Červené fľaky na tele - čo to môže byť?

zdenkakubaska
10. jún 2020

Dobrý deň chcela by som sa opýtať čo môže byť toto?
Už to bude pomalí rok čo má trápia červené vyrážky alebo skôr škvrny , vyzerajú ako keby suché a ako keby sa odlupovali Bola som aj pri dr. Ktorý mi stále dá steroidnu masť na ono mi to pomôže, trochu to zíde ale stále sa mi to vracia. Dr. Ma poslal aj ku dermatologicke ešte stále čakám na termin . Mohli by ste mi poradiť coto môže byť , pridám aj fotky Ďakujem

hivanik
10. jún 2020
zdenkakubaska
autor
10. jún 2020

@hivanik ???

hivanik
11. jún 2020

@zdenkakubaska ....oznacila som... lebo je lekarka a vie pomoct

zdenkakubaska
autor
11. jún 2020

@hivanik ďakujem 😊

vepyovas
2. aug 2020

@zdenkakubaska Dobry den, smiem sa spytat ako ste dopadli ci vam zistili z coho to mate alebo co to je? Manzel ma to iste a uz 3mes. caka na termin ku koznej. Vysadil aj nejake potraviny co si myslel, ze by to mohlo byt z toho, ale stale to ma.

anonym00000
20. júl 2022

@vepyovas zistili ste z čoho to mal?

vepyovas
25. júl 2022

@anonym00000 kozmy prejav celiakie. Vsetko uz ma potvrdene z krvi aj z creva.

lipiancanka
7. feb 2023

@vepyovas dobry den mozem sa spytat aj mal problem zeby ho ten vysyp svrbel? Manzel to ma uz 5 mesiacov presli sme koznych obvodneho a na nic sa neprislo. Je neustale na dithiadene cakame na imunoalergologiu ale termin az o mesiac. Ked zacal s bezlepkovou dietou tak to preslo? Dakujem velmi pekne!

vepyovas
10. feb 2023

@lipiancanka ano velmi ho to svebelo, ziadne masticky mu nepomahali, skusal kadeco, az vynechanie lepku uplne mu pomaly zacal vysyp ustupovat a cca 2-3 tyzdne uz nemal skoro nov. Ale teda unho to trvalo skoro rok nez prisli na to, ze to je z lepku.

lipiancanka
10. feb 2023

@vepyovas dakujem velmi pekne moj muz sa ide uskrabat tiez no hruza 5 mesiacov bez prestavky

lipiancanka
10. feb 2023

@vepyovas a este sa opytam aj v krvi mu to ukazalo na alergologii?

lipiancanka
10. feb 2023

@vepyovas tiez sme.si vsimli ze je to horsie po arasidoch po octe paradajkach ale to len akoby sa k niecomu pridalo ze.to este viac rozdrazdi ale miznut to nwmizne takze pricina je inde. A on nemal gastro prejavy ze bolesti brucha alebo tak len ten kozny prejav?

vepyovas
11. feb 2023

@lipiancanka ani muz nemal gastro prejavy len neustale cerveny vysyp na tele, strasne ho to skrabalo, postupne vynechaval skoro vsetko, lebo sme fakt nevedeli z coho to je. Silne alergeny ako cili, arasidy a pod. to len a len viac drazdia. Isiel na gastro a tam mu alergologicka dala naviac test aby mu aj parametre na celiakiu zistili. A bum norma ma byt do 8 a on ma 200. Ale ona to nemoze diagnostikovat, tak isiel na gastro a tam mu to potvrdili aj papierovo. Potom isiel este na hadicu.

