icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

jarmila40
6. dec 2019

@nori21 jasne..ked človeka otvoria, tak vidia, ci je tam aj niečo iné.. Tak ale ti to robili naraz vsetko, v jednej narkóze, ci? 😨

hracka123
6. dec 2019

@jarmila40 no mne tiež robili dve op prvom vybrali len nádor a ešte tam ostalo a pri druhej som si dala zobrať celý takže dve narkozy

jarmila40
6. dec 2019

@hracka123 aha.. Jeemine a prečo, že tam ešte ostalo? Prečo to nevybrali hneď? ☹

hracka123
6. dec 2019

@jarmila40 to ukázala až histologiu po opke o 14dni

jarmila40
6. dec 2019

@hracka123 bože ahaaa, už mi je to jasneee..už len tá predstava je hrozná, ja sa tak bojím všetkého☹
Ste tu všetky super, obdivujem vás 😘

hracka123
6. dec 2019

@jarmila40 kedy máš op biobsia ti čo ukazala

nori21
6. dec 2019

@jarmila40 nie dvakrat

jarmila40
7. dec 2019

@hracka123 operácia 12.12....tubulárny karcinóm.. Ak by mi niekto vedel povedať k tomu niečo viac, bola by som rada 🙂

helga9
7. dec 2019

@jarmila40 je to dobré teda vzhladom k diagnóze. Tubularne sa malo vyskytujú a vacsinou sú horm poz. Ki67 máš úplne že nič takže neni agresívny

jankastraza
7. dec 2019

@midori123 ahoj ♥️je slovak,roky sme mali problemy, psychicky mi ublizoval ale nechcela som si to pripustit,ja zijem v Uk od r 2002 takze to uz je moj domov, nechcem sa vratit,uz je lepsie dohodli sme sa ze dokoncim liecbu a nech ide kam chce ja zvladnem sama 2deti aj hypoteku

jankastraza
7. dec 2019

@anetkabagetka dakujem za povzbudenie,ja budem podobny pripad ♥️a viem ze to zvladnem

jankastraza
7. dec 2019

@sabova3 ach Jani,nie je to lahke,ja verim ze ano u vas sa to vrati do vacsieho normalu po case,nuz ale ja uz nechcem,dlhe roky mi ublizoval,ale mam este dostatok sily a rozumu,ze som si vedoma ze sa z toho dostanem a este verim ze sa aj vydam 😁🤗

jankastraza
7. dec 2019

Dievcata vsetky vas pozdravujem
Boze co sa to v tom Presove stalo? Musim precitat spravy lebo svk spravy nesledujem lebo stale Len zle cosi sa tam deje,aj umreli ludia? Boze 😭💖

jarmila40
7. dec 2019

@helga9 ďakujem pekne za vysvetlenie..dúfam, že uzliny budú v poriadku a že keď má otvoria, nenájdu niečo ďalšie 🙄

zuzap33
7. dec 2019

@jankastraza dozvedela že tam zahynul môj bývalý spolužiak, nemám nemám slov, strašné

hracka123
7. dec 2019

@zuzap33 to je strašné a ešte to hori

hracka123
7. dec 2019

Baby moje čo robíte či už pečiete môj muž si dnes zmyslel robiť vonku vianočnú výzdobu taký sme vysvietené že až ide mi na nervy volako to tento rok nemusim

zuzap33
7. dec 2019

@hracka123 tohto roku nič na vianoce nepeciem ani koláče som neobjednala, tohto roku nejak sa na sviatky vôbec neteším

hracka123
7. dec 2019

@zuzap33 presne ani ja týmto volaka kúpim a bude mám ešte aj nervy keď idú vianočné reklamu

helga9
7. dec 2019

A ja sa tesim jak malé decko tiež sme vysvieteni jak psove gule a muž vesal a ja mu eče pridaj

jankastraza
7. dec 2019

@zuzap33 och to mi je nesmierne luto moja , strasne nieco 😭♥️

janaooo
7. dec 2019

@zuzap33 strasne, co sa tam u vas stalo ☹ je mi to luto

ja sa napriek vsetkemu na vianoce velmi tesim, tak ako aj po minule roky 😍 buduci tyzden nejak zmaknem poriadne upratovanie, povytahujem vianocnu vyzdobu a potom zacnem s detmi vypekat buduci vikend.

katenka2
8. dec 2019

@jankastraza mooooc držím palce 🤞! Nezabudni však hlavne - čím väčšie depresie, tým nižšia imunita....a to si nemôžeš "dovoliť". Nikto z nás si to nemôže dovoliť. Si rozumná, si láskavá a dobrosrdečna, verím, že tá karma nesklame 🤝

katenka2
8. dec 2019

@alica_tn https://www.dnaera.sk/blog/interview/
Videla som na "Tvojej" stránke, že zhanaš podobné info. Ale dobré prečítať aj ostatným dievčatám....

jankastraza
8. dec 2019

@zuzap33 Zuzka, ani ja nepeciem, dohodla som sa s 2 kamoskami - slovenkami, co vypekaju,ze nech spravia viac a nech nam daju,samozrejme som sa im ponukla ze pridem pomoct a prispejem korunky ale poslali ma kade lahsie s platenim hahahhahah, ved su to kamosky a vedia,ze mam chemo tesne pred Vianocami,chcela som ti len, ze neboj, buduce Vianoce budu uz zase ako za starych cias, uvidis, vsetky mame tieto tento rok na prt... ❤

jankastraza
8. dec 2019

@katenka2 Dakujem Vam Katka, ano, snazim sa byt rozumna a ukludnila som sa, pocuvam svoj rozum a viem,ze to musim momentalne vytesnit , snazim sa neustale niecim zamestnat pozitivnym, nastastie zakrocila moja dobra kamaratka,ktora mi velmi pomohla psychicky tieto tazke dni,co som mala,dlhe hodiny sme diskutovali a urobili sme realny mini plan,co je momentalna priorita a na co sa musim mementalne sustredit a ostatne postupne doriesim,ked budem mat po liecbe,moc vam dakujem za podporu! ❤

zuzap33
8. dec 2019

@jankastraza ja mám mať chemo 20., budem rada keď uvarím na Vianoce

hracka123
Autor odpoveď zmazal
jankastraza
8. dec 2019

@hracka123 mnam a ake krasne, Ericka, nebud nervozna, predstav si,tes sa,ze uz mas za sebou tu bolestnu chemo neprijemnu, tes sa na sviatky,uvidis,ze budu prijemne, a na jar sa stretneme 😍

katenka2
8. dec 2019

@jankastraza to je veľmi múdre. Nie nadarmo sa hovori, že dobrý priateľ je viac, než mizerná rodina 😉