icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

helga9
3. nov 2019

@sabova3 ahoj nemám slov nato. Ako sa cítiš? Nemáš bolesti? Zachvíľku ideš na tu opku ze?

sabova3
3. nov 2019

@helga9 Áno, už sa to blíži,jedenasteho je operácia.uz keby to bolo za mnou,bolesti nemám.

hracka123
Autor odpoveď zmazal
hracka123
3. nov 2019

@sabova3 ahoj čo mu šibe nemá kúsok hanby ten doktor

sabova3
3. nov 2019

@hracka123 tá veru, akurát som z toho vedľa,ale určite nepotvrdim

mata9522
Autor odpoveď zmazal
jankastraza
3. nov 2019

@helga9 super moja, tesim sa, musim ju aj ja vyskusat,este som na nu len dobre pocula,ale davam klasicku ,ked robim nieco

jankastraza
3. nov 2019

@sabova3 ahoj Janka, no to je vrchol, je to absolutne neprofesionalne ziadat na fb o priatelstvo,zda sa mi to ako zly vtip... tesim sa,ze budes mat konecne operaciu ,bude uz lepsie!❤

jankastraza
3. nov 2019

my sme sa teraz vratili,boli sme na vystave zvieratiek v Birminghame, deti sa tesili a aj ja 😝 trosku odreagovat sa a pomohlo

helga9
3. nov 2019

@jankastraza tu je zima a poriadne fúka tak cely den gauc a žrádlo

sticker
zuzap33
3. nov 2019

@helga9 ja sporák a to druhé

helga9
3. nov 2019

@zuzap33 dnes varil muž klasika rezne

cenculinka
3. nov 2019

Ahojte dievcice,som tu chvíľu nebola 😉 4.cervena dávka ma trocha odstavila 😂😂😂 avšak mám to za sebou, teraz 4 iné dávky aj s herceptinom...neviem čo mám čakať 🤔 aj platíte za ten herceptin či je to tiež "zadara"? Lebo sa obávam, že už začne platenie za liečbu ☹

helga9
3. nov 2019

@cenculinka ahoj super červená za tebou. No uz keby sa za onko liečbu malo platiť tak to Konec filma

hracka123
3. nov 2019

@helga9 helga všetky baby sú Her2pozitiv a my čo sme Her2negativ nebudeme nič dostávať netreba nám nic

helga9
3. nov 2019

@hracka123 no mi budeme mat tamoxifen a možno zoladex

helga9
3. nov 2019

@hracka123 ty v utorok ideš na to zakreslenie?

hracka123
3. nov 2019

@helga9 áno v utorok idem povedali mi že si mám voľačo staršie obliecť lebo že to farby no a ako si dám podprdu s epitezou hm

helga9
3. nov 2019

@hracka123 daj si daku starsiu športovú podprdu nemáš?

helga9
3. nov 2019

@hracka123 volala mi teraz pani co so mnou bola v nemocke dali jej 27 oziarov posledné 3 ma tento tyzden a ze v pohode ma to trochu spálené ale ze nic neboli. Inak ty tam budeš každý den štvrtok by sme sa mohli stretnúť ?

hracka123
3. nov 2019

@helga9 bože posledné ako je jej dobre jasné že sa tam stretneme

helga9
3. nov 2019

@hracka123 začínaš az ten další tyzden od 11?

hracka123
3. nov 2019

@helga9 áno vtedy zacinam

helga9
3. nov 2019

@hracka123 ja 14 štvrtok tam budem

hracka123
Autor odpoveď zmazal
hracka123
4. nov 2019

A kde ste baby čo robíte ja kus upratala robila som cesnaková pomazánka celkom som si pochutnala

nori21
4. nov 2019

@hracka123 Dnes vegetím,prší,dcéra je v škole a manžel v práci.

helga9
4. nov 2019

@nori21 och ze vegetim no u mna nehrozi. Toľko roboty tlacim pred sebou ze az

nori21
4. nov 2019

@helga9 čo mám robiť keď do roboty nemôžem a v takomto počasí to je na depku.

jankastraza
4. nov 2019

Ahojte baby,joj veru Helga,co ine nam zostava,Len vegetit,varit,ci upratovat,ked nemozeme do roboty och ja by som hned veru isla,zle znasam nechodit,chyba to,ked si predstavim,ze onkologicka ma pustila az na jar,tak hned musim zahanat depk.myslienky..my sme boli doteraz v Oxforde na kavicku,kolaciky a detom pyzamka a teplaky som potrebovala pokupovat,ten moj Jon Bon Jovi oderie vsetky na kolenach nechapem ved uz ma 10r