Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@pokoraczka no to radšej zavolaj Dr ja pri bielej uz som nemala
@helga9 aha 😭 chuderka boze
@pokoraczka ahoj veru pri bielej nema byt preco ruzovy moc,treba povedat Dr,drzim palce maminke,moja sa vyliecila uz neberie ani 1 tabletku
som nová onko pacientka,dňa 29.11.2019 som podstúpila operáciu prsníka,nasledovala mastektomia bez odstranenia lymf.uzlín,ktoré boli v poriadku,4.11.2019 prepustená do dom.liečenia,11.11.2019 odstránenie stehov a teraz čakám na výsledky histologie a ako bude pokračovať dalšia liečba.
Ahoj vitaj medzi nami a kde ťa operovali?
@hracka123 V BA na Klenovej
@anetkabagetka koľko máš rokov?
@hracka123 61
@anetkabagetka joj prepáčte že vám tykam ja mám 41
@hracka123 to vôbec nevadí aj keď mám dcéru má 39
@anetkabagetka pýtajte sa dievčatá sú tu zlaté na všetko odpovedia ja chodím akurát na oziare
@hracka123 ja len čakám na tie výsledky z histologie a neviem ako dlho to bude trvať
s ožiarmi 🤣
@anetkabagetka Dobrý deň,vitajte.Ja som na výsledky čakala asi desať dní.Neviem, ako druhí.
@anetkabagetka ahoj, vitajte medzi nami, to vyzera,ze vam nedaju chemo,to je vynikajuce,tesim sa
@larike ahoj, som stastna,ze vsetko ok ❤
@jankastraza 😘
@anetkabagetka ja som čakala 12 dní.
hracka123 23 a tebe? pudruješ alebo mastíš?
Zajtra idem na piate chemo už sa bojím,ráno ešte krv,ako mi trafí žilu....
@sabova3 Janiii, tesim sa s tebou,konecne si domka vo svojom a plus hadicky prec juuj 👏👏👏❤

Žienky chcem sa opýtať... Mamina mala 5. chemo už nie červené ale biele, ale moč má aj po tomto ružový... Je to normálne? Ďakujem! Pekný deň prajem!