icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

daniela1616
7. júl 2019

@helga9 to vôbec nevadí, užívaj si ♥️

helga9
7. júl 2019

Mi dnes túra na Popradské pleso. Ale aj nozky ma boliaaaaa

mata9522
Autor odpoveď zmazal
hracka123
Autor odpoveď zmazal
mata9522
Autor odpoveď zmazal
helga9
7. júl 2019

@mata9522 dnes sme na túru mali ideálne pocasie aspoň pre mna. Bolo zatiahnuté len sem tam vykuklo slniecko takze za mna super stránim sa este slnka som štvrtý tyzden po cheme. Tie hory sú krasne škoda ze ta víchrica toľko stromov polamala. No nohy cítime všetci ale nevadí vyvetrali sme sa. Este zajtra dáme niekde vylet. Vlasky sa mi ukazujú taká som jak jezo stoja dohora

helga9
7. júl 2019

@mata9522 ideš zajtra k Dr? Asi chod možno ti niečo dá neviem ale ta to oslabuje keď mas tak dlho

helga9
7. júl 2019

Fuj baby je mi zle. Ideme po ceste reklama na aperol. Ideme do hor stánky s občerstvením reklama na aperol. Ideme na večeru sadneme k stolu a co tam neni? Reklama na aperol. Vidím tu farbu a žalúdok mam neviem kde. No bleee

saslavka73
7. júl 2019

@helga9 Odkedy vás čítam ani ja na to nemôžem ani kukať.

helga9
7. júl 2019

@saslavka73 no ja teda vôbec žalúdok je hneď v pozore

mata9522
Autor odpoveď zmazal
helga9
7. júl 2019

@mata9522 hmhm neviem ti povedať ja som mala tri týždne tiež. Po štvrtej chemo mi prišiel normalne som zvedava ako pride teraz a dúfam ze mi nepríde pred opkou lebo ma jeb...

mata9522
Autor odpoveď zmazal
helga9
7. júl 2019

@mata9522 no však jedno aj druhé. Som zvedava aké budu bolesti po opke. Asi 10 den vyberajú stichy.

hracka123
Autor odpoveď zmazal
nori21
7. júl 2019

@helga9 Mne dali také ktoré netrebalo vyberať dúfam,že aj teraz dajú.Ja budem mať menzes 15.týždeň pred opkou, ale chceli mi dať na 15.a povedala som,že vtedy mám dať a lekár hneď posunul opku.Aj on vravel,že vtedy nie.

nori21
7. júl 2019

@hracka123 Aj mne samé vypadali.

sabova3
7. júl 2019

A ja som bola vo štvrtok na koznom.strasne má svrbeli ruky,aj vyrážky na nich boli.takze alergia na slnko.parada.

hracka123
Autor odpoveď zmazal
helga9
7. júl 2019

@hracka123 @nori aha tak dúfam ze mi take dajú. Koľko ste boli v nemocnici a po koľkých dňoch od opky ste išli na kontrolu?

helga9
7. júl 2019

@sabova3 to je neprijemne ja som to tiež mala ale na dekolte a ramenách ale to uz dosť dávno bolo. Co ti dala Dr? Ja som vtedy fenistil kvapky aj krem

hracka123
Autor odpoveď zmazal
helga9
7. júl 2019

@hracka123 mna primu 17 to je streda a opka bude štvrtok a zhruba v nedelu ze domov ak bude všetko Ok. No s tým mam problem ak budem uz v piatok Ok na revers pôjdem domov. Ja aj po pôrodoch sup ho domov . Proste v nemocnici nebudem a ležať možem aj doma .

nori21
7. júl 2019

@helga9 Prvý deň som nastúpila,na ďalši ma operovali a tiež mi tieklo to dačo,všetko závisí od toho.Po opke na druhý deň.Spolu 4 dni som tam bola.

nori21
7. júl 2019

@helga9 Bolesti som nemala iba ten redon čo bol zavedený ten pri pohyboch pichal lebo bol dosť hlboko. Ale ináč dobre,čakala som horšie.

nori21
7. júl 2019

@helga9 A ešte som zabudla na kontrolu som bola týždeň od prepúšťania z nemocnice.

helga9
7. júl 2019

@nori21 za akú dobu to bolo zahojene? Mohla si sa normalne hýbať? Viem ze treba s šetriť. S rukou si nemala problem na tej strane kde vybrali uzlinu? Doma si si dávala dačo proti bolesti?

nori21
7. júl 2019

@helga9 Hneď nevedela som dvihnúť ruku ale každý deň to bolo lepšie.Asi dva týždne trvalo kým som vedela normálne dvíhať ruku.Na kontrole to lekár pozeral,vravel,že som nedočkavá.Ale normálne som používala tú ruku ale samozrejme v tom som nič nedvíhala.

nori21
7. júl 2019

@helga9 Proti bolesti nič.Nepotrebovala som.V nemocke dali všetko,aj veĺa si myslím.Poslednú noc dom odmietla už som nič nechcela.

helga9
7. júl 2019

@nori21 uff nech uz mam potom.