icon

Čo znamená červená čiara na ruke?

8. júl 2024

Neudrel som sa nikde, nemal som žiadny úraz. Keď to hľadkám tak ma to bolí. Čo to môže byt? Čítal som že sepsa ale nemal som úraz ani nič. Čo to môže byt podla vás?

Strana
z2
25daniela
9. júl 2024

Z nejakej baktérie, ktorá sa tam dostala, ale mne to tiež pripadá ako škrabanec. Ja som mala červené už po celej dĺžke ruky, keď som si uvedomila, že to kopíruje dráhu žily. Na pohotovosti mi predpísal dr antibiotika a poslal na ku mojej všeobecnej lekárke pichnúť tetanovku. Ale mala som aj celkové príznaky, tri večere za sebou teplotu 38 a nočné potenie. A mala som to z drobného úrazu na prste. Dali mi k tomu aj dlahu, aby sa to ďalej nešírilo.

autor
9. júl 2024

@25daniela ja som mal raz popáleninu na 10 cm na ruke a doktor pozrel v papieroch či mám ešte platné tetanovku mal som tak mi nepichol. A ty si mala celú ruku červené? Máš aj foto? Kedy sa ti prejavili príznaky? A aké si mala?

25daniela
9. júl 2024

Njprv som mala teplotu večer 38, to sa opakovalo tri dni a potom som si všimla, že sa mi od prsta, cez chrbát ruky a potom hore rukou cervenie čiara, ale bola pod kožou, presvitalo to, možno centimeter hrubá. Tvoje vyzerá ako klasický škrabanec. Ja som mala maličký úraz na prste a tadiaľ sa dostal ten bacil alebo čo to bolo.

autor
9. júl 2024

Mne takto vyzeral necht na nohe. Rok som to liečil az som to vzdal a zašiel chirurgovi. Pri tomto som mohol dostať sepsu. Sa mi to opakovalo 10x za sebou

Strana
z2