Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@helga9 koľko ti vybrali uzlín a budem mať problém s rukou.
Opráv má ak sa mýlim mne sa zdá, že si ju mala,myslím hrčku v strede pri hrudnej kosti a to podobné mám ak ja aj Her 2 negat. A ak hormóny presne ako ty,ak si ťa s niekým nemýlim,jas dva dni študovala váš pokec,tak možno sa v Tom strácam,ale, že máš o tejto problematike veľké vedomosti,však už ti to aj tu dievčatá dali aj náležite na vedomie
@inka áno mala som ho blízko hrudnej kosti preto budem mať oziare že pre istotu. No s tými uzlinami u mňa nikto nevie lebo mi dosrali biopsiu prisli 3 a každá s inou verziou. Najviac sa dr prikláňa k prvej a to že 2 boli poz lebo tie mi ukazalo CT ale ako to je neviem a už ani nezistim. Dr na oziaroch mi povedala ze nevie čo ma kvôli tomuto urobit lebo pri 2 by som radio nemusela mať tak ze je to na mne že môžem oziare odmietnuť. No tak idem aby som si potom nevycitala že som nebola keď mi to dr odporúča aj keď len pre istotu. S hybnostou ruky nemám ziadny problém na druhy den po opke som hneď začala cvičiť. Obcas ma bolieva ale zato si môžem sama ja som akčná ako sa hovorí nemám čas sa šetriť veľa robím na počítači a potom to cítim. Aj okna si poumyvam a to ich mám veľa a obrovské ale keď ja si poviem nič ma obmedzovať nebude tak to tak bude a ide sa.
Ako helga a no dal mi termín na Silvestra,krútila som a všelijako,ale bol nevrlý,že nechcem, že je to normal pracovný deň a on tiež by bol na Vianoce doma a nie operoval nádor...uf Brdo to ma odrovnalo,no milý nebol,tak dúfam, že po odbornej stránke je dobrý,inak utekám inam
Dúfam, že to nie tak ako sa hovorí, že akona nový rok tak po celý rok
Na Silvestra....
Dievčatá,ale fakt ja mám nález menší,obklady zaberajú
@zuzap33 mne ani nehovor ani do kanclu sa mi nechce ísť robim v kuchyni a to papiere sú úplne všade ale že úplne celé vikendy robím už potrebujem pauzu každý vecer chodím behat musím lebo na hlavu sibne mi povedala som si do pondelku potiahnem a dovi dopo nech sa aj poseru nedvihnem mobil

@inka hehe konika mám aj na mobile