Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Kočeny,aj niektorú z vás bolel prsník?
@anetkabagetka A hybnosť ruky je ako u teba, ja sa bojím, že ručné práce nebudem potom zvládať a či?
Babenky, ak to s vami dám, teda že sa vyliečime, tak s vami na ten opiaš by som išla aj ja
@inka ruku mám v poriadku ja som mala uzliny čisté na chemo som bola 28.11. a dalšia 18.12 teda za tri týždne a chodím ambulantne a zvládla som ju celkom dobre len som bola pár dní unavená jesť mi chutilo žiadne vracanie ani hnačky no dúfam že aj tie ešte tri zvládnem
@anetkabagetka držím palce,tak si bojovníčka a musel prsník preč? Potom po
Chemo už ti nedajú nič? A vlásky ako
@inka po chemo podľa výsledkov ožiare a hormonálna liečba 5rokov a vlasy neviem či pôjdu dole a keď ano veď narastú nové
@anetkabagetka ja viem vlasy je to najmenej,hlavne aby sme sa vyliečili,len keď nemáš vlasy,tak tie pohľady okolia nie sú príjemné.
Drž sa nech úspešne zvládneš liečbu a vlastne dievčatá všetky.

@inka mne zobrali celý prsník nakoľko ten nádor bol vnútri ale mne to vôbec nevadí už som si zvykla lebo to tak muselo byť