icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

nori21
12. dec 2019

@jarmila40 Neboj,to ťažké máš za sebou.

helga9
12. dec 2019

@inka pri hormonálnej nie to sú len tabletky

inka
12. dec 2019

@helga9 však aj ty si hormonálne a brala si chemo... nemáme to rovnako?

helga9
12. dec 2019

@inka áno som horm ale môj nádor bol veľký a rozprsknuty a mala som poz uzliny. Takze záleží čo ti pride z histologie z opky.

hracka123
12. dec 2019

@jarmila40 ahoj už bude dobre a brali aj uzliny?

inka
12. dec 2019

@helga9 ďakujem si zlatá,že si nájdeš čas mi odpovedať a ešte berie mi dve sentinelove uzliny,bude to mať vplyv na hybnosti ruky?
A tvoj názor,na operáciu na Silvestra- riešila by si to?

inka
12. dec 2019

@inka apropo prečo sa berú uzliny?

hracka123
12. dec 2019

@inka to je jedno či Silvester buď rada že ťa tak rýchlo zobrali a vyser sa na Silvestra buď rada že ťa rýchlo zoperuju

helga9
12. dec 2019

@inka berú ich a vysetria či su neni napadnuté. Hybnost ruky no to je u kazdeho individuálne. Pri dvoch by nemal byť problém. Mne vzali prvú etaz a nemam problem. No ja ti tak poviem nevedela som sa dockat opky kedy to zo mňa vyberú

hracka123
12. dec 2019

Baby zajtra posledný oziar koža trochu červená dúfam že sa to napravi.Baby čo ste po oziaroch potom to scim natierať vravia že s nechtikovou masťou či?

inka
12. dec 2019

@hracka123 no ale ako sa hovorí ako na nový rok tak po celý rok tak už len po nemocniciach? Dufam,že je to len porekadlo

inka
12. dec 2019

@hracka123 susedka len nechtikovu masť po ožiarenia brala
Je to veľmi zle?

janaooo
12. dec 2019

@inka kasli na Silvestra, ved je to den ako kazdy iny. Hlavne nech to co najskor vyberu. Este si uzijes inych Silvestrov. Moj muz napr. na Stedry den ma sluzbu, tak si robime vianoce o den skor. Tak si spravte aj vy doma Silvester pred nastupom do nemocnice.

inka
12. dec 2019

@janaooo nie nejde mi tak o Silvestra ako o to,že tam budem aj na nový rok ty by si to neriešila? Asi sa ponáhľa keď je to zhubné, vraj každý deň to porastie,ale fakt ja ho mám lepší vtedy bol tvrdý a teraz je pohyblivejsi a fakt menší si hmatam,ale robím obklady dennodenne

janaooo
12. dec 2019

Isto by som neriesila. Preco Ti tak vadi ten termin? Pre mna aj Novy rok den ako hociktory iny, akurat ked som bola zamestnana, nemusela som do roboty :D

janaooo
12. dec 2019

@inka a super, ze sa to zmensuje, to je perfektne 👍

hracka123
12. dec 2019

@inka to aký obklad dávaš že sa to zmensuje

nori21
12. dec 2019

Dievčatá poslednú chemo mám za sebou.

janaooo
12. dec 2019

@nori21 parada!!!!

inka
12. dec 2019

@nori21 Tak už nech budú len pekne dnícky👍

inka
12. dec 2019

@hracka123 má noc praslickovy ,niekedy aj poobede a cez deň švédske kvapky.
Nie nemyslím,že mi to vylieči taká,ale fakt pred mesiacom tvrdá hrčka na vnútorné strane viac hore,ako sa ani koža nepochyboval a teraz je to pohyblivejsie tak uzlinka a nie tvrdá hrca
Okrem toho beriem B17 a hubu Reishi a bylinkové čaje

hracka123
12. dec 2019

@midori123 ahoj moja ako sa máš?čo nové?

nori21
12. dec 2019

@inka o štyri dni budú pekné,lebo od zajtra keď pichneme injekciu to ma položí.

inka
12. dec 2019

@nori21 akú?

inka
12. dec 2019

Dievčatá a pichaju sa injekcie do brucha po operácii?

mata9522
Autor odpoveď zmazal
zuzap33
12. dec 2019

@inka ja som bola pred rokmi operovana na Zelený štvrtok a lezala som tam celú Veľkú noc

hracka123
12. dec 2019

@inka áno pichá sa fraxapirin či ako ja som ich mala 10

hracka123
12. dec 2019

@zuzap3 na čo si bola operovana?

zuzap33
12. dec 2019

@inka s tymi bylinkovými cajmi si daj trochu pauzu. S chemo sa neznáša napriklad ľubovník atd. A b17 je vo väčšom množstve toxicke. Ta metóda podľa Trebenovej t.j. Svedske kvapky a čaje užívala roky aj moja mama. My sme Švédske kvapky ešte doma nakladali. Ale veľmi to nepomohlo