icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

hracka123
4. nov 2019

Dievčatá ktorá ste boli na zakreslené na oziare dlho to trvá a ako to vlastne robia bojím bojim

helga9
4. nov 2019

@nori21 verím kebyže nerobím ma picne ja som workoholik. No niekedy sa toho nakopí ze neviem kam z konopi

helga9
4. nov 2019

@jankastraza jaaaj ze Jon Bon Jovi sa smejem

sabova3
4. nov 2019

@hracka123 Ahoj . netrvá to dlho, akurát mňa trocha bolelo také pichnutie s ihlou,to je také jak tetovanie .spravili mi asi tri vpichy fialovou farbou a tie botky mi ostali .a potom s fixou ta pomaluju.budes mať podprdu do fialova,ja som dostala fixu aj domov,a keď bol víkend,tak aby to úplne nevybledlo tak mi to muz obkresloval.Lebo to aj keď sa sprchujes,tak to zlieza.Alebo niekedy nešiel stroj aj dva týždne,tak preto sa musíš kresliť.

hracka123
4. nov 2019

@sabova3 ahoj bože pichnutie ihlou no ja ani nezaspím ty si mala koľko oziare

janaooo
4. nov 2019

ahojte, ja dnes doobeda po tyzdni v praci, potom do mesta na nakup, doma navarit a teraz som si konecne sadla 🙂

jankastraza
4. nov 2019

@janaooo ahoj, ty si tiez taka aktivistka ako my s Helgou

sticker
helga9
4. nov 2019

@jankastraza no ako inak my sa nedáme nie sme predsa žiadne béčka

sabova3
4. nov 2019

@hracka123 Ja som mala 25.

janaooo
4. nov 2019

@jankastraza no snazim sa byt v pohybe 🙂 neni potom cas vela premyslat

helga9
4. nov 2019

@janaooo vôbec nemá význam premýšľať o Tom co bolo co je a uz vôbec nie o Tom co bude

helga9
4. nov 2019

@janaooo vôbec nemá význam premýšľať o Tom co bolo co je a uz vôbec nie o Tom co bude

jankastraza
4. nov 2019

@janaooo presne ako ja,ale ja pocas toho vsetkeho aj tak stale premyslam a obavam sa,preto som si povedala,ze uz nebudem citat - konkretne diskusie na anglickej fb stranke, tam sa strasne len stazuju a ja sa potom bojim,ze aj mna to vsetko caka...

zuzap33
4. nov 2019

@jankastraza u mna plany skoncili, planujem len tyzden dopredu

jankastraza
4. nov 2019

@zuzap33 juuj tak to zas nie, to musiiis, ja uz planujem dovolenku na leto,aj ked nemam ani fuka,ale planujem hahahah

janaooo
4. nov 2019

nema vyznam premyslat, ja to viem 🙂 ale niekedy to pride
plan jeden velky mam aj o 5 rokov :D
ale tak realne planujem tyzden, nieco max mesiac dopredu.

mata9522
Autor odpoveď zmazal
helga9
5. nov 2019

@mata9522 ja do 20.12. Mam každý den len robotu. Mi ťaháme vzdy celu jeseň az do Vianoc vtedy mame sezónu najsilnejšiu. Takze sa teším na 20.12. Keď zavriem pc a zahodim mobil do kúta

helga9
5. nov 2019

@hracka123 píš potom co bolo som zvedava načo sa mam nachystat

hracka123
5. nov 2019

@helga9 no už som doma nič strašné iba som si ľahla pod prístroj a trvalo to asi 5min nič nepicali iba mám krížiky spravene

helga9
5. nov 2019

@hracka123 ahoj tak super mna potom napadlo ze Janke ostal prsník preto jej pichali

hracka123
5. nov 2019

@mata9522 ahoj no ja som bola na označený začínam 11oziare nič sa nedá robiť tak len tak a ty čo robíš?

mata9522
Autor odpoveď zmazal
zuzap33
5. nov 2019

Ja zajtra pestrý program. Ráno odbery, sono prsníkov a poobede magnetická brucha. Tak uvidím ako dopadnem

helga9
5. nov 2019

@zuzap33 určite dobre silno držím palce bude do dobre

jankastraza
5. nov 2019

@zuzap33 Zuzka aj ja budem na teba mysliet,urcite bude dobre, potom pis

jankastraza
5. nov 2019

Dievcata moje, ktora si prosite tu knizku od Bacigalovej Rok amazonky? knizka je fantasticka, moc napomocna, poslem . @zuzap33 alebo nori alebo @janaooo ???

nori21
5. nov 2019

@jankastraza ja som knižku čítala požičali mi ju.

zuzap33
5. nov 2019

@jankastraza este neviem, nejak teraz necitam pribehy onko pacientov, deprimuje ma to. aj sesternica, ktorej manzel nedavno podlahol mi poslala tel debaty, ale nedokazala som to pocuvat

hracka123
5. nov 2019

@helga9 helga aj pri oziaroch treba brať piridoxin že vraj oziare znižujú biele krvinky