icon

Chcem ísť k psychiatrovi, ale neviem ako mu všetko povedať

5. mar 2023

Viete ma niekto prosím nasmerovať? Je lepšie si problémx zapisovať a potom to na neho vybalit alebo mu povedať, že pravdepodobne aj viem akou diagnózou trpím? Ako prebieha také vyšetrenie? Niekedy mám pocit, že len preháňam a vôbec nepotrebujeme žiadne psychiatrické vyšetrenie a inokedy mi blikaju všetky kontrolky, že už včera bolo neskoro. Bojím sa, že ma vysmeje že riešim hlúposti.

tanyag
5. mar 2023

Nie je hanba ísť za psychiatrom, lepšie ak odborník posúdi, či niečim trpíš alebo nie, ako si sama namýšľať a hľadať odpovede. Choď. Nemáš čo stratiť.

janka2927
5. mar 2023

Dobrý psychiater ťa svojimi otázkami dovedie do rozhovoru,kľudne si zapisuj,čo ťa trápi a zver sa mu aj s podozrenim na diagnózu.Urcite tá nevysmeje

luccija
5. mar 2023

Budete sa rozprávať čo Ta trápi, ako spis, ješ ake máš prejavy nepohody.diagnozu Ti urci on ty len povieš prejavy.Je tam pre teba neboj sa vyšetrenia je to rozhovor...keď chces tak si napíš poznámky nech sa nezabudneš spytat

maribell
5. mar 2023

Hlavne si nájdi dobrého lekára podľa recenzií. Lebo nie je psychiater ako psychiater.

marianarem
5. mar 2023

Psychiatri su zvyknuti pocuvat vselico a naozaj nikoho nevysmeju. Kludne povedz uplne vsetko, co ta trapi a kludne aj podozrenie na diagnozu. Ja k psychiatrom chodim uz dlho a poznam aj vela inych ludi, co chodia a naozaj som v zivote nevidela ani jedneho psychiatra, kto hy kohokolvek vysmial. Ak psychiater usudi, ze k nemu nepatris, tak ti poradi, kam mas s tym ist. Ja som kedysi davno mala jeden problem, s ktorym som isla za psychiatrom, no jemu sa vtedy zdalo, ze to je skor pre psychologa a poslal ma tam. A mal pravdu, psychologicka mi s tym velmi pomohla.

proste0monika
5. mar 2023

Ja som sla najskor k psychologovi. tiez som si proste nevedela predstavit ako zacat a co povedat. u nej som to vsetko zo seba dostala von, prve sedenie trvalo dlhsie, rozpravali sme sa, pytala sa ma na detstvo, vztahy, co ma trapi, ake priznaky mam. Dala mi spravit niekolko testov a ona ma potom dalej uz poslala k psychiatricke s diagnozou.

bajka16
5. mar 2023

Keď nájdeš takého l, čo ťa pustí k slovu a si ťa aj vypočuje, tak to bude výhra. Na rozhovory sú špecializovaní psychológovia. Psychiater na základe otázok, ti buď určí sedenia, lieky, alebo rovno liečenie. Mňa psychiater nepustil ani k slovu, odsúdil môj zdravotný stav na základe môjho vzhľadu a starostlivosti o seba. Bol arogantný a počas sedenia jedol raňajky. Strčil mi recept na lieky a dovidenia. Otrasná skúsenosť. Preto najprv skús psychológa. On ťa naozaj vypočuje.

teraneriqua
21. feb 2025

Psychiatricka mudr Mlyneková si vypočuje trpezlivo každeho a vzdy pomőže

evelinka9999
27. mar 2025

@teraneriqua myslite Mlynekovu z Bošian? Neviete ako dlho trvá sa k nej objednať ďakujem