Je to naozaj rosacea? Skúsenosti a rady.
Zdravim vás u kožnej som bol minuly mesiac zevraj rosacea, myslite že je to tak ? Lebo tá kontrola bola len na oko. , jedna strana je viac ako druhá, možno je to trocha aj viac je to fotené počas holenia

Tak z foto asi tazko daco urcit, ale ano, ja mam rozaceu a ked je vzplanutie, tak som takato a este viac cervena. Ako popalena.
@simsalabim no ja to mám takéto po holení, potom sa to trocha zlepší
@zdeno525 tak po holeni to mas proste podrazdene 🤷♀️
@simsalabim ale ostáva to aj potom niele po holení
@zdeno525 Niečo ti dráždi pokožku, môže to byť napríklad od stresu, kozmetiky, pracieho prášku, stravy, nedostatok vitamínov, či skrytý zápal tele. Zistiť čo je spúšťač, je náročné ale nie je to nemožné. Proste máš k tomu predispozíciu a z nejakého dôvodu ti to ochorenie práve teraz prepuklo. Skús porozmýšľať , či si neurobil niečo inak ako doteraz. Nejaké nové jedlo, aviváž, stres v práci atď. Čo ti kožná na to predpísala?
@zdeno525 Bioderma ti môže pomôcť, laser neodporúčam, pokožka ostane citlivejšia. Nečakaj, že ti to zázračne zmizne, je to chronické ochorenie a všetky krémy príznaky iba zmenšujú. Nejedz horúce a korenené jedlá, vyhýbaj sa stresu, priamemu slnku a hľadaj a skúšaj, čo ti pomôže.

@zdeno525 Rozumiem správne, že si si na Modrý koník prišiel po potvrdenie diagnózy, ktorú ti na základe vyšetrenia stanovila odborná lekárka??? A my, bežné ženy, matky, bez lekárskeho vzdelania, bez špecializácie na dermatológiu, ti to máme napísať na základe fotiek??? 🙃🤦♀️