icon

Je to naozaj rosacea? Skúsenosti a rady.

zdeno525
13. júl 2024

Zdravim vás u kožnej som bol minuly mesiac zevraj rosacea, myslite že je to tak ? Lebo tá kontrola bola len na oko. , jedna strana je viac ako druhá, možno je to trocha aj viac je to fotené počas holenia

Je to naozaj rosacea? Skúsenosti a rady.Je to naozaj rosacea? Skúsenosti a rady.
h2
13. júl 2024

@zdeno525 Rozumiem správne, že si si na Modrý koník prišiel po potvrdenie diagnózy, ktorú ti na základe vyšetrenia stanovila odborná lekárka??? A my, bežné ženy, matky, bez lekárskeho vzdelania, bez špecializácie na dermatológiu, ti to máme napísať na základe fotiek??? 🙃🤦‍♀️

simsalabim
13. júl 2024

Tak z foto asi tazko daco urcit, ale ano, ja mam rozaceu a ked je vzplanutie, tak som takato a este viac cervena. Ako popalena.

zdeno525
autor
13. júl 2024

@simsalabim no ja to mám takéto po holení, potom sa to trocha zlepší

zdeno525
autor
13. júl 2024

@h2 či nemá niekto skúsenosti s podobným, lebo kožna mi dala diagnózu ako sa povie od dverí, nič nezisťovala či alergia či niečo Rosacea a hotovo a laser

zdeno525
autor
13. júl 2024

@h2 keď nemáte s tým skúsenosti tak nemusíte odpisovať, nikomu takýto váš príspevok nepomôže

simsalabim
13. júl 2024

@zdeno525 tak po holeni to mas proste podrazdene 🤷‍♀️

zdeno525
autor
13. júl 2024

@simsalabim ale ostáva to aj potom niele po holení

evinka400
13. júl 2024

@zdeno525 Niečo ti dráždi pokožku, môže to byť napríklad od stresu, kozmetiky, pracieho prášku, stravy, nedostatok vitamínov, či skrytý zápal tele. Zistiť čo je spúšťač, je náročné ale nie je to nemožné. Proste máš k tomu predispozíciu a z nejakého dôvodu ti to ochorenie práve teraz prepuklo. Skús porozmýšľať , či si neurobil niečo inak ako doteraz. Nejaké nové jedlo, aviváž, stres v práci atď. Čo ti kožná na to predpísala?

zdeno525
autor
14. júl 2024

@evinka400 kožna Bioderma ar v zime laser inak nič

zdeno525
autor
14. júl 2024

@evinka400 kontrola to bola ako sa povie od dverí, ani zdravotnú kartu neotvorila

zdeno525
autor
14. júl 2024

@zdeno525 kontaktoval som obvodnu lekárku tá mi dala krem, nepomohlo že mám ísť na kožné na kožné som išiel a nič žiadny výsledok, myslel som si že mi spraví nejaké odbery alebo niečo ale nič

evinka400
15. júl 2024

@zdeno525 Bioderma ti môže pomôcť, laser neodporúčam, pokožka ostane citlivejšia. Nečakaj, že ti to zázračne zmizne, je to chronické ochorenie a všetky krémy príznaky iba zmenšujú. Nejedz horúce a korenené jedlá, vyhýbaj sa stresu, priamemu slnku a hľadaj a skúšaj, čo ti pomôže.

zdeno525
autor
19. júl 2024

@evinka400 preto mi odporučili ten laser aby to zmizlo

evinka400
22. júl 2024

@zdeno525 všetko čo urobíš, vrátane laseru je iba dočasné. Ale laser konkrétne mne urobil viac škody ako osohu 🤷

zdeno525
autor
22. júl 2024

@evinka400 koľko krát ste boli ? Zevraj sa má ísť minimálne 3x chcel by som recenzie na to niekomu to pomáha

evinka400
22. júl 2024

@zdeno525 máš správu