icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

hracka123
9. sep 2019

@jankastraza bože to sa toľko nabehas dnes nevaríme máme od vcera.tu strašné prsi tak len tak vo vnútri furt to iste

sabova3
9. sep 2019

@jankastraza to dostala taký papier,a tam je rozpísané všetko, čo kedy a v akom veku by mala podstúpiť vyšetrenia.

helga9
9. sep 2019

@sabova3 aj mna čakajú geneticke testy neviem kedy ale asi az po liečbe

hracka123
9. sep 2019

@helga9 čo dr začínaš liečbu?

helga9
9. sep 2019

@hracka123 som v cakarni

jankastraza
9. sep 2019

@helga9 ufff myslime na teba ❤

helga9
9. sep 2019

@jankastraza no uz som vonku idem šoférovať potom popisem

helga9
9. sep 2019

No Caute baby takze dostala som na vyber 2 alternatívy ako som aj čakala trojtýždňový docetaxel alebo týždňový paclitaxel. Docetaxel sa horsie znáša a dosť často je neuropatia a ze treba aj rastový hormón a vlasy pôjdu fuč aj pri studenej čiapke. Paclitaxel je menšia dávka dobre tolerovaný netreba rastový hormón a pri čiapke by mi mali ostať vlasy. Bola som aj na krv a tam mi sestričky hovorili ze pri týždňovom tie vlasy ostavaju. No to uvidime keď padnú tak padnú hlavne nech tu svinu to zabije ak náhodou nejaká bunečka ušla. Takze som sa rozhodla pre týždňový taxol vo štvrtok začínam. Takze ma čaká 12 infuzii. Dako to zvládnem. Držte mi palce.

nori21
9. sep 2019

@helga9 Určite to zvládneš si silná?,je to dosť.

helga9
9. sep 2019

@nori21 dakujem. Obavu mam o žily teraz mi vzali krv dobre mi pichla no teraz ma boli strasne ruka okolo vpichu

jankastraza
9. sep 2019

@helga9 no tak dobre moja, dobre si sa rozhodla, 12 tyzdnov ubehne ako voda, to skoncime chemo spolu,mne konci 19.12 posledna,ty budes mat 2tt predo mnou, a ako daleko budes musiet dochadzat kazdy tyzden? aj ja by som radsej chcela ako ty tyzdnovy... skusim sa na to spytat... lebo vela som citala,ze zenam fakt omnoho lepsie robi ten paclitaxel... veru nech zabiju aj tu neviditelnu bunku co sa tam robi miesto aby vyrasila o 20 r svina jedna

jankastraza
9. sep 2019

@helga9 nemozes si vybavit ten picc co mam ja? da sa s tym zit a nemozem si to vynachvalit,ked mi beru krv ani neviem,lebo kvakame nic necitim a ked mi davaju chemo citim len studene prvu minutu,inak nic ziadna starost,len ked spim sa bojim,ze dcerka mi do toho kopne a na bicykli mi to trochu taha

helga9
9. sep 2019

@jankastraza mam to 50 km tam. No štvrtok skúsim jednu chemo ak pojde a podľa toho to budem riešiť ten pic.

jankastraza
9. sep 2019

@helga9 ok, a uz si sa pytala na picc aspon informacne,ci by ti to bez problemov spravili? treba to cistit kazdy tyzden ,cize den pred chemo by ti museli cistit ,to je zas ostara,ale mne chodia ako som uz spominala domov,takze ja cusim vdacna

jankastraza
9. sep 2019

@helga9 ale 50km to je riadna streka ufff

jankastraza
9. sep 2019

@hracka123 co porabas ? este prsi? ja som stihla na bicykli obehat skolku,obchody,prvy raz som vyskusala kupit,lebo sa mi nechce odstavovat stavu z cvikly mali s jablkom, 90% cvikla, 10% jablko, da sa to celkom pit ,ale ze 1 krabica 1L 5£ esteze to vydrzi na tyzden hihiih,teraz sa zase musime trepat naspat do skoly a uz viem,co budem jest,ked pridem, my to volame zemiakove babky odkial ja pochadzam,muz zo Ziliny to volaju podlesniky

hracka123
9. sep 2019

@jankastraza hej prší doteraz sme nemali elektrinu ja aj odstavujem aj kupujem nechce sa mi vždy odšťavovač nič nerobím dneska som lenivá hlúpe počasie čakám na muža príde z roboty

zuzap33
9. sep 2019

Prvý deň v práci po chemo, nič náročné, pozvoľne tempo a po 6 a pol hod som zdrhla. Bola som sa opýtať o prekaz ztp a keď mi dali to množstvo papierov čo treba vyplniť od zamestnávateľa, môjho, mužovho, sociálnych vecí, daňový úrad je mi z toho zle. Vraj mám nárok na 30eur na benzín.

jankastraza
9. sep 2019

@zuzap33 to je otrasne ta birokracia na Svk. uz teraz ta lutujem, 30 eu na benzin je ako zly vtip,dufam,,sa podari este nieco vybavit!!! ja som sice este tiez nezacala zistovat,na co mam narok,som v Uk,ale viem,ze si priprav pevne nervy co sa socialky tyka... si super, sikulka takto v praci po chemoske ❤👏

jankastraza
9. sep 2019

babenky kukajte novu siltacku som si kupila na parochnu ked prsi celkom ok

hracka123
9. sep 2019

@jankastraza no super to máš a tie zemiakové babky jak robis

zuzap33
9. sep 2019

@mata9522 všetko najlepšie k meninám, hlavne to zdravie

mata9522
Autor odpoveď zmazal
helga9
9. sep 2019

@jankastraza aj ja som si kupila ruzovuuuu

sabova3
9. sep 2019

@helga9 ja by som už žiadne pichanie nezvládla.moja ruka je zdola hore celá modrá,sem tam opuchy.ziadna sestrička mi nechcela brať krv.nakoniec z nohy sa dvakrát podarilo.neviete,či nepredávajú v lekárni niečo na žily?.ešte som o takom nepočula.

helga9
9. sep 2019

@sabova3 počkaj skúsim nájsť foto co treba kupit

helga9
9. sep 2019

@sabova3 Janka poslala som ti súkromnú postu zas mi sem nechce pridať foto

zuzap33
9. sep 2019

@helga9 poprosím čo na tie žily, aj ja mám problém a ešte som len na začiatku

jankastraza
Autor odpoveď zmazal
helga9