Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@hracka123 to je dobre, a tesim sa,ze sa ti paci parochna, co robim? 10 veci naraz, ale tak s kludom,vonku prsi,takze pred vyzdvihnutim deti budem mat prechadzku v dazdi do mesta,ale aspon neni moc zima..neviem co varit,lebo my budeme mat neskory obed po skole.. porad
@janaooo och tak to je dobre,ze zas o trosku lepsie,presne viem,ako sa citis,citim s tebou,ale neboj,treba oddychovat a bude lepsie zase zajtra,dolezite je,ze uz cosi zjes,vypijes,ja napriklad po chemo 2dni nedostanem do seba nic,len vodu pijem doslovne a potom pomaly... juuj a dakujem za kompliment,obocie veru kreslim,lebo bez obocia amen tma prisera 😅 kym som zohnala kvalitnu ceruzku trvalo..ale vydrzi cely den uff 😂
@helga9 uuuu dakujem draha, presne o to mi ide,nech nikto nevie 😂 ale kolko to da roboty zamaskovat kristusak 😅 uz tuzim mat vlasy ako ty, mas to perfektne teraz,mne zacali take smiesne rasit vyzeraju ako sedive velmi jemne
@jankastraza ja som v rýchlosti dala piecť kuracie stehná s tarhonou
@jankastraza aj mne išli prvé také svetlé perie ten prvý centimeter potom už normálne tmavé
Jeej, dievčatá, aké ste pekné 🙂
Ja sa pomaly lúčim so svojimi dlhými hustými vlasmi, už to začalo padať, ešte sa odhodlávam ísť to dať dole... Ešte to ako tak drží, nosím len chvost. Som chcela vydržať do soboty, kým príde rodina na návštevu, ale obávam sa, že to už nedám... Nevadí, čím skôr si zvyknem na parochňu, tým asi lepšie. Aj tak som myslela, že to pôjde skôr, v podstate mám za sebou už dve chemo, prvá bola 7.11.
Inak som tú druhú celkom dala, nemalo čas ma to odrovnať, alebo to bolo v hlave, že skrátka máme toľko roboty, že to musím dať. Našťastie mi zle ani moc nebolo, akurát včera som bola už veeeeľmi unavená.
Dnes som sa konečne odtrepala na úrad vybaviť ŤZP, teta mi povedala, že nech to tento rok už ani nečakám, toľko toho majú... Akurát mi poradila, že mám nárok aj na kompenzáciu na phm na auto, tak to ešte musím doriešiť.
Tak pekný večer a pokojnú nôcku prajem 🙂
Baby ten príspevok na PHM potom doplatia. Mne to minule došlo tuším za 3 či 4 mesiace naraz
@anetkabagetka dobrý večer no ako ste dopadli dnes u lekara
@hracka123 dostala so 4cykly chemo,potom podľa potreby asi aj radioterapia a na 5rokov hormonálna liečba tak vo štvrtok idem onkologičke dohodnúť kedy to chemo
Dobre ráno dievčatá kde ste všetky čo budete dnes robiť ja dnes 13oziar dosť unavuju oziare
Ja som sa práve odhodlala a o 13 idem dat dole zbytok vlasov.. A skúsim aj ten úrad stihnúť vybaviť.
Inak je mi dáko čudne, neviem, či na mňa tá chemo pôsobí až po pár dňoch 🤔 alebo to bude tým počasím, aj hlava ma bolí...
Tak sa držte 😉
Ahojte dievcata ,ja uz nervozna,zajtra predposledna chemo,zas budem 2 dni k.o. ale co uz ked to zbavuje pliagy,musime to uz vydrzat dievcata moje pekne ❤️
hracka123 a alica_tn dievčatá od ktorej dávky začína únava ja som dnes bola na 6 tej dávke ožiarov, ale zatiaľ nepociťujem únavu
V piatok 5 chemo

@jankastraza vyzeráš perfektne nikto nepovie čo máš za sebou