Zaujímavé... tu sa písali o 600 000 testovaných (zaokrúhlene)

ivkaap
21. okt 2020

@sisaka slovensko nakupilo na celoplosne testovanie 13 000000 testov

sisaka
21. okt 2020

@ivkaap ja nikde nepíšem o nákupoch, ale o testoch, ktoré boli spravené

vamajka
21. okt 2020

a nebude to vyter len z nosa?

prispievatel
22. okt 2020

Ja deti nemám, testovanie mi neprekáža ak bude pôjdem, ak nie tak pracujem vo firme ktorej sa lockdown netýka takže nech sa stane to či to, na mňa to nebude mať žiadny vplyv! Takže ja z odstavenia štátu ani karantény nemám žiadne nevýhody ani výhody.

Ako píše @majla (čo už spomenul aj Matovič) niekto chce mať voľno, predĺžiť si prázdniny, tak to bojkotovať bude... Doplatia na to tí čo sa doma trápia s deťmi, čo suplujú učiteľov a družinárov... To tu vždy bude lebo je veľa deciek čo si radi zablicujú. S tým nespravíte nič.

tatiana1329
22. okt 2020

Viete mi niekto povedat ako sa bude testovat? Myslim z nosu, hrdla alebo krv? Dakujem

bebemonika
22. okt 2020

@tatiana1329 pokiaľ viem, ma to byť z nosa

tatiana1329
22. okt 2020

@bebemonika ja som tak tiez pocula ale manzel ze to ma byt z hrdla-zo slin

bebemonika
22. okt 2020

@tatiana1329 fu takto to neviem, to sa mi nezdá, ale mám pocit, že každú chvíľu sa to tu mení 🤷🏻‍♀️

vamajka
22. okt 2020

@tatiana1329 citala som, ze z nosa

tatiana1329
22. okt 2020

@vamajka
@bebemonika asi nezostava ine len si pockat... Este by ma zaujimalo ked pojdem na testovanie ale donesiem si tam vlastny test ten co je na krv, uznaju mi to? 🤔 Asi nie co?

vamajka
22. okt 2020

@tatiana1329 uznaju PCR test z toho datumu ako sa kona celopplosne testovanie a ten z krvi to je aky to som este nepocula

tatiana1329
22. okt 2020

@vamajka videla som ako si to jeden chlap robil. Kupil tusim v lekarni, pichol si do prstu, dal na taku kazetku, nieco primiesal a cakal.

prispievatel
22. okt 2020

Ja čo som v televízore videl tak vždy pchali paličky do nosa a do hrdla. Tak sa testujú aj iné veci bežne. Už mi to X krát robili aj pri chrípke a pod. Nič nové.

prispievatel
22. okt 2020

Čítal som v jednom profile takýto príspevok: Citujem:
"Ak sa dám otestovať a budem pozitívna, skončím v karanténe. Ak sa nedám otestovať, skončím v karanténe. Ak budem negatívna a žijem s niekym, kto bude pozitívny, skončíme spolu v karanténe. Ak sa nedáme ani jeden otestovať, skončíme spolu v karanténe. Jediná možnosť pre mňa ako neskončiť v karanténe je sa dať otestovať, čo mi ale vôbec nezaručuje, že neskončím v karanténe, ak budem pozitívna. Ak budem negatívna prvé kolo, nemám žiadnu záruku, že nebudem pozitívna druhé kolo. Ak sa zúčastním testovania, vidím to na zvýšenú šancu byť pozitívna a v tej karanténe nakoniec skončím tak či tak."

Stojí to za zamyslenie lebo sa to týka dosť veľkej masy ľudí ale uvedomil som si že tu začína byť výhodné byť osamelo žijúcim starým mládencom na južnom slovensku...

Lebo: Žijem sám v domácnosti a žijem v okrese ktorého sa prvé kolo netýka. Takže ja mám 95% šancu že do karantény nejdem!
🙂 😉 😎 😀 😝 😈

bebemonika
22. okt 2020

@tatiana1329 krv sú protilátky, to neuznajú.

bebemonika
22. okt 2020

@prispievatel PCR testy sa robia aj aj, toto by malo byť len z nosa 😊.

tatiana1329
22. okt 2020

Este by mi mohol niekto vysvetlit preco Matovic kupil tie iste testy, ktore ked ich kupil Fico ich chcel hodit do Dunaja. 🙈 Ale to uz je asi na inu debatu 😁

prispievatel
22. okt 2020

A kde vlastne sú tie ficove testy čo chceli hádzať do rieky? Či to už expirovalo??

Strana
z5