icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

nori21
7. júl 2019

@helga9 Už aj ja by som chcela byť za tým.Mňa čaká liečba.

helga9
7. júl 2019

@nori21 no ja neviem co ma čaká. Teraz sa modlim aby uzliny boli čiste to sa dozviem po opke. A potom si budem obhrýzať nechty kým prídu výsledky z patológie. A potom sa dozviem co bude so mnou. Takze teraz je všetko vo hviezdach. A este ma čaká genetika.

hracka123
Autor odpoveď zmazal
helga9
7. júl 2019

@hracka123 no bohužiaľ je to na nervy. Mna boleli vlasy vtedy totálne .

hracka123
Autor odpoveď zmazal
helga9
7. júl 2019

@hracka123 mne začali padať po druhej chemo tak pred treťou. Ostrihala som sa na 5 cm. Nevypadli mi všetky. A pred štvrtou chemo mi aj začali rast.

helga9
7. júl 2019

@hracka123 ja som pri prvej chemo mala studenú čiapku preto mi nezačali padať po prvej chemo. No keď som išla na druhu tak stroj bol pokazený. Dostala som na vyber buď idem na chemo alebo odložím chemo kým stroj opravia. No nechcela sim chemo odkladať tak som išla. Keby bol stroj funkčný možno by mi ostali vlasy

hracka123
Autor odpoveď zmazal
helga9
7. júl 2019

@hracka123 nie som od Levic ale do NR chodím k Dr

hracka123
Autor odpoveď zmazal
helga9
7. júl 2019

@hracka123 áno trochu

romiada
8. júl 2019

Zienky ja som to vcera riskla....vonku pod mrakom, teply vzduch, tepla voda v bazene. Tak som deti s babkou aj otcom zobrala ku kamoške na bazen. Babka si krochkala blahom vo vode ze jej to urobilo dobre na jej bolave nohy. Tak dufam ze jej to obcas vykuknute slnko neurobilo zle kedze je na chemo.

helga9
8. júl 2019

@romiada ahoj ja si myslim ze nie. Babke to určite pomohlo na psychiku. Aj ja som bola vcera cely den vonku bolo pod mrakom. Aj dnes som. Všetci Dr co som s nimi komunikovala zakázali pobyt na slnku ako opaľovanie sa.

helga9
8. júl 2019

@mata9522 ahoj bola si u Dr?

mata9522
Autor odpoveď zmazal
mata9522
Autor odpoveď zmazal
helga9
8. júl 2019

@mata9522 no koniec konečne tak to si jak ja ťahala 3 týždne. No svalovica dnes udrela riadne a to sme este dnes boli na Hrebienku takze nohy by som si najradšej odlozila do vitríny

mata9522
Autor odpoveď zmazal
helga9
8. júl 2019

@mata9522 zajtra rano idem na krv, Dr mi povedal ze výsledky nemajú byt staršie ako 10 dni. No okyslicujem telo

romiada
8. júl 2019

@helga9 klobuk dole, Ty mas viac energie ako ja.

helga9
8. júl 2019

@romiada dúfam ze to telu prospieva. Išla som tak pomaličky jak som vládala zas nechcem sa prepínať to určite by nebolo dobre. Ale cítim sa dobre zvládla som tie túry bez problémov. Az teda na tu svalovku je to iné keď cvičím doma a slapem vonku hodinu do kopca. Ale čomu sa teším mam konečne normálnu farbu počas chema som mala takú čudnú dožlta a dávala som si make up vcul som pekná ruzovucka a mam normalne červene pery

puf83
8. júl 2019

@helga9 ahoj, krásnu prechádzku - túru si mala, štrbské a popradské pleso, hrebienok a boli ste aj na rainerovej chate?? je to s hrebienka cca 1/2hodky a cestou sú pekné vodopády... Ešte keď máš chuť a silu choďte pozrieť na Skalnaté pleso odporúčam, no ja som bola na Kriváni ale na nočnom výstupe a som sa tešila na východ slnka ale bohužiaľ bolo zamračené až keď sme nižšie zostupovali vykuklo slniečko, naše hory sú krásne len keby ich poniektory neničili a nezanechávali "stopy" po sebe

helga9
8. júl 2019

@puf83 ahoj na Rainerovu chatu sme sa nedostali dosť začalo fúkať. Veď nabuduce. No išla by som aj na Kriváň no teraz by som si netrúfla. Ľudia devastujú všetko okolo seba.

helga9
9. júl 2019

Dievcence moje milene ako sa mi máte a co robkate? Ja sa topim v papieroch nemám si v kancli ani kde sadnúť. Dneska som bola na predoperacnych vyšetreniach. Štvrtok budu výsledky a interne vyšetrenie.

sabova3
9. júl 2019

@helga9 ahoj.tak ja pozerám tenis.chlapec išiel do tábora na týždeň,tak mám kľud a oddychujem.zajtra idem na rehabilitáciu,musím pohovoriť s doktorom,či vôbec môžem začať tu lymfomasaz alebo neskôr.som zvedavá, čo povie.

helga9
9. júl 2019

@sabova3 ahoj mne sa zda ze lymfomasaz by si uz mohla si po liečbe však sa opýtaš. Boli ta ta ruka ci len puchne? A vlasky ako? Ja ich mam dosť divne. Sú svetle hádam nebudú šedivé leboze to zvyknú byt tie na začiatku a stoja dohora no keď budu kucery to bude teda. Budem kučeravé ofca.

sabova3
9. júl 2019

@helga9 mňa nebolí len je opuchnutá.no vlasy také divné, tiež stoja dohora a sú také jemné, sa mi nechce veriť,že z toho by mohlo vyrásť husté a kučeravé.no uvidím.

helga9
9. júl 2019

@sabova3 no ja mam to iste stoja dohora jak jež a take jemne paperie

helga9
9. júl 2019

@sabova3 natieram si takou vodickou ze vlasový aktivator reghaar a dávam si biotin

sabova3
9. júl 2019

@helga9 ja si dávam len ten šampón hairbrust.neviem ale po tých prvých štyroch chemo mi pekne vlasy rástli,a teraz po tých bielych chemo to ide nejak pomaly.