icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

katenka2
8. dec 2019

@alica_tn no....myslela som, kedze ste chcela tento clanok otvorit https://dennikn.sk/1497268/onkolog-korec-ludom-.... Ja sice predplatne nemam, nasla som tuto temu aj onkologa Koreca v inom clanku, preto som poslala. Ale ved ak nic, nic sa nedeje 🙂, mozno som bola zbytocne iniciativna 😅. No clanok to bol zaujimavy aj pre mna.

hracka123
Autor odpoveď zmazal
mata9522
Autor odpoveď zmazal
helga9
8. dec 2019

@mata9522 waau a ty máš rovné ľudia moji ja som jak ofca brckava môj muž ma volá certik

mata9522
Autor odpoveď zmazal
helga9
9. dec 2019

@mata9522 nenosim paruku asi 2 mesiace. Tak máme opacny efekt ja som mala rovné vlasy teraz mám kucery a ty teda opak sranda

mata9522
Autor odpoveď zmazal
helga9
9. dec 2019

@mata9522 ja som s 2 cm vlasami už bola bez. Veď máš super vlasy daj paruku preč

helga9
9. dec 2019

@sabova ahoj inak ako si s tou rukou? Máš opuchnutu aj ťa bolieva?

liaura
9. dec 2019

dievcata... a da sa zaistovacia liecba spravit aj pomocou imunoterapie??? neponukli vam to niektorej??? mate o tom nejake informacie???

mata9522
Autor odpoveď zmazal
helga9
9. dec 2019

@mata9522 áno ty musis vediet kedy sa citis dobre

sabova3
9. dec 2019

@helga9 Ahoj.Ruka dole stále opuchnutá.Ale zaujímavé je, že keď ležím v nemocnici,tak krásne odpuchne.A jak som doma,tak sa to zhorší.Boli má akurát rameno,aj to len pri nejakom pohybe .Tak nič neostáva, len sa s tým zmieriť.

hracka123
9. dec 2019

Babenky moje kde ste vsetky

zuzap33
9. dec 2019

@hracka123 rano na krvi, tak kontrola a potom v práci

nori21
9. dec 2019

@liaura počula som o tom,že existuje ale u nás neviem o tom že by ju praktizovali pri rak.prsníka

inka
9. dec 2019

Už dlhšie tu čitam vaše rady a skúsenosti a chcem sa ku vám pridať,lebo začínam aj ja s touto diagnozou, len vy ste mladučke kočky a ja v dôchodkovom veku nevadí?

hracka123
9. dec 2019

@inka vôbec nevadí koľko máte rokov všetky sme na rovnakej lodí a nechcené v tejto diskusii kľudne píšte pomáha to keď si píšeme.uz máte po opke?

inka
9. dec 2019

@hracka123 Kľudne mi tykajte to vykanie je také neosobne.No ako píšem, že začínam, zajtra ku chirurgovi

mata9522
Autor odpoveď zmazal
inka
9. dec 2019

@mata9522 Tá chuť mi práve chýba ,ja som človek viac pesimistický a všetko vidím čierne.
Keď som čítala vaše príspevky, tak som vás obdivovala akú silu máte zvládať toto ochorenie,aké ste silné bojovníčky a veľmi to poteší keď si prečítam o dobrých výsledkov.
Možno zajtra tu prídem si poplakať, lebo doma nechcem dať najavo strach a neistotu čo bude ďalej

hracka123
9. dec 2019

@inka kam ideš na chirurgiu biopsiu si už mala ja si tiež poplacem veľkú hrčku máš? Ja mám 42 rok a ty

inka
9. dec 2019

@hracka123 Biopsiu mám, zajtra na chirurgiu, posudiť kedy operácia,ja som len nakukla po biopsií, že je to zlé a tam nie je veľkosť, ale zo sona mi tuším hovorila , že 2cm,ešte nemám odvahu to preštudovať. Inak mňa ten prsník aj bolí , teraz po týždňových obkladov trochu menej a aj hrčka sa mi vidí taká menšia a viac pohyblivá, tak neviem.

inka
9. dec 2019

@inka 65rokov

anetkabagetka
9. dec 2019

@inka aj ja mám po 60-tke a nastúpila som na túto loď a mám za sebou operáciu a už beriem chemoterapiu a veľmi rada som medzi týmito zlatými dievčatami lebo na veku v našej situácii nezáleží...držím palce mi to zvládneme

mata9522
Autor odpoveď zmazal
inka
9. dec 2019

@anetkabagetka však práve preto som sa tu prihlásila, lebo toľko pozitívneho myslenia ako majú tieto mladé baby dodajú silu aj nám starším.Máš po komletno odstránení prsníka,toho sa bojím najviac.

inka
9. dec 2019

@mata9522 Práve, že neplačem,mám nejaký blok,ale zajtra možno budem,len guča v hrdle.

hracka123
9. dec 2019

@inka odkiaľ pochádzaš?

inka
9. dec 2019