vepyovas
11. feb 2023

@lipiancanka a ked nasadil dietu bez lepku, tak to velmi pomalicky cca pol roka trvalo kym vsetko skrabanie odoznelo. Tak drzim palce a budte neustupny u lekarov a trvajte na tom nech mu spravia na celiakiu z krvi prametre. Jemu chvilu zaberala nejaka kortikoidna masticka, ktora bola velmi mala, tak som kupila v lekarni klasicku vazelini a zmiesali sme to, aby bolo toho trochu viac, lebo on uz ma vysyp na 80% tela. Bolo to hrozne

lipiancanka
11. feb 2023

@vepyovas dakujem velmi pekne. Aj on ma zacalo na nohach ale uz ma vsade okrem hlavy tvare....tak verim ze mu urobia na tej imunoalergo aj na celiakiu hoc by to potom zopakoval na gastre alr len tak tapat po dr to je strasne. Aj jemu trochu zaberala kortikoidna mast aj mu pomiznu na tom.natretom mieste ale ceky sa natierat nemoze a nic to neriesi. Jak nanho pride ze sa zacne driapat tak hned vsade povyskakuju dalsie vyrazky. No vkuse je na dithiadene a az 7. 3. ma mat testy.

vepyovas
12. feb 2023

@lipiancanka no je to des tie terminy, dlho sa caka, my sme nastastie po znamosti vybavili skotermin, inak by tiez dlho cakal. A presne tie madte nic neriesia. Len teda nech povie a nech trva na teste aj na celiakiu nevh mu spravia.
A drzim palce, oebo tie zaciatky to je velky boj, psenica je vsade, aj v niektorych koreninach, napr. noektore hranolky sa poprasuju mukou, vsetko ale naozaj vsetko pozerajte.

andyyy1111122
24. feb 2023

@lipiancanka mna toto trápi tiež po celom tele od konca novembra. Tiež mam termin u alergologičky ale až 15. marca. A tiež smer obvodak, ten ma poslal ku kožnej od nej som šla k druhej a nakoniec lebo mastičky kus pomôžu a znova a znova inde sa spravi tak alergologička. som zvedava čo to je. Človek si už namyšla ktoviečo.☹

lipiancanka
24. feb 2023

@andyyy1111122 podla mna to musi byt nejaka alergia lebo naozaj po niektorych jedlach sa rapidne horsi...ma zas kprtikoidmi sa mazat vkuse sa neda dost ze je neustale na dithiadene...

andyyy1111122
26. feb 2023

@lipiancanka no veru kortikoidnými mastičkami sa to riešiť dokola nedá. Mne včera večer pribudli na nohách. Skúsila som si kupiť bepanthen-sensiderm krém. Skúsim večer po sprche namazať . Uvidim čo bude ráno. Držím palce aj sebe aj Vám. 🙂

andyyy1111122
6. apr 2023

@lipiancanka ja mám teda za sebou alergologičku. Odbery aj kožny test. Na nič okrem paliny neprišla. Takže bola som u zubárky na snimok či nieje niekde infekcia. Dalej na ORL ambulancii . Vysledky v stredu zo steru. NOsila som tri dni stolicu na parazity či niesu aj kultivacia sa robila a nič. Som zvedava čo víde z ORL a dalej ma čaká urologia 19.apríla či tam nieje zápal a tiež 13. april neurolog. Už neviem kade všade ešte budem chodiť. Vy ste ako na tom?

lipiancanka
6. apr 2023

@andyyy1111122 och to ma mrzi....manzelovi robila testy na E-cka v potravinach a vyslo mu ze je na niektorw z nich extremne alergicky tak ideme robit nejaky celkovy detox a potom sa im snazit vyhybat aj ked je to velmi tazke....ale ak by bol nkekde zapal boli hg v krvi zaoalove parametre zvysene nie?

andyyy1111122
7. apr 2023

@lipiancanka ja si myslím, že lekárka nevedela kudy kam tak ma poslala po vyšetreniach. Myslím ta alergologička. Ja si pôjdem na tu urologiu aj po vysledky k orl aj ked si myslim, že nič nezistia . aj za neurologom. A potom pozbieram vysledky a zavítam ku kožnej znova a budem trvať na stere. šalenota s tymi lekarmi. Odveci. No j aneviem načo všetko mi brala krv an alergologii . Ale tie Ečka teda neni odveci dať zistiť. No tak vyhnuť sa ečkam v dnešnej dobe je teda fakt ťažke. Ale držím palce silno. Nech sa darí nájsť potrebné potraviny . Ja viem o jogurte bez Ečok. Ja kupujem z Jednoty. Vola sa to jogurt bez éčok. To si všimnete hned na obale. 🙂 Pekný večer 🙂