Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@alica_tn no určite dostaneš horm liečbu tamoxifen zrejme ako ja dávaju injekcie zoladex mne bolo povedané ze nad štyridsať rokov sa nedáva no pokial sa vráti menzes po aktívnej liečbe tak ho dávaju alebo je alternatíva dat von vaječníky. Dr ti nehovorila o biologickej liečbe herceptinom kedze ti vyslo her2? No este je otázka z tej histológie nevidím aký bol nález a koľko uzlín ci ti po oziaroch neda este bielu chemo
@helga9 ďalšiu chemoterapiu? 😯
Doktorka je veľmi slabá odborníčka, takže k nej už nepôjdem. Budem meniť onkológa. Ona mi povedala iba to, že asi bude "hormonálna liečba". V apríli budem mať 40 rokov. Cyklus mi úplne zmizol behom chemo, neviem, či mi ho budú vôbec znovu rozbiehať, alebo budú chcieť predčasný prechod....
Pri operácii brali 11 uzlín, z toho prvé dve boli pozitívne, zvyšok negatívny...
Rada by som vedela, čo ma ešte čaká, potrebujem sa na to psychicky pripraviť....
@alica_tn každý Dr inak dáva liečbu to je tažko povedať co ti dajú nemajú jednotne postupy. Mna čakajú v januári oziare a potom horm liečba mam take receptory ako ti hormóny pozitívne a her2 negativ tak je mozne ze budeš mat to iste. Ale ci to tak bude je otázne rozhoduje Dr. Ja som mala pred opkou 4 červene chema potom opku a po opke 12 bielych chemo na budúci tyzden mam
Poslednú 12-stu. Potom oziare a tamoxifen.
@helga9 a máš aj biologickú liečbu, či nie? Môžem sa opýtať na tvoj vek?
Ešte som sa nestretla a tým, že chemo rozdelenia pred a po operácii. Ja som mala pred operáciou 3 červené a tri biele. A to stačilo na to, aby to bolo operabilbé. A potom po operácii ožary, dnes som mala č.13
@anetkabagetka Dobrý ako sa máte a bude aj chemo?
@hracka123 Pre výsledky si idem až v utorok takže neviem čo ma čaká
Ahoj dievčatá, málo prispievam, ale poctivo vás čítam 😆. Dnes idem na vyšetrenie kosti, dúfam že to bude v poriadku, bo mts na pečeni mi úplne stačia 😏. Chodím stále do práce, na druhý týždeň mám mať 5. Chemo a 20.12. poslednu červenú. Dúfam že celé Vianoce nebudem ko. Pýtala som sa kedy operácia, tak ešte asi nie, že sa začne pravdepodobne hneď s biologickou liečbou kvôli mts, ale to vraj podľa výsledkov novej mri. Tak uvidíme
@zuzap33 ahooj, posli mi do spravy prosim ta adresku,poslem ti ciapocky ❤

@alica_tn akú liečbu si mala doteraz?