icon

Ceny liečiv Dr. Max

15. aug 2025

Pekný večer prajem 🙂,
kupujete niekedy liečivá alebo výživ. doplnky zn. Dr. Max ?
Zdá sa vám, že ceny za ne sú nižšie, tzv. "diskotné" oproti vychýreným firmám ?
Ja mám pocit, že ani nie, dokonca sú niektoré drahšie ako "značkové".
Ak by som ich chcela kúpiť samostatne. Mám dojem, že sa ich oplatí kúpiť iba cez narod., alebo menin. zľavu 25 % a využiť ponuku 2+1 zadarmo.

kristiii
15. aug 2025

@anonym_autor áno, kupujem, a nie, nezdá sa mi, ale mnohé ich výrobky sú naozaj lacnejšie. Napríklad sprej do nosa, na hrdlo, nieco na močové cesty som nedávno kupovala, ipubrofen, paracetamol, rutín...kopec vecí som mala od ich značky a pomohli rovnako ako tie drahšie značkové

oli18
15. aug 2025

Vobec neviem, ake ceny ma najbohatsia firma Penta vo svojich lekarnach dr. Max. V tomto podporujem miestne male slovenske lekarne, ktore su zdruzene vo "Vasa lekaren". Su to miestni podnikatelia, ktori maju po jednej lekarni a ledva v silnej konkurencii retazcov prezivaju. Dr.Max ma masivnu reklamu a masiruje ludom mozgy a ti veria. Dalsi gigant je Schneider, do toho tiez nechodim.

anonym_081fb0
15. aug 2025

Chcela som kedysi niečo kúpiť ale potom, čo mi kamoška farmaceutka povedala, že ich výrobky (drmax) sú zložením ako by niekto pozametal okolo strojov na výrobu liekov/doplnkov, tak nie, nikdy.

vsetkounas
15. aug 2025

@anonym_autor ja kupujem ale napríklad niektoré výrobky mám pocit že sú úplne iné minule som chcela fenistil na štípance ukecala má na ich bol lacnejší iba o euro niečo a teda účinok sa nedá s fenistilom ani porovnať .

marek775
15. aug 2025
@anonym_081fb0

Chcela som kedysi niečo kúpiť ale potom, čo mi kamoška farmaceutka povedala, že ich výrobky (drmax) sú zložením ako by niekto pozametal okolo strojov na výrobu liekov/doplnkov, tak nie, nikdy.

@anonym_081fb0 Trosku sa v tom vyznam, a nemyslim si, ze kamoska farmaceuticka by mala odkial taketo nieco vediet.
Vyzivove doplnky (teda vsetko, co sa podla zakona nepovazuje za lieky) nie su regulovane tak, ako lieky. Vyrobca zodpoveda za zlozenie, bezpecnost ale nie machanizmus ucinnosti, ucinnost, biologicku dostupnost. Cely tento business je teda dost zalozeny na dovere k znacke. Pri liekoch sa bezpecnost aj ucnnost musi osvedcit v klinickych studiach. A na zaklade nich moze vyrobca v schvalenom texte poskytovat zdravotnw tvrdenia (znnizuje to toto, lieci to toto atd.). Pei vitaminoch a inych vyzivovych doplnkov moze vyrobca mat len vyhlasenia typu: pomaha udrziavat zdravie toho a toho.
Vyhodou produktov Dr. Max je, ze maju velky odbyt a teda nizssie naklady na produkciu a logistiku, a ty ich vies dostat za dobre ceny (2+1).

anonym_081fb0
15. aug 2025
@marek775

@anonym_081fb0 Trosku sa v tom vyznam, a nemyslim si, ze kamoska farmaceuticka by mala odkial taketo nieco vediet.
Vyzivove doplnky (teda vsetko, co sa podla zakona nepovazuje za lieky) nie su regulovane tak, ako lieky. Vyrobca zodpoveda za zlozenie, bezpecnost ale nie machanizmus ucinnosti, ucinnost, biologicku dostupnost. Cely tento business je teda dost zalozeny na dovere k znacke. Pri liekoch sa bezpecnost aj ucnnost musi osvedcit v klinickych studiach. A na zaklade nich moze vyrobca v schvalenom texte poskytovat zdravotnw tvrdenia (znnizuje to toto, lieci to toto atd.). Pei vitaminoch a inych vyzivovych doplnkov moze vyrobca mat len vyhlasenia typu: pomaha udrziavat zdravie toho a toho.
Vyhodou produktov Dr. Max je, ze maju velky odbyt a teda nizssie naklady na produkciu a logistiku, a ty ich vies dostat za dobre ceny (2+1).

@marek775 povedzme že teda lieky sú kontrolované, okey. Ale doplnky teda nie, takže je úplne bežné, že napr sa používa v doplnkoch ako magnezium, to najhoršie (najlacnejšie) možné - oxid horečnatý. Rovnako je to pri iných doplnkoch, kde je napríklad len minimálne množstvo danej látky - počnúc napr železom. Proste aká cena taký účinok 🤷🏼‍♀️.

anonym_b09f7e
15. aug 2025
@anonym_081fb0

@marek775 povedzme že teda lieky sú kontrolované, okey. Ale doplnky teda nie, takže je úplne bežné, že napr sa používa v doplnkoch ako magnezium, to najhoršie (najlacnejšie) možné - oxid horečnatý. Rovnako je to pri iných doplnkoch, kde je napríklad len minimálne množstvo danej látky - počnúc napr železom. Proste aká cena taký účinok 🤷🏼‍♀️.

@anonym_081fb0
Dr. Max ma Magnesium na vyber - ja kupujem diglycinát, co je najvstrebateľný v ľudskom tele. a Vitamin B Complex Forte je mimoriadne účinný, aspoň pre mňa, a to som za 20 rokov vyskúšala polovicu doplnkov z Iherb.

marek775
16. aug 2025
@anonym_081fb0

@anonym_081fb0 Oxid horecnaty sa asi pouziva len ako antacid (proti paleniu zahy) a mozno ako prehanadlo. Ale inak ano, horcikove doplnky su vseliake a mnohe su pramalo prospesne. Magnosolv, liek na predpis, je uplne ina liga. Oproti nemu su napr. sumive tablety uplne placebo.